Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

RUSIA 2021 - Transsiberianul


Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI MOSCOVA (marti, 13.07 sau 10.08)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:20, pentru imbarcare pe cursa companiei AEROFLOT, cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 16:25. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2

MOSCOVA (miercuri, 14.07 sau 11.08)
Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam orasului Moscova unde vom avea un tur panoramic de oras ce include: Piata Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat, precum si alte obiective emblematice ale actualei capitale. Continuam vizita orasului cu o plimbare de o ora cu metroul moscovit, atractie turistica de prima mana, in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii. Timp liber pentru plimbari sau vizitarea catedralei Sfantului Vasile (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup, pret informativ: 10 EURO/persoana). Continuam cu vizitarea uneia dintre cele mai cunoscute atractii ale Moscovei, Complexului Kremlin (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova.

Ziua 3

MOSCOVA KAZAN, noapte pe tren (joi, 15.07 sau 12.08)
Mic dejun. Timp liber in Moscova. De-a lungul timpului, Moscova s-a dezvoltat semnificativ si a devenit unul dintre cele moderne orase ale Rusiei. Astazi, capitala Rusiei ofera o varietate imensa de atractii turistice interesante si oportunitati de distractie multiple. Exista mai mult de 60 de muzee care asteapta sa fie explorate, parcuri, strazi si restaurante frumoase. Moscova nu lasa pe nimeni indiferent si ramane misterioasa si atragatoare pentru toti vizitatorii ei. Optional, puteti vizita Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta al Rusiei. Dupa-amiaza, se poate opta pentru o croaziera pe raul Moscova. In cursul serii, transfer catre gara pentru imbarcare in tren cu destinatia Kazan. Plecare din Moscova la ora 20:50. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 4

KAZAN (vineri, 16.07 sau 13.08)
Vom sosi in orasul Kazan, capitala Tatarstanului, in jurul orei 08:00 dimineata. Transfer la un restaurant local pentru mic dejun. Continuam cu un tur paroramic al orasului Kazan, candva capitala a puternicului hanat al tatarilor inainte ca acesta sa fie anexat Imperiului Rus, dupa cucerirea lui de catre Ivan cel Groaznic in anul 1552. Aproape 500 de ani, orasul a reprezentat o combinatie a ambelor mosteniri, tatare si ruse. A ramas un oras bilingv cu semne in ambele limbi, tatara si rusa. Orasul gazduieste numeroase atractii culturale si istorice. Vom vizita Kremlinul - considerat bijuteria orasului, dovada a continuitatii istorice si a diversitatii culturale tatare, inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom continua cu Moscheea Qol Sharif (construita initial in anul 1552), principala moschee a Tatarstanului si unul dintre cele mai mari temple musulmane din Europa. Reconstruirea ei a durat aproape 10 ani, intre anii 1996-2005. Astfel, un frumos complex arhitectural a fost ridicat pe locul legendarei moschei, care a fost distrusa in timpul asaltului orasului Kazan de catre armatele lui Ivan cel Groaznic in anul 1552. Structura moscheii este simetrica, existand doua pavilioane, si este asemanatoare cu arhitectura cladirii fostei scoli militare, situata langa moschee. In aceasta cladire pot incapea 1500 de oameni in acelasi timp. Incheiem turul cu vizitarea Templului Ecumenic (al tuturor religiilor), situat in satul Arakchino, langa orasul Kazan. Fondat in anul 1994, templul combina elemente arhitecturale ale tuturor religiilor importante ale lumii: crestinismul, islamul, budismul, hinduismul si chiar politeismul maya. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Kazan.

Ziua 5

KAZAN EKATERINBURG (sambata, 17.07 sau 14.08)
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer catre gara pentru imbarcare pe tren. Plecare din orasul Kazan la ora 05:40 dimineata. In cursul zilei vom calatori cu trenul si vom ajunge in Ekaterinburg in jurul orei 18:00. Transfer de la gara si tur panoramic de oras cu ghid local unde vom admira principalele atractii: biserici datand din secolele XVIII-XIX, piata centrala cu muzeele ei, gradina de pietre pretioase cu o colectie numeroasa de minerale din muntii Ural. Veti putea urmari dezvoltarea arhitecturii ruse de la stilul clasic al secolului XVII, pana la constructivismul sovietic si stilul modern. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Ekaterinburg.

Ziua 6

EKATERINBURG KRASNOYARSK, noapte pe tren (duminica, 18.07 sau 15.08)
Dupa micul dejun vom preda camerele si vom incepe programul de vizite. Locatia orasului Ekaterinburg este unica, aici fiind granita dintre Europa si Asia. Astazi vom admira obeliscul care simbolizeaza granitele celor doua parti ale lumii. Acest loc este faimos nu numai pentru turisti, dar si pentru tinerii casatoriti care vin aici, dupa cum spune traditia, sa faca o fotografie amuzanta si sa lege o panglica purtatoare de noroc aproape de monument. Vom vizita Manastirea Ganina Yama, inchinata Sfintilor, construita pe locul unde s-au intamplat in trecut evenimente tragice. Exact aici, au fost aduse in anul 1918, trupurile ultimilor membri ai familiei tariste, dupa uciderea lor in casa Ipatiev. Acum este un loc sacru pentru toti pelerinii din toata Rusia. Pe teritoriul manastirii sunt sapte biserici de lemn, cate una pentru fiecare membru decedat al familiei tariste. Continuam cu biserica ortodoxa moderna care a fost construita in anul 1990 in onoarea familiei imperiale Romanov. Aceasta este situata pe locul unde ultimul tar al Rusiei, Imparatul Nicholas II si familia lui au fost ucisi in anul 1918 de catre bolsevici in timpul Razboiului Civil Rus. Aceasta biserica este simbolul unuia dintre cele mai importante evenimente din istoria Rusiei, sfarsitul monarhiei si inceputul perioadei sovietice. Exista alte doua biserici in complex, total diferite. Una are multe geamuri si este foarte luminoasa, iar cealalta este intunecata - nu are niciun geam, simbolizand memoria casei Ipatiev. In continuare, vom vizita muzeul dedicat ultimelor zile de viata a familiei Romanov. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Krasnoyarsk. Plecare din Ekaterinburg in jurul orei 21:40. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 7

EKATERINBURG KRASNOYARSK, a doua noapte pe tren catre Krasnoyarsk (luni, 19.07 sau 16.08)
In cursul zilei vom calatori cu trenul, admirand de la ferestrele trenului peisajele minunate. Noapte in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 8

KRASNOYARSK (marti, 20.07 sau 17.08)
Sosim in orasul Krasnoyarsk in jurul orei 08:45. Transfer la hotel pentru mic dejun si cazare (early check-in). Timp liber o ora pentru odihna. Astazi vom face o excursie la Rezervatia Naturala Stolby si in parcul de agrement Bobrovy Log (pranzul este inclus si se va servi la pachet, picnic in aer liber). Parcul Bobrovy Log este situat intr-un cadru natural fascinant, la marginea padurii; aici vom urca cu telescaunul pana la punctul de observare de unde vom avea o panorama asupra orasului si imprejurimilor. Transfer catre rezervatia naturala Stolby pentru o plimbare prin padure (4-5 km), in mijlocul naturii, unde vom admira un ansamblu de stanci cu o vechime de milioane de ani care face ca acest loc sa fie considerat unul dintre cele mai impresionante din Siberia. Fiecare stanca are un aspect unic, avand chiar si cate un nume (Bunicul, Elefantul, Vulturul, Cetatea sau Poarta Leului fiind cateva dintre ele). Vom renevi in oras in jurul orei 18:30 pentru pregatirea si gustarea unui deliciu traditional, pelmeni - o umplutura din carne tocata invelita intr-un aluat subtire, nedospit si care se serveste cu smantana. Cazare la hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar in Krasnoyarsk.

Ziua 9

KRASNOYARSK IRKUTSK, noapte pe tren (miercuri, 21.07 sau 18.08)
Mic dejun. Krasnoyarsk este unul dintre cele mai frumoase orase din Siberia datorita cadrului natural inconjurator, precum si al numeroaselor cladiri si monumente culturale distinctive. Turul panoramic ne va permite sa admiram principalele atractii turistice ale orasului: multitudinea de sculpturi gratioase si unice care decoreaza spatii deschise deosebite, precum Piata Teatrului, Piata Revolutiei sau Piata Pacii; cladiri emblematice, precum Biserica Paraskeva Pyatnitsa si Universitatea; podurile care impresioneaza atat prin lungimea lor cat si prin designul acestora. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Irkutsk. Plecare din Krasnoyarsk in jurul orei 13:20. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 10

IRKUTSK (joi, 22.07 sau 19.08)
Sosire in Irkutsk in cursul diminetii, aproximativ ora 07:40. Transfer la un restaurant local pentru micul dejun. Irkutsk a fost dintotdeauna un oras comercial, iar aici sunt conservate o multime de monumente arhitecturale din lemn si minunate biserici ortodoxe. Ne vom plimba de-a lungul strazilor principale ale orasului si vom admira atractii din secolul XIX: monumentul Alexander III, Casa Alba, Muzeul Local Lore, Biserica Mantuitorului - singura cladire care a supravietuit din Kremlin Irkutsk, Catedrala Znamensky.
Continuam cu o vizita la Nerpinarium, unde vom vedea foca de Baikal, numita nerpa si care este simbolul regiunii si unul dintre cele mai frumoase animale din zona. Este singurul loc unde pot fi intalnite, dar e aproape imposibil sa vedeti o nerpa in habitatul ei natural. Veti fi fascinati de abilitatea lor de a juca fotbal, a sari, a numara, a se juca cu inelele si a canta. Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 11

IRKUTSK LISTVYANKA IRKUTSK (vineri, 23.07 sau 20.08)
Mic dejun. Astazi vom vizita Muzeul Taltsy, situat la 20 km de Listvyanka intr-un loc pitoresc pe malul raului Angara, un adevarat muzeu in aer liber unde ne vom familiariza cu stilul de viata al localnicilor regiunii Baikal. Aici vom descoperi arhitectura rusa intre secolele XVII-XX cu conace, scoli, turnuri si biserici vechi. Vom continua cu Muzeul Baikal unde ne vom delecta cu diversitatea speciilor de flora si fauna a lacului Baikal, dar si cu geologia si geografia sa. Ne vom scufunda virtual in apele lacului Baikal. Pranzul este inclus si se va servi la pachet. Vom merge cu telecabina catre Chersky Stone - un observator localizat la o altitudine de 728 metri. Din varful muntelui ne vom bucura de privelistea coplesitoare a lacului Baikal si vom admira de la inaltime orasul Listvyanka, izvorul raului Angara, Hamar-Daban, legendara stanca Shamanka, precum si trenul care trece prin vechea gara. Garantat veti face fotografii superbe!
O croazier este cea mai buna modalitate de a vedea cat mai mult din splendorile lacului Baikal intr-o perioada scurta de timp! O barca confortabila va va purta din satul Listvyanka pana la tarmurile salbatice ale lacului, unde natura este pastrata la originea sa. Stancile si plajele de nisip ale golfurilor indepartate, care nu pot fi atinse de pe uscat, va vor incanta privirea. Aici veti simti adevaratul spirit al zonei Baikal! Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 12

IRKUTSK LACUL BAIKAL IRKUTSK (sambata, 24.07 sau 21.08)
Mic dejun. Astazi ne pregatim sa exploram zona Baikal intr-o maniera deosebita! Pe tot parcursul zilei ne vom bucura de peisaje inegalabile, iar un tren retro ne va conduce intr-un tur de-a lungul pitorescului lac pe o calea ferata cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase si sofisticate din lume. Fiecare kilometru este rezultatul unor lucrari de constructie complexe. Vom admira gara Circum-Baikal care a fost construita acum 100 de ani si frumusetea arhitecturii numeroaselor poduri si tunele. Splendorile naturii si povestile trecutului ne asigura o zi de neuitat. In timpul plimbarii, vom servi si pranzul (inclus). Revenim la hotel in cursul serii. Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 13

IRKUTSK MOSCOVA BUCURESTI (duminica, 25.07 sau 22.08)
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa AEROFLOT cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Moscova). Sosire la Bucuresti la ora 01:05 (26.07 sau 23.08).

Ziua 1

BUCURESTI MOSCOVA (marti, 13.07 sau 10.08)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:20, pentru imbarcare pe cursa companiei AEROFLOT, cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 16:25. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2

MOSCOVA (miercuri, 14.07 sau 11.08)
Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam orasului Moscova unde vom avea un tur panoramic de oras ce include: Piata Rosie, construita in secolul al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, Parcul Victoriei, Arcul de Triumf, Casa Alba, Catedrala Mantuitorului, platforma de observare Sparrow Hills, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat, precum si alte obiective emblematice ale actualei capitale. Continuam vizita orasului cu o plimbare de o ora cu metroul moscovit, atractie turistica de prima mana, in special pentru decorurile spectaculoase si unice ale fiecarei statii. Timp liber pentru plimbari sau vizitarea catedralei Sfantului Vasile (intrarea este optionala si se face individual, fara insotitorul de grup, pret informativ: 10 EURO/persoana). Continuam cu vizitarea uneia dintre cele mai cunoscute atractii ale Moscovei, Complexului Kremlin (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia. Cazare la hotel Alfa Izmaylovo 4* sau similar in Moscova.

Ziua 3

MOSCOVA KAZAN, noapte pe tren (joi, 15.07 sau 12.08)
Mic dejun. Timp liber in Moscova. De-a lungul timpului, Moscova s-a dezvoltat semnificativ si a devenit unul dintre cele moderne orase ale Rusiei. Astazi, capitala Rusiei ofera o varietate imensa de atractii turistice interesante si oportunitati de distractie multiple. Exista mai mult de 60 de muzee care asteapta sa fie explorate, parcuri, strazi si restaurante frumoase. Moscova nu lasa pe nimeni indiferent si ramane misterioasa si atragatoare pentru toti vizitatorii ei. Optional, puteti vizita Galeriile Tretyakov - tezaurul national de arta al Rusiei. Dupa-amiaza, se poate opta pentru o croaziera pe raul Moscova. In cursul serii, transfer catre gara pentru imbarcare in tren cu destinatia Kazan. Plecare din Moscova la ora 20:50. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 4

KAZAN (vineri, 16.07 sau 13.08)
Vom sosi in orasul Kazan, capitala Tatarstanului, in jurul orei 08:00 dimineata. Transfer la un restaurant local pentru mic dejun. Continuam cu un tur paroramic al orasului Kazan, candva capitala a puternicului hanat al tatarilor inainte ca acesta sa fie anexat Imperiului Rus, dupa cucerirea lui de catre Ivan cel Groaznic in anul 1552. Aproape 500 de ani, orasul a reprezentat o combinatie a ambelor mosteniri, tatare si ruse. A ramas un oras bilingv cu semne in ambele limbi, tatara si rusa. Orasul gazduieste numeroase atractii culturale si istorice. Vom vizita Kremlinul - considerat bijuteria orasului, dovada a continuitatii istorice si a diversitatii culturale tatare, inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom continua cu Moscheea Qol Sharif (construita initial in anul 1552), principala moschee a Tatarstanului si unul dintre cele mai mari temple musulmane din Europa. Reconstruirea ei a durat aproape 10 ani, intre anii 1996-2005. Astfel, un frumos complex arhitectural a fost ridicat pe locul legendarei moschei, care a fost distrusa in timpul asaltului orasului Kazan de catre armatele lui Ivan cel Groaznic in anul 1552. Structura moscheii este simetrica, existand doua pavilioane, si este asemanatoare cu arhitectura cladirii fostei scoli militare, situata langa moschee. In aceasta cladire pot incapea 1500 de oameni in acelasi timp. Incheiem turul cu vizitarea Templului Ecumenic (al tuturor religiilor), situat in satul Arakchino, langa orasul Kazan. Fondat in anul 1994, templul combina elemente arhitecturale ale tuturor religiilor importante ale lumii: crestinismul, islamul, budismul, hinduismul si chiar politeismul maya. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Kazan.

Ziua 5

KAZAN EKATERINBURG (sambata, 17.07 sau 14.08)
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, transfer catre gara pentru imbarcare pe tren. Plecare din orasul Kazan la ora 05:40 dimineata. In cursul zilei vom calatori cu trenul si vom ajunge in Ekaterinburg in jurul orei 18:00. Transfer de la gara si tur panoramic de oras cu ghid local unde vom admira principalele atractii: biserici datand din secolele XVIII-XIX, piata centrala cu muzeele ei, gradina de pietre pretioase cu o colectie numeroasa de minerale din muntii Ural. Veti putea urmari dezvoltarea arhitecturii ruse de la stilul clasic al secolului XVII, pana la constructivismul sovietic si stilul modern. Cazare la hotel Park Inn 4* sau similar in Ekaterinburg.

Ziua 6

EKATERINBURG KRASNOYARSK, noapte pe tren (duminica, 18.07 sau 15.08)
Dupa micul dejun vom preda camerele si vom incepe programul de vizite. Locatia orasului Ekaterinburg este unica, aici fiind granita dintre Europa si Asia. Astazi vom admira obeliscul care simbolizeaza granitele celor doua parti ale lumii. Acest loc este faimos nu numai pentru turisti, dar si pentru tinerii casatoriti care vin aici, dupa cum spune traditia, sa faca o fotografie amuzanta si sa lege o panglica purtatoare de noroc aproape de monument. Vom vizita Manastirea Ganina Yama, inchinata Sfintilor, construita pe locul unde s-au intamplat in trecut evenimente tragice. Exact aici, au fost aduse in anul 1918, trupurile ultimilor membri ai familiei tariste, dupa uciderea lor in casa Ipatiev. Acum este un loc sacru pentru toti pelerinii din toata Rusia. Pe teritoriul manastirii sunt sapte biserici de lemn, cate una pentru fiecare membru decedat al familiei tariste. Continuam cu biserica ortodoxa moderna care a fost construita in anul 1990 in onoarea familiei imperiale Romanov. Aceasta este situata pe locul unde ultimul tar al Rusiei, Imparatul Nicholas II si familia lui au fost ucisi in anul 1918 de catre bolsevici in timpul Razboiului Civil Rus. Aceasta biserica este simbolul unuia dintre cele mai importante evenimente din istoria Rusiei, sfarsitul monarhiei si inceputul perioadei sovietice. Exista alte doua biserici in complex, total diferite. Una are multe geamuri si este foarte luminoasa, iar cealalta este intunecata - nu are niciun geam, simbolizand memoria casei Ipatiev. In continuare, vom vizita muzeul dedicat ultimelor zile de viata a familiei Romanov. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Krasnoyarsk. Plecare din Ekaterinburg in jurul orei 21:40. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 7

EKATERINBURG KRASNOYARSK, a doua noapte pe tren catre Krasnoyarsk (luni, 19.07 sau 16.08)
In cursul zilei vom calatori cu trenul, admirand de la ferestrele trenului peisajele minunate. Noapte in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 8

KRASNOYARSK (marti, 20.07 sau 17.08)
Sosim in orasul Krasnoyarsk in jurul orei 08:45. Transfer la hotel pentru mic dejun si cazare (early check-in). Timp liber o ora pentru odihna. Astazi vom face o excursie la Rezervatia Naturala Stolby si in parcul de agrement Bobrovy Log (pranzul este inclus si se va servi la pachet, picnic in aer liber). Parcul Bobrovy Log este situat intr-un cadru natural fascinant, la marginea padurii; aici vom urca cu telescaunul pana la punctul de observare de unde vom avea o panorama asupra orasului si imprejurimilor. Transfer catre rezervatia naturala Stolby pentru o plimbare prin padure (4-5 km), in mijlocul naturii, unde vom admira un ansamblu de stanci cu o vechime de milioane de ani care face ca acest loc sa fie considerat unul dintre cele mai impresionante din Siberia. Fiecare stanca are un aspect unic, avand chiar si cate un nume (Bunicul, Elefantul, Vulturul, Cetatea sau Poarta Leului fiind cateva dintre ele). Vom renevi in oras in jurul orei 18:30 pentru pregatirea si gustarea unui deliciu traditional, pelmeni - o umplutura din carne tocata invelita intr-un aluat subtire, nedospit si care se serveste cu smantana. Cazare la hotel Hilton Garden Inn 4* sau similar in Krasnoyarsk.

Ziua 9

KRASNOYARSK IRKUTSK, noapte pe tren (miercuri, 21.07 sau 18.08)
Mic dejun. Krasnoyarsk este unul dintre cele mai frumoase orase din Siberia datorita cadrului natural inconjurator, precum si al numeroaselor cladiri si monumente culturale distinctive. Turul panoramic ne va permite sa admiram principalele atractii turistice ale orasului: multitudinea de sculpturi gratioase si unice care decoreaza spatii deschise deosebite, precum Piata Teatrului, Piata Revolutiei sau Piata Pacii; cladiri emblematice, precum Biserica Paraskeva Pyatnitsa si Universitatea; podurile care impresioneaza atat prin lungimea lor cat si prin designul acestora. Transfer catre gara pentru imbarcare pe tren cu destinatia Irkutsk. Plecare din Krasnoyarsk in jurul orei 13:20. Noaptea va fi petrecuta in tren, in cusete de 4 locuri.

Ziua 10

IRKUTSK (joi, 22.07 sau 19.08)
Sosire in Irkutsk in cursul diminetii, aproximativ ora 07:40. Transfer la un restaurant local pentru micul dejun. Irkutsk a fost dintotdeauna un oras comercial, iar aici sunt conservate o multime de monumente arhitecturale din lemn si minunate biserici ortodoxe. Ne vom plimba de-a lungul strazilor principale ale orasului si vom admira atractii din secolul XIX: monumentul Alexander III, Casa Alba, Muzeul Local Lore, Biserica Mantuitorului - singura cladire care a supravietuit din Kremlin Irkutsk, Catedrala Znamensky.
Continuam cu o vizita la Nerpinarium, unde vom vedea foca de Baikal, numita nerpa si care este simbolul regiunii si unul dintre cele mai frumoase animale din zona. Este singurul loc unde pot fi intalnite, dar e aproape imposibil sa vedeti o nerpa in habitatul ei natural. Veti fi fascinati de abilitatea lor de a juca fotbal, a sari, a numara, a se juca cu inelele si a canta. Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 11

IRKUTSK LISTVYANKA IRKUTSK (vineri, 23.07 sau 20.08)
Mic dejun. Astazi vom vizita Muzeul Taltsy, situat la 20 km de Listvyanka intr-un loc pitoresc pe malul raului Angara, un adevarat muzeu in aer liber unde ne vom familiariza cu stilul de viata al localnicilor regiunii Baikal. Aici vom descoperi arhitectura rusa intre secolele XVII-XX cu conace, scoli, turnuri si biserici vechi. Vom continua cu Muzeul Baikal unde ne vom delecta cu diversitatea speciilor de flora si fauna a lacului Baikal, dar si cu geologia si geografia sa. Ne vom scufunda virtual in apele lacului Baikal. Pranzul este inclus si se va servi la pachet. Vom merge cu telecabina catre Chersky Stone - un observator localizat la o altitudine de 728 metri. Din varful muntelui ne vom bucura de privelistea coplesitoare a lacului Baikal si vom admira de la inaltime orasul Listvyanka, izvorul raului Angara, Hamar-Daban, legendara stanca Shamanka, precum si trenul care trece prin vechea gara. Garantat veti face fotografii superbe!
O croazier este cea mai buna modalitate de a vedea cat mai mult din splendorile lacului Baikal intr-o perioada scurta de timp! O barca confortabila va va purta din satul Listvyanka pana la tarmurile salbatice ale lacului, unde natura este pastrata la originea sa. Stancile si plajele de nisip ale golfurilor indepartate, care nu pot fi atinse de pe uscat, va vor incanta privirea. Aici veti simti adevaratul spirit al zonei Baikal! Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 12

IRKUTSK LACUL BAIKAL IRKUTSK (sambata, 24.07 sau 21.08)
Mic dejun. Astazi ne pregatim sa exploram zona Baikal intr-o maniera deosebita! Pe tot parcursul zilei ne vom bucura de peisaje inegalabile, iar un tren retro ne va conduce intr-un tur de-a lungul pitorescului lac pe o calea ferata cunoscuta drept una dintre cele mai frumoase si sofisticate din lume. Fiecare kilometru este rezultatul unor lucrari de constructie complexe. Vom admira gara Circum-Baikal care a fost construita acum 100 de ani si frumusetea arhitecturii numeroaselor poduri si tunele. Splendorile naturii si povestile trecutului ne asigura o zi de neuitat. In timpul plimbarii, vom servi si pranzul (inclus). Revenim la hotel in cursul serii. Cazare la hotel Zvezda 4* sau similar in Irkutsk.

Ziua 13

IRKUTSK MOSCOVA BUCURESTI (duminica, 25.07 sau 22.08)
Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa AEROFLOT cu destinatia Bucuresti (schimbarea cursei la Moscova). Sosire la Bucuresti la ora 01:05 (26.07 sau 23.08).

Descriere

Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Transsiberianul - o experienta unica!
Itinerariu: Moscova - Kazan - Ekaterinburg - Krasnoyarsk - Irkutsk - Listvyanka - Baikal

Transsiberianul este o legendara cale ferata ce traverseaza teritoriul Rusiei de la vest la est, legand capitala tarii de Orientul Indepartat. Aceasta  are o lungime de 9.288 km (de la Moscova la Vladivostok), fiind cea mai lunga si faimoasa cale ferata din lume. Pe traseu strabate 87 de orase, traverseaza 16 mari rauri rusesti, iar in sud inconjoara Lacul Baikal.
Calea ferata transsiberiana imbina in drumul sau o calatorie romantica cu peisaje extraordinare si promite
o experienta pe care nu o vei mai cunoaste pe alte trasee.
Transsiberianul este esenta Rusiei!


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti - Moscova si retur Irkutsk - Moscova - Bucuresti cu compania AEROFLOT;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
12 nopti cazare:
8 nopti la hoteluri de 4*: 2 nopti in Moscova, 1 noapte in Kazan, 1 noapte in Ekaterinburg, 1 noapte in Krasnoyarsk, 3 nopti in Irkutsk;
4 nopti pe tren la clasa a 2-a, in cuseta de dormit de 4 locuri;
early check-in la hotel 4* in Krasnoyarsk;
11 mic dejun: 9 la hoteluri si 2 la restaurante locale (zilele 4, 10);
3 mese de pranz la pachet (ziua 8, 11 si 12) si 1 cina (ziua 1);
tururi panoramice cu ghid local in: Moscova, Kazan, Ekaterinburg, Krasnoyarsk, zona Litsvyanka, Irkutsk;
vizita metrou Moscova - cu intrare la statiile reprezentative;
vizitarea Complexului Kremlin din Moscova (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale);
vizite in Kazan: Complexul Kremlin, Moscheea Qol Sharif, Templul Ecumenic;
vizite in Ekaterinburg: Manastirea Ganina Yama, Biserica Ortodoxa;
vizite si intrari in zona Irkutsk: Muzeul Taltsy, Muzeul Baikal, Nerpinarium (foca de Baikal);
excursie la Rezervatia Naturala Stolby si parcul de agrement Bobrovy Log;
calatorie cu telecabina la Observatorul Chersky Stone;
croaziera pe lacul Baikal;
plimbare cu tren retro de-a lungul lacului Baikal;
insotitor roman de grup;
taxa viza si procesare acte (poate suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2020. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurare medicala de calatorie (obligatorie), suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 EURO;
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in Rusia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat.
Pe tren cazarea se va face in cuseta de 4 persoane, indiferent de tipul camerei alese pentru hotel.
Supliment pentru loc in cuseta de 3 persoane in tren: 300 Euro / persoana
Supliment pentru loc in cuseta de 2 persoane in tren: 450 Euro / persoana
Cusetele de 2 sau 3 persoane sunt la cerere si necesita confirmare.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 13:20 - Moscova 16:25                                                                                         durata zborului: 3h05min
Irkutsk 13:30 - Moscova 14:45                            durata zborului: 6h15min
Moscova 21:45 - Bucuresti 01:05                                                          durata zborului: 3h20min


ORAR INFORMATIV TREN (ore locale):
Ziua 3: Moscova 20:50 - Kazan 08:00 (sosire in ziua 4)
Ziua 5: Kazan 05:40 - Ekaterinburg 18:00
Ziua 6: Ekaterinburg 21:40 - Krasnoyarsk 08:45 (sosire in ziua 8 - vor fi 2 nopti consecutive pe tren)
Ziua 9: Krasnoyarsk 13:20 - Irkutsk 07:40 (sosire in ziua 10)


IMPORTANT! Biletele de tren se emit cu 90 zile inainte de data plecarii. Este necesara o copie a pasaportului.


GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 125 EURO/ persoana. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 225 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, cu minim 2 pagini libere;
copie pasaport;
fotografie color tip pasaport (pe fundal alb);
formular tipizat, completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de catre agentul care efectueaza inscrierea);
copie asigurare medicala.
Polita de asigurare medicala trebuie sa contina numele si prenumele titularului, valabilitatea pentru toata durata calatoriei, sa indice acoperirea zonei geografice la nivel global/inclusiv Rusia si sa acopere cheltuielile medicale si de repatriere. De asemenea, polita trebuie sa contina logo-ul, stampila si semnatura asiguratorului sau sa indice numele si datele de contact ale acestuia. Suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 euro.
Termen limita de transmitere a actelor catre agentie: 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani de la data depunerii dosarului la sediul Centrului Rus de Vize. Consulatul isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a aplicantilor in vederea acordarii vizelor turistice.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in conditiile de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

EXCURSII OPTIONALE:
Galeriile Tretyakov: 35 Euro/persoana;
Croaziera pe raul Moscova: 35 Euro/persoana;
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 20 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna noiembrie 2020. Acestea sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul unui test pozitiv SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali(tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.


Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Transsiberianul - o experienta unica!
Itinerariu: Moscova - Kazan - Ekaterinburg - Krasnoyarsk - Irkutsk - Listvyanka - Baikal

Transsiberianul este o legendara cale ferata ce traverseaza teritoriul Rusiei de la vest la est, legand capitala tarii de Orientul Indepartat. Aceasta  are o lungime de 9.288 km (de la Moscova la Vladivostok), fiind cea mai lunga si faimoasa cale ferata din lume. Pe traseu strabate 87 de orase, traverseaza 16 mari rauri rusesti, iar in sud inconjoara Lacul Baikal.
Calea ferata transsiberiana imbina in drumul sau o calatorie romantica cu peisaje extraordinare si promite
o experienta pe care nu o vei mai cunoaste pe alte trasee.
Transsiberianul este esenta Rusiei!


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti - Moscova si retur Irkutsk - Moscova - Bucuresti cu compania AEROFLOT;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
12 nopti cazare:
8 nopti la hoteluri de 4*: 2 nopti in Moscova, 1 noapte in Kazan, 1 noapte in Ekaterinburg, 1 noapte in Krasnoyarsk, 3 nopti in Irkutsk;
4 nopti pe tren la clasa a 2-a, in cuseta de dormit de 4 locuri;
early check-in la hotel 4* in Krasnoyarsk;
11 mic dejun: 9 la hoteluri si 2 la restaurante locale (zilele 4, 10);
3 mese de pranz la pachet (ziua 8, 11 si 12) si 1 cina (ziua 1);
tururi panoramice cu ghid local in: Moscova, Kazan, Ekaterinburg, Krasnoyarsk, zona Litsvyanka, Irkutsk;
vizita metrou Moscova - cu intrare la statiile reprezentative;
vizitarea Complexului Kremlin din Moscova (plimbare prin interiorul Kremlinului si vizitarea a doua catedrale);
vizite in Kazan: Complexul Kremlin, Moscheea Qol Sharif, Templul Ecumenic;
vizite in Ekaterinburg: Manastirea Ganina Yama, Biserica Ortodoxa;
vizite si intrari in zona Irkutsk: Muzeul Taltsy, Muzeul Baikal, Nerpinarium (foca de Baikal);
excursie la Rezervatia Naturala Stolby si parcul de agrement Bobrovy Log;
calatorie cu telecabina la Observatorul Chersky Stone;
croaziera pe lacul Baikal;
plimbare cu tren retro de-a lungul lacului Baikal;
insotitor roman de grup;
taxa viza si procesare acte (poate suferi modificari);
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).


Nota: Taxa de viza si taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna noiembrie 2020. In situatia majorarii de catre consulat sau de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data aplicarii pentru viza sau a emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului conform cu noile valori ale acestor taxe.

NU SUNT INCLUSE:
asigurare medicala de calatorie (obligatorie), suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 EURO;
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in Rusia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.


ATENTIE: patul suplimentar este pat pliant si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat.
Pe tren cazarea se va face in cuseta de 4 persoane, indiferent de tipul camerei alese pentru hotel.
Supliment pentru loc in cuseta de 3 persoane in tren: 300 Euro / persoana
Supliment pentru loc in cuseta de 2 persoane in tren: 450 Euro / persoana
Cusetele de 2 sau 3 persoane sunt la cerere si necesita confirmare.


ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 13:20 - Moscova 16:25                                                                                         durata zborului: 3h05min
Irkutsk 13:30 - Moscova 14:45                            durata zborului: 6h15min
Moscova 21:45 - Bucuresti 01:05                                                          durata zborului: 3h20min


ORAR INFORMATIV TREN (ore locale):
Ziua 3: Moscova 20:50 - Kazan 08:00 (sosire in ziua 4)
Ziua 5: Kazan 05:40 - Ekaterinburg 18:00
Ziua 6: Ekaterinburg 21:40 - Krasnoyarsk 08:45 (sosire in ziua 8 - vor fi 2 nopti consecutive pe tren)
Ziua 9: Krasnoyarsk 13:20 - Irkutsk 07:40 (sosire in ziua 10)


IMPORTANT! Biletele de tren se emit cu 90 zile inainte de data plecarii. Este necesara o copie a pasaportului.


GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 125 EURO/ persoana. Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 225 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.


ACTE NECESARE PENTRU OBTINEREA VIZEI:
pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie, cu minim 2 pagini libere;
copie pasaport;
fotografie color tip pasaport (pe fundal alb);
formular tipizat, completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de catre agentul care efectueaza inscrierea);
copie asigurare medicala.
Polita de asigurare medicala trebuie sa contina numele si prenumele titularului, valabilitatea pentru toata durata calatoriei, sa indice acoperirea zonei geografice la nivel global/inclusiv Rusia si sa acopere cheltuielile medicale si de repatriere. De asemenea, polita trebuie sa contina logo-ul, stampila si semnatura asiguratorului sau sa indice numele si datele de contact ale acestuia. Suma minima asigurata trebuie sa fie de 30.000 euro.
Termen limita de transmitere a actelor catre agentie: 4 saptamani inainte de data plecarii. Durata de procesare a vizelor pentru grupuri este de aproximativ 2 saptamani de la data depunerii dosarului la sediul Centrului Rus de Vize. Consulatul isi rezerva dreptul de a solicita prezenta personala a aplicantilor in vederea acordarii vizelor turistice.
IN CAZUL NEOBTINERII VIZEI se aplica penalizarile stipulate in conditiile de retragere aferente zilei in care se efectueaza retragerea.

EXCURSII OPTIONALE:
Galeriile Tretyakov: 35 Euro/persoana;
Croaziera pe raul Moscova: 35 Euro/persoana;
NOTA. Preturile excursiilor optionale sunt valabile pentru minim 20 participanti si au fost calculate pe baza tarifelor din luna noiembrie 2020. Acestea sunt informative, iar preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50%  din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 15 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 15 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, inclusiv in cazul unui test pozitiv SARS-COV2, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.


OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
in ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor; in situatia in care excursia optionala se va desfasura fara prezenta insotitorului de grup (din cauza numarului mic de participanti), limba de comunicare va fi engleza;
bacsisurile pentru prestatorii locali(tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa;
in situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului;
nominalizarea insotitorului de grup si comunicarea datelor de contact ale acestuia vor fi furnizate cel tarziu cu o saptamana inaintea plecarii in calatorie;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.