Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Japonia 2016 - Sarbatoarea ciresilor in floare


Descriere

Destinatie: Japan

Durata: 1 zi, fara cazare

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu avionul Bucuresti - Tokyo si Osaka - Bucuresti cu compania AIR FRANCE KLM (schimbarea curselor la Amsterdam);
  • 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 4 nopti in Tokyo, 1 noapte in Atami, 3 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka;
  • 5 cine (zilele 3, 5, 6, 9 si 10)  din care una cu spectacol si participarea unei Maiko;
  • transport pe tot parcursul turului conform programului;
  • tururi de oras cu ghid local in Tokyo, Kyoto si Osaka;
  • excursii la Nikko si Nara cu autocar si ghid local;
  • intrarile la obiectivele mentionate in program;
  • insotitor roman de grup.   
NU SUNT INCLUSE:
  • taxele de aeroport: 495 EURO/persoana (pot suferi modificari);
  • excursia optionala de o zi in Kyoto: 84 EURO/ persoana - se achita in agentie. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se   majoreaza in cazul unui grup mai mic;
  • excursia optionala la Hiroshima: 320 EURO/ persoana - se achita in agentie. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se   majoreaza in cazul unui grup mai mic;
  • bilete la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion (optional, se achita in agentie): 30 EURO/ persoana - bilete categoria II fara rezervare loc) si 45 EURO/persoana - bilete categoria I cu loc rezervat;
  • asigurarea medicala de calatorie;
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • orice servicii care nu sunt mentionate in program;
  • bacsisuri pentru ghizi locali si soferi 45 EURO/persoana (se practica).
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.03 / 07:04: Bucuresti 07:10 - Amsterdam 09:00 / 14:40 - Tokyo 08:30  (pe 28.03, respectiv 08:04)
07.04 / 18.04: Osaka 10:30 - Amsterdam 15:05 / 20:35 - Bucuresti 00:15 (in noaptea de 07/08.04, respectiv 18/19.04)

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru grup 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 110 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
  • 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 30% din pretul pachetului turistic pana la 20 ianuarie 2016;
  • 40% din pretul pachetului turistic pana la 20 februarie 2016.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 40 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
  • 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
  • 70% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 21 zile inaintea plecarii;
  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 15 zile inaintea plecarii;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri):
- 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
- 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
- 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
- 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
- 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
- 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
- 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
- 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
- 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
- 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
- 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

OBSERVATII:
  • Documente necesare calatoriei: pasaport simplu (NU temporar) valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Japonia conform standardelor proprii. Daca hotelurile sunt schimbate din motive care nu tin de agentie, vor fi inlocuite de altele de aceeasi categorie.
  • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
  • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion. / Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. / Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/yen valabile in luna august 2015; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
  • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Preturile excursiile optionale sunt estimative, calculate la un numar minim de 20 participanti. In functie de evolutia paritatii YEN/EURO, de numarul de participanti, de modificari ale tarifelor de tren/autobuz/metrou survenite in urma publicarii ofertei, aceste preturi se pot modifica.
  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Japonia - Tara Soarelui Rasare este situata in Asia de Est, pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei. Numele in japoneza este Nipponkoku, insemnand Originea Soarelui.
Una din cele mai frumoase legende japoneze spune ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.
Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si in acelasi pastrand putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Constituita ca monarhie constitutionala, Japonia se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp si are o populatie de 127.2 milioane locuitori. Cel mai mare munte este Fujiyama (munte vulcanic) 3776 m. Tara are cateva sute de vulcani dintre care 40 sunt inca activi. Populatia este concentrata in principal in jurul oraselor Tokyo, Kyoto si Osaka. In total exista 350 de parcuri naturale si 27 de parcuri nationale.

Sarbatoarea ciresilor in floare
Hanami (admiratorul florilor de cires), sarbatoare specifica Japoniei, are loc in fiecare primavara la inceputul lunii aprilie, cand infloreste sakura. Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale. Ciresul japonez este unul pur ornamental, nu face fructe, iar floarea sa este simbolul primaverii.  Nimic altceva nu este mai potrivit ca sursa de inspiraeeie pentru poezie si pictura decat sakura, esenta esteticii japoneze. Din momentul in care floarea se deschide, prietenii, familia, angajatii unei companii se intalnesc si sarbatoresc sfarsitul iernii si inceputul primaverii, bucurandu-se de frumusetea florilor pana noaptea tarziu, cand aleile parcurilor sunt iluminate de cunoscutele lampadare din hartie colorata.
Tokyo este capitala Japoniei din 1868, dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata si una dintre cele mai dens populate metropole din lume (peste 10 milioane locuitori). Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. In centrul orasului se afla Palatul Imperial inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, cum sunt Curtea Suprema si ministerele nationale.  Prima cale ferata din Tokyo si totodata din Japonia a fost construita in 1872, intre oras si portul din Yokohama. Un sistem de cale ferata cunoscut sub numele de 'tren glont' (datorita vitezei si formei locomotivei) a fost inaugurat in 1964. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica si sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile. Orasul pare o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. La tot pasul se Aentalnesc temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete cocosate.

Kyoto este al 7-lea oras ca marime din Japonia, situat langa Osaka, in sudul insulei Honshu, cu o populatie de aproximativ 1,5 milioane locuitori. Orasul a scapat ca prin miracol de bombardamentele razboiului, reusind sa-si pastreze intacte obiectivele culturale: Nijo Castle, resedinta sogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios. Simbolul religiei nipone, Muntele Fuji, poate fi admirat din trenul care leaga Tokyo de Osaka.  Kyoto , denumit si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen si fosta capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868 -  este faimos pentru mestesugurile cu fire de matase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. In orasul japonez Kyoto transportul public si intrarea la majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite pentru cei ce poarta chimono. Actiunea este menita sa promoveze imbracamintea traditionala japoneza pe care majoritatea locuitorilor orasului o poarta acum numai la ocazii speciale.

Osaka, oras-port cunoscut si sub numele de 'Venezia Japoniei' sau 'Manchester-ul Orientului', este situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka, pe malul raului Yodo. Osaka a fost capitala comerciala a Japoniei si continua sa fie un puternic centru de afaceri. Pe timpul zilei, populatia orasului creste cu 2,6 pana la 3,7 milioane de locuitori, datorita numarului mare de navetisti care muncesc in oras. Modern, cu zgarie-nori si zone vaste de cumparaturi, Osaka este un oras aglomerat, comercial, creativ, energetic si prietenos.

Viata de noapte a orasului este legendara, cu mii de baruri, restaurante si locatii pentru divertisment. Cel mai faimos loc este zona Dotonbori, o jungla luminoasa de-a lungul canalului Dotonbori aliniat de restaurante si baruri, cu un panou mobil urias in forma de crab , simbol al orasului. Cele mai importante puncte turistice sunt templele: Tammangu - secolul X, Shitennoji - secolul VI si Temmangu, oras cu izvoare termale, in apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si cateva parcuri.

Destinatie: Japan

Durata: 1 zi, fara cazare

SERVICII INCLUSE:

  • transport cu avionul Bucuresti - Tokyo si Osaka - Bucuresti cu compania AIR FRANCE KLM (schimbarea curselor la Amsterdam);
  • 10 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3* si 4*: 4 nopti in Tokyo, 1 noapte in Atami, 3 nopti in Kyoto, 2 nopti in Osaka;
  • 5 cine (zilele 3, 5, 6, 9 si 10)  din care una cu spectacol si participarea unei Maiko;
  • transport pe tot parcursul turului conform programului;
  • tururi de oras cu ghid local in Tokyo, Kyoto si Osaka;
  • excursii la Nikko si Nara cu autocar si ghid local;
  • intrarile la obiectivele mentionate in program;
  • insotitor roman de grup.   
NU SUNT INCLUSE:
  • taxele de aeroport: 495 EURO/persoana (pot suferi modificari);
  • excursia optionala de o zi in Kyoto: 84 EURO/ persoana - se achita in agentie. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se   majoreaza in cazul unui grup mai mic;
  • excursia optionala la Hiroshima: 320 EURO/ persoana - se achita in agentie. Pretul este valabil pentru minim 20 platitori si se   majoreaza in cazul unui grup mai mic;
  • bilete la spectacolul extraordinar al gheiselor din Gion (optional, se achita in agentie): 30 EURO/ persoana - bilete categoria II fara rezervare loc) si 45 EURO/persoana - bilete categoria I cu loc rezervat;
  • asigurarea medicala de calatorie;
  • asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
  • orice servicii care nu sunt mentionate in program;
  • bacsisuri pentru ghizi locali si soferi 45 EURO/persoana (se practica).
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
27.03 / 07:04: Bucuresti 07:10 - Amsterdam 09:00 / 14:40 - Tokyo 08:30  (pe 28.03, respectiv 08:04)
07.04 / 18.04: Osaka 10:30 - Amsterdam 15:05 / 20:35 - Bucuresti 00:15 (in noaptea de 07/08.04, respectiv 18/19.04)

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru grup 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 110 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
  • 30% din pretul pachetului turistic la inscriere;
  • 30% din pretul pachetului turistic pana la 20 ianuarie 2016;
  • 40% din pretul pachetului turistic pana la 20 februarie 2016.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 40 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
  • 30% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
  • 70% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 21 zile inaintea plecarii;
  • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 20 zile - 15 zile inaintea plecarii;
  • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

Transferuri private din provincie la / de la aeroport (minim 2 pasageri):
- 15 EURO / adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI
- 20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele GIURGIU, URZICENI
- 25 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
- 30 EURO / adult / dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA
- 35 EURO/adult /dus-intors si 15 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
- 40 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
- 45 EURO/adult /dus-intors si 20 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
- 50 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
- 55 EURO/adult /dus-intors si 30 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
- 65 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
- 70 EURO/adult /dus-intors si 35 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
- 80 EURO/adult /dus-intors si 45 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
- 95 EURO/adult /dus-intors si 50 EURO / copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

OBSERVATII:
  • Documente necesare calatoriei: pasaport simplu (NU temporar) valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita in mod oficial de Ministerul Turismului din Japonia conform standardelor proprii. Daca hotelurile sunt schimbate din motive care nu tin de agentie, vor fi inlocuite de altele de aceeasi categorie.
  • Conducatorul de grup roman isi rezerva dreptul de a modifica programul in functie de anumite situatii obiective ce pot interveni in timpul excursiei.
  • Deoarece taxele de aeroport pot fi modificate de catre compania aeriana in orice moment, valoarea acestora va fi comunicata in momentul emiterii biletului de avion. / Agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor.
  • Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. / Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.
  • Oferta a fost  calculata pe baza paritatii euro/yen valabile in luna august 2015; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful.
  • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Paralela 45. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Preturile excursiile optionale sunt estimative, calculate la un numar minim de 20 participanti. In functie de evolutia paritatii YEN/EURO, de numarul de participanti, de modificari ale tarifelor de tren/autobuz/metrou survenite in urma publicarii ofertei, aceste preturi se pot modifica.
  • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierii, incepand cu bancheta a doua.
  • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Japonia - Tara Soarelui Rasare este situata in Asia de Est, pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei. Numele in japoneza este Nipponkoku, insemnand Originea Soarelui.
Una din cele mai frumoase legende japoneze spune ca tara a fost creata de zei. Acestia au infipt o sabie in ocean, iar la scoaterea ei s-au format 4 picaturi care au devenit principalele insule: Honsu, Hokkaido, Kyushu si Shikoku.
Japonia, tinutul geishelor, al bonsailor sau al ceremonialului ceaiului este o imbinare intre Occident si Orient, orasele sale adoptand multe elemente vestice si in acelasi pastrand putin din misterul civilizatiei stravechi japoneze.
Constituita ca monarhie constitutionala, Japonia se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp si are o populatie de 127.2 milioane locuitori. Cel mai mare munte este Fujiyama (munte vulcanic) 3776 m. Tara are cateva sute de vulcani dintre care 40 sunt inca activi. Populatia este concentrata in principal in jurul oraselor Tokyo, Kyoto si Osaka. In total exista 350 de parcuri naturale si 27 de parcuri nationale.

Sarbatoarea ciresilor in floare
Hanami (admiratorul florilor de cires), sarbatoare specifica Japoniei, are loc in fiecare primavara la inceputul lunii aprilie, cand infloreste sakura. Sakura este denumirea japoneza pentru cires si florile sale. Ciresul japonez este unul pur ornamental, nu face fructe, iar floarea sa este simbolul primaverii.  Nimic altceva nu este mai potrivit ca sursa de inspiraeeie pentru poezie si pictura decat sakura, esenta esteticii japoneze. Din momentul in care floarea se deschide, prietenii, familia, angajatii unei companii se intalnesc si sarbatoresc sfarsitul iernii si inceputul primaverii, bucurandu-se de frumusetea florilor pana noaptea tarziu, cand aleile parcurilor sunt iluminate de cunoscutele lampadare din hartie colorata.
Tokyo este capitala Japoniei din 1868, dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata si una dintre cele mai dens populate metropole din lume (peste 10 milioane locuitori). Corect, se numeste Tokyo-to sau Metropola Tokyo si consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii. In centrul orasului se afla Palatul Imperial inconjurat la sud si vest de cele mai importante cladiri ale guvernului, cum sunt Curtea Suprema si ministerele nationale.  Prima cale ferata din Tokyo si totodata din Japonia a fost construita in 1872, intre oras si portul din Yokohama. Un sistem de cale ferata cunoscut sub numele de 'tren glont' (datorita vitezei si formei locomotivei) a fost inaugurat in 1964. Majoritatea strazilor din Tokyo au valoare istorica si sunt inguste, ceea ce le face impracticabile pentru automobile. Orasul pare o aglomerare urbana supraetajata pe o intindere aproape nesfarsita, cu case mici din lemn, dominate de impunatoare blocuri moderne. Metropola este o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. La tot pasul se Aentalnesc temple si parcuri cu arbori pitici, cu stanci artificiale, cu lacuri pline de pesti aurii si podete cocosate.

Kyoto este al 7-lea oras ca marime din Japonia, situat langa Osaka, in sudul insulei Honshu, cu o populatie de aproximativ 1,5 milioane locuitori. Orasul a scapat ca prin miracol de bombardamentele razboiului, reusind sa-si pastreze intacte obiectivele culturale: Nijo Castle, resedinta sogunului Tokugawa, Toji, templul care gazduieste cea mai inalta pagoda japoneza, sau Kinkakuji, Pavilionul de Aur, acoperit la propriu cu un strat din metalul pretios. Simbolul religiei nipone, Muntele Fuji, poate fi admirat din trenul care leaga Tokyo de Osaka.  Kyoto , denumit si capitala linistii si pacii datorita numeroaselor gradini Zen si fosta capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868 -  este faimos pentru mestesugurile cu fire de matase, bronz, portelan, chimicale, echipament electronic. In orasul japonez Kyoto transportul public si intrarea la majoritatea obiectivelor turistice sunt gratuite pentru cei ce poarta chimono. Actiunea este menita sa promoveze imbracamintea traditionala japoneza pe care majoritatea locuitorilor orasului o poarta acum numai la ocazii speciale.

Osaka, oras-port cunoscut si sub numele de 'Venezia Japoniei' sau 'Manchester-ul Orientului', este situat in sudul insulei Honshu, in golful Osaka, pe malul raului Yodo. Osaka a fost capitala comerciala a Japoniei si continua sa fie un puternic centru de afaceri. Pe timpul zilei, populatia orasului creste cu 2,6 pana la 3,7 milioane de locuitori, datorita numarului mare de navetisti care muncesc in oras. Modern, cu zgarie-nori si zone vaste de cumparaturi, Osaka este un oras aglomerat, comercial, creativ, energetic si prietenos.

Viata de noapte a orasului este legendara, cu mii de baruri, restaurante si locatii pentru divertisment. Cel mai faimos loc este zona Dotonbori, o jungla luminoasa de-a lungul canalului Dotonbori aliniat de restaurante si baruri, cu un panou mobil urias in forma de crab , simbol al orasului. Cele mai importante puncte turistice sunt templele: Tammangu - secolul X, Shitennoji - secolul VI si Temmangu, oras cu izvoare termale, in apropiere de Osaka. Orasul este intersectat de mai multe canale traversate de poduri si cateva parcuri.