Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Insulele Azore 2018 - Marele tur


Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI LISABONA INSULA SAO MIGUEL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP spre Lisabona cu decolare la ora 07:00. Sosire in Lisabona la ora locala 09:35. Imbarcare pe zborul Lisabona Ponta Delgada cu decolare la ora 11:00. Aterizare in Ponta Delgada (Insula Sao Miguel) la ora locala 12:25. Transfer si cazare la hotel VIP Executive Azores 4* sau similar. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local un tur pietonal in centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, Piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras.

Ziua 2

FARMECUL VULCANIC AL INSULEI SAO MIGUEL: VALEA FURNAS CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica Terra Nostra, un parc incantator in mijlocul caruia se afla o piscina cu apa termala. In continuare vom servi un delicios pranz traditional cozido pregatit in vase pastrate pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3

EXCURSIE OPTIONALA MAGIA ALTANTICULUI CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul O Micaelense care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea acest fruct in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 4

OPTIONAL, JEEP SAFARI LA LACUL DE FOC. ZBOR INSULA SAO MIGUEL INSULA FAIAL
Mic dejun. Pentru ultima zi in Sao Miguel, va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria aventura in natura. Ne vom urca in masini de teren 4x4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos. Transfer la aeroportul Ponta Delgada pentru imbarcare pe zborul spre insula Faial cu decolare la ora 17:45. Aterizare in Faial la ora 18:35, transfer si cazare la hotel Horta 4* sau similar.

Ziua 5

EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA PICO CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in insula Pico unde putem admira maiestuosul varf al vulcanului de pe aceasta insula. Pentru a ajunge in insula Pico, ne vom imbarca pe un feribot cu care vom traversa in 30 de minute scurta distanta dintre cele doua insule (distanta dintre hotel si port se va parcurge mergand pe jos, aproximativ 15 minute). Pico ne va incanta cu peisajul sau unic dat de culturile cu vita de vie. De altfel, peisajul viticol din Pico a fost declarat patrimoniu UNESCO datorita formei acestuia, cu garduri din piatra vulcanica menite sa protejeze culturile de vant si apa marii. Pico se deosebeste de alte insule si prin faptul ca aici gasim cele mai multe dovezi si povesti legate de era vanatorilor de balene. Vom descoperi aici pitorescul port in care sunt ancorate batranele baleniere si strazi micute flancate de case tipice care ne aduc aminte de acele vremuri. Intoarcere in insula Faial si cazare la hotel.

Ziua 6

TURUL INSULEI FAIAL. ZBOR INSULA FAIAL INSULA FLORES
Mic dejun. Ne asteapta o alta zi de privelisti incantatoare. Azi vom face un tur al insulei Faial de jumatate de zi si vom trece in revista cateva dintre zonele cele mai frumoase ale insulei, incepand cu Caldeira do Faial, craterul vulcanului a carui eruptie a format insula Faial. Aceasta zona, inconjurata de o vegetatie exuberanta, este rezervatie naturala si este considerata o atractie majora a insulei. Urmatoarea oprire este in zona Capelinhos unde un vulcan din ocean a erupt in anii 1957-1958, imbracand farul in cenusa vulcanica. Peisajul arid si sterp de aici contrasteaza cu verdeata din restul insulei. Transfer la aeroportul din insula Faial pentru zbor spre insula Flores. Decolare din Faial la ora 14:55, aterizare in Flores la ora 15:40. Transfer si cazare la hotel Ocidental 2* sau similar.

Ziua 7

TURUL INSULEI FLORES CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi suntem printre cei mai norocosi turisti din lume deoarece avem ocazia sa vizitam cea mai indepartata si mai greu accesibila insula din arhipelagul Azorelor, o insula de o frumusete rara. Vom incepe turul insulei in Santa Cruz, orasul principal de pe insula si vom merge spre centrul insulei unde vom vizita lagunele. Dupa aceea, deplasandu-ne spre coasta de vest, vom face cateva popasuri fotografice pentru a surprinde cele mai frumoase amintiri de la inaltimea muntilor. Vom cobori spre Faja Grande si vom merge pana la capatul drumului unde se afla cea mai vestica asezare din Europa. In acest loc vom vedea frumoasele cascade care coboara de pe versanti spre ocean. O alta oprire este la Rocha dos Bordoes, o formatiune geologica alcatuitca din coloane enorme de bazalt. Aceasta formatiune unica este un accident geologic in care roca bazaltica s-a solidificat in pozitie verticala, sub forma unor coloane cu forma alungita. Mergand mai departe vom ajunge la Lajes, primul port oceanic al Europei intalnit in calatoriile intre America si Europa. In continuare exploram partea de nord a insulei care ne ofera privelisti panoramice superbe asupra insulei invecinate, Corvo. La punctul de observatie Caimbros ne vom opri pentru a vedea rezervatia pasarilor migratoare din insulitele Alagoa. In comunitatea Ponta Delgada vom observa modul de viata rustic al localnicilor si vom admira golful emblematic cu acelasi nume. Ne vom opri la farul Albernaz pentru a admira privelistea asupra golfului Alem si a insulitei Monchique, cel mai vestic teritoriu european. Dejunul la un restaurant local este inclus. Cazare la hotel in insula Flores.

Ziua 8

ZBOR INSULA FLORES INSULA TERCEIRA. TUR DE ORAS ANGRA DO HEROISMO
Mic dejun. Transfer la aeroportul din insula Flores pentru imbarcare pe zborul spre Insula Terceira. Decolare la ora 11:30 si aterizare in Terceira la ora 12:35. Transfer cu autocarul in orasul Angra do Heroismo, capitala Insulei Terceira si cazare la hotelul Angra Garden 3* sau similar. Dupa amiaza vom explora impreuna cu ghidul local centrul orasului Angra do Heroismo (tur pietonal) care ne prezinta o superba arhitectura coloniala portugheza. Centrul orasului a fost declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal.

Ziua 9

TURUL INSULEI TERCEIRA CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Incepe o zi plina de vizite surprinzatoare pentru ca Terceira este un caleidoscop de traditii, cultura si natura. Urmele activitatii vulcanice de pe insula pot fi vazute in formatiunile ciudate sau spectaculoase. Unul dintre cele mai bune exemple este cosul vulcanic Algar do Carvao care ne uimeste cu dimensiunile sale. Pranz la restaurant local. Pe coasta de nord a insulei, la Biscuitos se afla un muzeu al vinului unde vom afla metoda de productie a vinului verdelho. De asemenea, imaginea campiei verzi, separate in sute de parcele de garduri din piatra vulcanica, este impresionanta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 10

OPTIONAL, CROAZIERA PE MARE PENTRU OBSERVAREA DELFINILOR SI BALENELOR
Mic dejun. Optional, va propunem o croaziera pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (durata aproximativa este de 3 ore). Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor; in trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman doar povestile spuse de pescarii in varsta in port. Pescarii cerceteaza dis de dimineata marea, in cautarea delfinilor si a balenelor. Sansele de a vedea animalele marine sunt mari, insa acest lucru nu este garantat intotdeauna. Cu siguranta, in timpul croazierei vom avea o perspectiva diferita asupra insulei, admirand de pe mare peisajele de coasta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 11

ZBOR TERCEIRA LISABONA BUCURESTI
Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul din Terceira. Imbarcare pe zborul Terceira Lisabona cu decolare la ora 07:00. Sosire in Lisabona la ora 10:15. In timpul ramas pana la decolarea zborului catre Bucuresti va propunem o plimbare impreuna cu insotitorul de grup in centrul orasului Lisabona (transportul in oras se poate efectua cu mijloace de transport in comun si nu este inclus in pret). De asemenea, puteti profita de acest timp pentru a face ultimele cumparaturi in centrul comercial Vasco da Gama care se afla la doar cateva statii de metrou de aeroport. Decolare la ora 00:15 din Lisabona, sosire in Bucuresti la ora 06:15 pe data de 30 iulie.

Ziua 1

BUCURESTI LISABONA INSULA SAO MIGUEL
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:00 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei TAP spre Lisabona cu decolare la ora 07:00. Sosire in Lisabona la ora locala 09:35. Imbarcare pe zborul Lisabona Ponta Delgada cu decolare la ora 11:00. Aterizare in Ponta Delgada (Insula Sao Miguel) la ora locala 12:25. Transfer si cazare la hotel VIP Executive Azores 4* sau similar. Dupa amiaza vom face impreuna cu ghidul local un tur pietonal in centrul istoric al orasului Ponta Delgada, capitala Insulei Sao Miguel si cel mai mare oras din Insulele Azore. Vom putea admira: biserica Sf. Sebastian din secolul al XV-lea, portile orasului, Piata Republica, primaria, manastirea din secolul al XVIII-lea si fortul Sao Bras.

Ziua 2

FARMECUL VULCANIC AL INSULEI SAO MIGUEL: VALEA FURNAS CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi vom descoperi Valea Furnas care abunda in izvoare minerale cu apa fierbine si rece, un loc magic unde activitatea vulcanica este inca vizibila. Vom vizita gradina botanica Terra Nostra, un parc incantator in mijlocul caruia se afla o piscina cu apa termala. In continuare vom servi un delicios pranz traditional cozido pregatit in vase pastrate pentru mai multe ore in solul fierbine. Dupa amiaza vom admira si alte peisaje spectaculoase ale acestei insule si vom vizita o plantatie de ceai, singura de acest fel din Europa. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 3

EXCURSIE OPTIONALA MAGIA ALTANTICULUI CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala spre partea de vest a insulei Sao Miguel cu spectaculoasele lacuri vulcanice Sete Cidades. Acestea sunt doua lacuri gemene, unul cu apa verde si celalalt cu apa albastra, iar cea mai frumoasa priveliste este cea de la punctul de belvedere Vista do Rei. In continuare vom vizita alte locuri minunate ale acestei frumoase insule precum lacul Santiago si punctul de belvedere Pico do Carvao de unde putem vedea nordul si sudul insulei, dar si peisajele din interior. Dejun la restaurantul O Micaelense care ne va oferi bucate specifice insulei. Vom vizita si coasta nordica a insulei cu punctul de belvedere Ponto do Escalvadao si orasul Capelas. In incheiere vom vizita o plantatie de ananas unde vom vedea acest fruct in diferite stadii de crestere. Cazare la hotel in Ponta Delgada.

Ziua 4

OPTIONAL, JEEP SAFARI LA LACUL DE FOC. ZBOR INSULA SAO MIGUEL INSULA FAIAL
Mic dejun. Pentru ultima zi in Sao Miguel, va propunem o activitate optionala care se inscrie in categoria aventura in natura. Ne vom urca in masini de teren 4x4 si vom calatori peste munti si vai, pe drumuri unde putem aprecia peisajele uimitoare ale insulei. Vom putea admira peisajul fascinant al lacului vulcanic Lagoa do Fogo (lacul de foc). Ne continuam calatoria spre Caldeira Velha, un loc de referinta unde apele raului cald care intalnesc un geiser fierbine formeaza o piscina in mijlocul padurii verzi. Aici putem experimenta aventura inotului in aceasta piscina naturala. De asemenea, vom vedea si cascada Salto do Cabrito. Vom continua spre coasta de nord a insulei, la Ponta do Cintrao pentru a admira peisajul spectaculos al marii si tarmului stancos. Transfer la aeroportul Ponta Delgada pentru imbarcare pe zborul spre insula Faial cu decolare la ora 17:45. Aterizare in Faial la ora 18:35, transfer si cazare la hotel Horta 4* sau similar.

Ziua 5

EXCURSIE OPTIONALA IN INSULA PICO CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi va propunem o excursie optionala in insula Pico unde putem admira maiestuosul varf al vulcanului de pe aceasta insula. Pentru a ajunge in insula Pico, ne vom imbarca pe un feribot cu care vom traversa in 30 de minute scurta distanta dintre cele doua insule (distanta dintre hotel si port se va parcurge mergand pe jos, aproximativ 15 minute). Pico ne va incanta cu peisajul sau unic dat de culturile cu vita de vie. De altfel, peisajul viticol din Pico a fost declarat patrimoniu UNESCO datorita formei acestuia, cu garduri din piatra vulcanica menite sa protejeze culturile de vant si apa marii. Pico se deosebeste de alte insule si prin faptul ca aici gasim cele mai multe dovezi si povesti legate de era vanatorilor de balene. Vom descoperi aici pitorescul port in care sunt ancorate batranele baleniere si strazi micute flancate de case tipice care ne aduc aminte de acele vremuri. Intoarcere in insula Faial si cazare la hotel.

Ziua 6

TURUL INSULEI FAIAL. ZBOR INSULA FAIAL INSULA FLORES
Mic dejun. Ne asteapta o alta zi de privelisti incantatoare. Azi vom face un tur al insulei Faial de jumatate de zi si vom trece in revista cateva dintre zonele cele mai frumoase ale insulei, incepand cu Caldeira do Faial, craterul vulcanului a carui eruptie a format insula Faial. Aceasta zona, inconjurata de o vegetatie exuberanta, este rezervatie naturala si este considerata o atractie majora a insulei. Urmatoarea oprire este in zona Capelinhos unde un vulcan din ocean a erupt in anii 1957-1958, imbracand farul in cenusa vulcanica. Peisajul arid si sterp de aici contrasteaza cu verdeata din restul insulei. Transfer la aeroportul din insula Faial pentru zbor spre insula Flores. Decolare din Faial la ora 14:55, aterizare in Flores la ora 15:40. Transfer si cazare la hotel Ocidental 2* sau similar.

Ziua 7

TURUL INSULEI FLORES CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Azi suntem printre cei mai norocosi turisti din lume deoarece avem ocazia sa vizitam cea mai indepartata si mai greu accesibila insula din arhipelagul Azorelor, o insula de o frumusete rara. Vom incepe turul insulei in Santa Cruz, orasul principal de pe insula si vom merge spre centrul insulei unde vom vizita lagunele. Dupa aceea, deplasandu-ne spre coasta de vest, vom face cateva popasuri fotografice pentru a surprinde cele mai frumoase amintiri de la inaltimea muntilor. Vom cobori spre Faja Grande si vom merge pana la capatul drumului unde se afla cea mai vestica asezare din Europa. In acest loc vom vedea frumoasele cascade care coboara de pe versanti spre ocean. O alta oprire este la Rocha dos Bordoes, o formatiune geologica alcatuitca din coloane enorme de bazalt. Aceasta formatiune unica este un accident geologic in care roca bazaltica s-a solidificat in pozitie verticala, sub forma unor coloane cu forma alungita. Mergand mai departe vom ajunge la Lajes, primul port oceanic al Europei intalnit in calatoriile intre America si Europa. In continuare exploram partea de nord a insulei care ne ofera privelisti panoramice superbe asupra insulei invecinate, Corvo. La punctul de observatie Caimbros ne vom opri pentru a vedea rezervatia pasarilor migratoare din insulitele Alagoa. In comunitatea Ponta Delgada vom observa modul de viata rustic al localnicilor si vom admira golful emblematic cu acelasi nume. Ne vom opri la farul Albernaz pentru a admira privelistea asupra golfului Alem si a insulitei Monchique, cel mai vestic teritoriu european. Dejunul la un restaurant local este inclus. Cazare la hotel in insula Flores.

Ziua 8

ZBOR INSULA FLORES INSULA TERCEIRA. TUR DE ORAS ANGRA DO HEROISMO
Mic dejun. Transfer la aeroportul din insula Flores pentru imbarcare pe zborul spre Insula Terceira. Decolare la ora 11:30 si aterizare in Terceira la ora 12:35. Transfer cu autocarul in orasul Angra do Heroismo, capitala Insulei Terceira si cazare la hotelul Angra Garden 3* sau similar. Dupa amiaza vom explora impreuna cu ghidul local centrul orasului Angra do Heroismo (tur pietonal) care ne prezinta o superba arhitectura coloniala portugheza. Centrul orasului a fost declarat de catre UNESCO Patrimoniu Universal.

Ziua 9

TURUL INSULEI TERCEIRA CU DEJUN INCLUS
Mic dejun. Incepe o zi plina de vizite surprinzatoare pentru ca Terceira este un caleidoscop de traditii, cultura si natura. Urmele activitatii vulcanice de pe insula pot fi vazute in formatiunile ciudate sau spectaculoase. Unul dintre cele mai bune exemple este cosul vulcanic Algar do Carvao care ne uimeste cu dimensiunile sale. Pranz la restaurant local. Pe coasta de nord a insulei, la Biscuitos se afla un muzeu al vinului unde vom afla metoda de productie a vinului verdelho. De asemenea, imaginea campiei verzi, separate in sute de parcele de garduri din piatra vulcanica, este impresionanta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 10

OPTIONAL, CROAZIERA PE MARE PENTRU OBSERVAREA DELFINILOR SI BALENELOR
Mic dejun. Optional, va propunem o croaziera pe mare pentru observarea delfinilor si a balenelor (durata aproximativa este de 3 ore). Insulele Azore sunt un adevarat paradis pentru observarea balenelor; in trecut, balenele erau vanate in Insulele Azore, dar azi aceasta activitate este interzisa. Raman doar povestile spuse de pescarii in varsta in port. Pescarii cerceteaza dis de dimineata marea, in cautarea delfinilor si a balenelor. Sansele de a vedea animalele marine sunt mari, insa acest lucru nu este garantat intotdeauna. Cu siguranta, in timpul croazierei vom avea o perspectiva diferita asupra insulei, admirand de pe mare peisajele de coasta. Cazare la hotel in Angra do Heroismo.

Ziua 11

ZBOR TERCEIRA LISABONA BUCURESTI
Mic dejun. Transfer cu autocarul la aeroportul din Terceira. Imbarcare pe zborul Terceira Lisabona cu decolare la ora 07:00. Sosire in Lisabona la ora 10:15. In timpul ramas pana la decolarea zborului catre Bucuresti va propunem o plimbare impreuna cu insotitorul de grup in centrul orasului Lisabona (transportul in oras se poate efectua cu mijloace de transport in comun si nu este inclus in pret). De asemenea, puteti profita de acest timp pentru a face ultimele cumparaturi in centrul comercial Vasco da Gama care se afla la doar cateva statii de metrou de aeroport. Decolare la ora 00:15 din Lisabona, sosire in Bucuresti la ora 06:15 pe data de 30 iulie.

Descriere

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Insula Sao Miguel Insula Faial Insula Pico (optional) Insula Flores Insula Terceira

Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Culoarea definitorie pentru aceste insule este verdele, vegetatia abundenta fiind caracteristica acestor insule. Vara putem admira in toata splendoara lor hortensiile in floare care cresc in salbaticie in insulele Azore si sunt foarte raspandite. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru peisajele verzi, lacurile vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insula Faial este baza pentru explorarea frumoasei insule Pico aflata in apropiere, al carui peisaj a fost desemnat de catre UNESCO patrimoniu universal. Insula Flores este fara indoiala unul dintre punctele culminante ale calatoriei, fiind cel mai vestic teritoriu european si insula cea mai indepartata din arhipelag, oferindu-ne peisaje absolut fermecatoare. Insula Terceira ne incanta cu frumosul oras colonial Angra do Heroismo (patrimoniu UNESCO) si cu formele de relief de origine vulcanica.

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul  Bucuresti Lisabona Insula Sao Miguel, Terceira Lisabona Bucuresti cu compania TAP Portugal;
transport cu avionul intre urmatoarele insule cu compania SATA Azores: Insula Sao Miguel Insula Faial, Insula Faial Insula Flores si Insula Flores Insula Terceira;
10 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti in Ponta Delgada la hotel 4*, 2 nopti in Faial la hotel 4*, 2 nopti in Flores la hotel 2*, 3 nopti in Angra do Heroismo la hotel 3*;
3 mese de pranz;
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in toate insulele;
tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local;
excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas;
turul insulei Faial de o jumatate de zi
turul insulei Flores
tur de oras pietonal in Angra do Heroismo cu ghid local;
turul Insulei Terceira cu ghid local;
biletul de intrare la Algar do Carvao;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
biletele de intrare la obiectivele turistice din program, cu exceptia celor mentionate ca fiind incluse;
excursiile optionale (Magia Atlanticului, Jeep safari, insula Pico, Croaziera pe mare);
asigurarea medicala;
asigurarea storno, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica, aprox 35 EURO/ persoana).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
19.07: Otopeni 07:00 Lisabona 09:35/ Lisabona 11:00 Ponta Delgada 12:25
22.07: Ponta Delgada 17:45 Faial 18:35
24.07: Faial 14:55 Flores 15:40
26.07: Flores 11:30 Terceira 12:35
29.07: Terceira 07:00 Lisabona 10:15
30.07: Lisabona 00:15 Otopeni 06:15

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
Magia Atlanticului (dejun inclus): 65 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Jeep safari la lacul de foc in Insula Sao Miguel: 55 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Insula Pico (dejun inclus): 80 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Croaziera pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: 70 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante

GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru grup intre 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 95 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentonata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Portugalia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Insula Sao Miguel Insula Faial Insula Pico (optional) Insula Flores Insula Terceira

Arhipelagul Insulelor Azore, de origine vulcanica, este situat in mijlocul Oceanului Atlantic, apartine Portugaliei si reprezinta cel mai vestic punct al Europei. Culoarea definitorie pentru aceste insule este verdele, vegetatia abundenta fiind caracteristica acestor insule. Vara putem admira in toata splendoara lor hortensiile in floare care cresc in salbaticie in insulele Azore si sunt foarte raspandite. Sao Miguel, cea mai mare insula din Azore, este renumita pentru peisajele verzi, lacurile vulcanice si animatul oras Ponta Delgada. Insula Faial este baza pentru explorarea frumoasei insule Pico aflata in apropiere, al carui peisaj a fost desemnat de catre UNESCO patrimoniu universal. Insula Flores este fara indoiala unul dintre punctele culminante ale calatoriei, fiind cel mai vestic teritoriu european si insula cea mai indepartata din arhipelag, oferindu-ne peisaje absolut fermecatoare. Insula Terceira ne incanta cu frumosul oras colonial Angra do Heroismo (patrimoniu UNESCO) si cu formele de relief de origine vulcanica.

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul  Bucuresti Lisabona Insula Sao Miguel, Terceira Lisabona Bucuresti cu compania TAP Portugal;
transport cu avionul intre urmatoarele insule cu compania SATA Azores: Insula Sao Miguel Insula Faial, Insula Faial Insula Flores si Insula Flores Insula Terceira;
10 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti in Ponta Delgada la hotel 4*, 2 nopti in Faial la hotel 4*, 2 nopti in Flores la hotel 2*, 3 nopti in Angra do Heroismo la hotel 3*;
3 mese de pranz;
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur in toate insulele;
tur de oras pietonal in Ponta Delgada cu ghid local;
excursie de o zi in Insula Sao Miguel: Valea Furnas;
turul insulei Faial de o jumatate de zi
turul insulei Flores
tur de oras pietonal in Angra do Heroismo cu ghid local;
turul Insulei Terceira cu ghid local;
biletul de intrare la Algar do Carvao;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
biletele de intrare la obiectivele turistice din program, cu exceptia celor mentionate ca fiind incluse;
excursiile optionale (Magia Atlanticului, Jeep safari, insula Pico, Croaziera pe mare);
asigurarea medicala;
asigurarea storno, se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (se practica, aprox 35 EURO/ persoana).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
19.07: Otopeni 07:00 Lisabona 09:35/ Lisabona 11:00 Ponta Delgada 12:25
22.07: Ponta Delgada 17:45 Faial 18:35
24.07: Faial 14:55 Flores 15:40
26.07: Flores 11:30 Terceira 12:35
29.07: Terceira 07:00 Lisabona 10:15
30.07: Lisabona 00:15 Otopeni 06:15

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
Magia Atlanticului (dejun inclus): 65 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Jeep safari la lacul de foc in Insula Sao Miguel: 55 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Insula Pico (dejun inclus): 80 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante
Croaziera pe mare pentru observarea balenelor si delfinilor: 70 EURO/ persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante

GRUP MINIM:
20 persoane. Pentru grup intre 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 95 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentonata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in muzee pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.