Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI CATANIA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Catania, cu decolare la ora 12:50. Sosire in Catania la ora locala 14:05 si transfer cu autocarul in centrul orasului Catania, al doilea oras ca marime al Sicilei, situat la poalele Muntelui Etna. In Catania vom vizita, in cadrul unui tur de oras cu ghid local, Cappella Bonajuto, una dintre putinele capele bizantine siciliene care au rezistat de-a lungul secolelor, impresionanta biserica San Placido o capodopera a stilului sicilian baroc si ne vom plimba prin Piazzo Duomo, unde se afla Fantana Elefantului, creatie a arhitectului Gianbatissta Vaccarini.
Culorile predominante in acest oras baroc sunt albul si negrul, asa cum putem vedea si la Fantana Elefantului din Piata Duomo. In apropiere de aceasta piata se afla renumita Via Etnea si opera Teatro Bellini care poarta numele faimosului compozitor italian Vincezo Bellini, nascut in Catania.
Dupa incheierea turului se va face transferul catre hotelul Rasula Alta 3* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 2

CATANIA TAORMINA TROPEA (216 km)
Dupa micul dejun, predam camerele si pornim spre Taormina, un oras emblematic al insulei Sicilia. Situat pe Muntele Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu vulcanul Etna in fundal, Taormina ne incanta cu centrul sau istoric cu stradute inguste, cu renumitul teatru grec care dateaza din secolul al III-lea AZ.Hr., cu gradinile pline de flori si verdeata. Teatrul grec din Taormina, este al doilea ca marime in Sicilia dupa cel din Siracuza si este folosit in prezent ca loc de desfasurare a spectacolelor de teatru si a concertelor de muzica clasica. Amfiteatrul si zidul din spatele scenei s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si ofera peisajului un farmec deosebit.
Dupa vizita cu ghid local a orasului Taormina, ne vom imbarca la Messina pentru o calatorie de aproximativ jumatate de ora pe feribot pentru a ajunge in Villa San Giovani - Calabria. Odata ajunsi in Calabria vom vizita orasul Tropea, cel mai pitoresc oras al zonei de coasta, cu o arhitectura ce pastreaza reminescente ale arhitecturii gotice si medievale. Orasul are un aer aparte, fiind asezat pe stanci si oferind o vedere extraordinara asupra coastei, in special la apus. Atunci cand este senin se poate admira chiar si coasta Siciliei. In Tropea se afla manastirea Santa Maria dellIsola (aflata in varful unei stanci colturoase, care se ridica din mare si care domina orasul) si Catedrala Norman sau Domul, unde se afla o icoana bizantina a Fecioarei Maria de Romania (aceasta fiind de altfel si ocrotitoarea orasului si este sarbatorita pe 27 martie). Orasul Tropea este de asemenea cunoscut si pentru plajele sale cu nisip fin, plaje care atrag vizitatorii straini aproape tot timpul anului.
Centrul istoric al orasului este vestit pentru magazinele in care artizanii locali isi expun produsele din ceramica, dar si pentru gelateriile care se mandresc ca ofera turistilor cea mai buna inghetata din intreaga Italie.
Cazare in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 3

TROPEA SERRA SAN BRUNO ZUNGRI PIZZO TROPEA (excursie optionala)
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi in care veti descoperi o parte din vestigiile istorice ale Calabriei. Serra San Bruno este un orasel pitoresc care adaposteste manastirea Certosa San Bruno, fondata spre finalul secolului XI de catre Sfantul eremit Bruno (unul dintre fondatorii ordinului monastic Cartusian). In curtea manastirii se pot observa vestigii bizantine cu o arhitectura gotica specifica perioadei in care a fost construita.
Continuam programul de vizitare cu Zungri - un sat traditional in care veti vizita grotele bizantine ce au constituit un refugiu pentru populatia locala din zona de coasta de-a lungul istoriei tumultoase a Calabriei. Aceastea au adapostit deopotriva calugari crestini persecutati din zonele Puglia, Sicilia si Calabria, dar si localnici care in perioada celor doua razboaie mondiale si-au gasit refugiul in interiorul acestor grote. Tot in cadrul acestei excursii vom ajunge si in frumosul oras Pizzo, cunoscut si sub numele de Tartuffo. Orasul este localizat pe un promontoriu cu vedere spre golful Santa Eufemia, iar in zilele senine se pot admira de pe promenada, insulele Eoliene. Turul pietonal in centrul vechi al orasului ne va purta pe stradutele inguste spre zona de promenada unde se afla Castelul Aragonez si biserica in stil baroc Sfantul George. Iar atunci cand turul pietonal s-a incheiat, localnicii va vor surprinde invitandu-va sa degustati produsele locale (N\\ duja, branza pecorino) si in special vestita inghetata tartuffo.
Cazare si cina in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar.

Ziua 4

TROPEA LOCRI GERACE STILO PAZZANO BIVONGI TROPEA (excursie optionala)
Mic dejun. Pentru aceasta zi venim cu o noua propunere a unei excursii optionale care va va purta in timpurile bizantine si medievale ale Calabriei.
Locri si Bivongi sunt doua localitati calabreze a caror origini sunt strans legate de civilizatia din Magna Grecia. Parcul si muzeul arheologic din Locri va vor convinge de radacinile grecesti ale acestei zone. Gerace este un orasel medieval cu un centru istoric renumit pentru bogatia sa artistica si culturala. In oras se afla Catedrala (cea mai mare biserica crestina din Calabria) si San Giovannello, o biserica bizantina crestin ortodoxa.
Orasul Stilo, o fosta colonie greaca, inclusa mai tarziu in Imperiul Bizantin, pastreaza si astazi marturii ale acestei perioade. Aici se va vizita biserica Cattolica di Stilo, cea mai importanta dovada a arhitecturii bizantine din sudul Italiei. Excursia din aceasta zi ne va purta mai departe spre Pazzano, oras ce adaposteste sanctuarul eremit al Sfintei Maria della Stella, un sanctuar construit in perioada bizantina in interiorul unei grote, acesta reprezentand la vremea respectiva un refugiu pentru calugarii greci crestini din zona. Aici se regasesc fresce datand din perioada bizantina. Acest sanctuar a fost descoperit in perioada excavatiilor facute in zona in 1995.
Cazare si cina in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar.

Ziua 5

TROPEA SCILLA REGGIO CALABRIA CATANIA (216 km)
Mic dejun. Astazi ne vom intoarce in Sicilia. In drumul spre Catania vom vizita Scilla, o statiune pitoreasca asezata pe doua etaje, unul aflat pe faleza, iar celalalt pe muntele din spatele plajei. Este o localitate micuta dar incarcata de frumusete, numita de localnici si Venetia Sudului. Deasupra marii se afla casele traditionale ale familiilor de pescari din zona iar pe stradutele pline de istorie veti vedea tot felul de artizani locali care va vor invita in magazinele lor. Excursia ne va purta mai departe spre Reggio Calabria, principalul centru comercial si economic al regiunii. Orasul este situat intr-o pozitie splendida, pe coasta estica a Stramtorii Messina, fiind supranumit si \\\'curcubeul Italiei\\\' datorita culorilor marii din jurul acestuia. Aici se afla muzeul arheologic care adaposteste unele dintre cele mai importante vestigii legate de Grecia Antica (doua statui de bronz de origine greaca descoperite in mare si care au devenit simbolurile orasului). Iar la finalul vizitei, vom face o plimbare pe promenada orasului, supranumita de scriitorul Corso Garibaldi si cel mai frumos kilometru al Italiei.
In localitatea Villa San Giovani, ne vom imbarca pe feribot pentru a trece la Messina in Sicilia. Calatoria cu feribotul va dura aproximativ 30 de minute. Dupa amiaza ne vom caza la hotelul Rasula Alta 3* (sau similar) din Catania. Cina la hotel.

Ziua 6

CATANIA SIRACUZA ORTIGIA CATANIA (excursie optionala)
Mic dejun. Excursie optionala la Siracuza. Azi vom descoperi impreuna Siracuza, celebrul oras al lui Arhimede. Aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si urechea lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. Centrul istoric al orasului Siracuza este situat pe insula Ortigia. Aici vom putea vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena. Noto este ultima oprire in aceasta zi. Pitorescul oras sicilian, la baza o fosta colonie greaca, surprinde prin zestrea baroca pe care o afiseaza la fiecare pas. Cina si cazare in Catania, la hotel Rasula Alta 3* (sau similar).

Ziua 7

CATANIA AGRIGENTO PIAZZA ARMERINA CATANIA (excursie optionala)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala, in care vom vizita unele dintre cele mai importante vestigii istorice ale zonei. Vom vedea Villa Romana del Casale, o vila romana din secolul al IV-lea d.Hr, foarte bine pastrata. Aceasta vila este simbolul exploatarii rurale din perioada romana, pe care se baza economia agricola a Imperiului Roman de Vest. Vila, una dintre cele mai luxoase de felul sau, este remarcabila pentru bogatia si calitatea mozaicurilor policrome cu care sunt decorate aproape toate incaperile; acestea sunt cele mai fine mozaicuri in situ din toata lumea romana. Plecam spre Agrigento unde vom vedea ruinele orasului grec Akragas infiintat de colonistii greci in sec. VI i.Hr. Orasul a devenit rapid unul dintre cele mai importante si bogate din Magna Graecia, colonie greceasca ce cuprindea tot sudul Italiei. In interiorul sitului arheologic Agrigento putem vedea templele foarte bine pastrate, iar cele mai frumoase sunt: templul Herei, templul lui Heracle si templul Concordia.
Cina si cazare in Catania, la hotel Rasula Alta 3* (sau similar).

Ziua 8

CATANIA BUCURESTI
Mic dejun. Dupa predarea camerelor, la ora 12:00 se va face transferul catre aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora locala 14:50. Sosire in Bucuresti la ora 17:55.

Ziua 1

BUCURESTI CATANIA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:30 pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air spre Catania, cu decolare la ora 12:50. Sosire in Catania la ora locala 14:05 si transfer cu autocarul in centrul orasului Catania, al doilea oras ca marime al Sicilei, situat la poalele Muntelui Etna. In Catania vom vizita, in cadrul unui tur de oras cu ghid local, Cappella Bonajuto, una dintre putinele capele bizantine siciliene care au rezistat de-a lungul secolelor, impresionanta biserica San Placido o capodopera a stilului sicilian baroc si ne vom plimba prin Piazzo Duomo, unde se afla Fantana Elefantului, creatie a arhitectului Gianbatissta Vaccarini.
Culorile predominante in acest oras baroc sunt albul si negrul, asa cum putem vedea si la Fantana Elefantului din Piata Duomo. In apropiere de aceasta piata se afla renumita Via Etnea si opera Teatro Bellini care poarta numele faimosului compozitor italian Vincezo Bellini, nascut in Catania.
Dupa incheierea turului se va face transferul catre hotelul Rasula Alta 3* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 2

CATANIA TAORMINA TROPEA (216 km)
Dupa micul dejun, predam camerele si pornim spre Taormina, un oras emblematic al insulei Sicilia. Situat pe Muntele Tauro, deasupra a doua golfuri a caror imagine este parca desprinsa dintr-o carte postala, cu vulcanul Etna in fundal, Taormina ne incanta cu centrul sau istoric cu stradute inguste, cu renumitul teatru grec care dateaza din secolul al III-lea AZ.Hr., cu gradinile pline de flori si verdeata. Teatrul grec din Taormina, este al doilea ca marime in Sicilia dupa cel din Siracuza si este folosit in prezent ca loc de desfasurare a spectacolelor de teatru si a concertelor de muzica clasica. Amfiteatrul si zidul din spatele scenei s-au pastrat foarte bine pana in zilele noastre si ofera peisajului un farmec deosebit.
Dupa vizita cu ghid local a orasului Taormina, ne vom imbarca la Messina pentru o calatorie de aproximativ jumatate de ora pe feribot pentru a ajunge in Villa San Giovani - Calabria. Odata ajunsi in Calabria vom vizita orasul Tropea, cel mai pitoresc oras al zonei de coasta, cu o arhitectura ce pastreaza reminescente ale arhitecturii gotice si medievale. Orasul are un aer aparte, fiind asezat pe stanci si oferind o vedere extraordinara asupra coastei, in special la apus. Atunci cand este senin se poate admira chiar si coasta Siciliei. In Tropea se afla manastirea Santa Maria dellIsola (aflata in varful unei stanci colturoase, care se ridica din mare si care domina orasul) si Catedrala Norman sau Domul, unde se afla o icoana bizantina a Fecioarei Maria de Romania (aceasta fiind de altfel si ocrotitoarea orasului si este sarbatorita pe 27 martie). Orasul Tropea este de asemenea cunoscut si pentru plajele sale cu nisip fin, plaje care atrag vizitatorii straini aproape tot timpul anului.
Centrul istoric al orasului este vestit pentru magazinele in care artizanii locali isi expun produsele din ceramica, dar si pentru gelateriile care se mandresc ca ofera turistilor cea mai buna inghetata din intreaga Italie.
Cazare in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 3

TROPEA SERRA SAN BRUNO ZUNGRI PIZZO TROPEA (excursie optionala)
Mic dejun. Va propunem o excursie optionala de o zi in care veti descoperi o parte din vestigiile istorice ale Calabriei. Serra San Bruno este un orasel pitoresc care adaposteste manastirea Certosa San Bruno, fondata spre finalul secolului XI de catre Sfantul eremit Bruno (unul dintre fondatorii ordinului monastic Cartusian). In curtea manastirii se pot observa vestigii bizantine cu o arhitectura gotica specifica perioadei in care a fost construita.
Continuam programul de vizitare cu Zungri - un sat traditional in care veti vizita grotele bizantine ce au constituit un refugiu pentru populatia locala din zona de coasta de-a lungul istoriei tumultoase a Calabriei. Aceastea au adapostit deopotriva calugari crestini persecutati din zonele Puglia, Sicilia si Calabria, dar si localnici care in perioada celor doua razboaie mondiale si-au gasit refugiul in interiorul acestor grote. Tot in cadrul acestei excursii vom ajunge si in frumosul oras Pizzo, cunoscut si sub numele de Tartuffo. Orasul este localizat pe un promontoriu cu vedere spre golful Santa Eufemia, iar in zilele senine se pot admira de pe promenada, insulele Eoliene. Turul pietonal in centrul vechi al orasului ne va purta pe stradutele inguste spre zona de promenada unde se afla Castelul Aragonez si biserica in stil baroc Sfantul George. Iar atunci cand turul pietonal s-a incheiat, localnicii va vor surprinde invitandu-va sa degustati produsele locale (N\\ duja, branza pecorino) si in special vestita inghetata tartuffo.
Cazare si cina in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar.

Ziua 4

TROPEA LOCRI GERACE STILO PAZZANO BIVONGI TROPEA (excursie optionala)
Mic dejun. Pentru aceasta zi venim cu o noua propunere a unei excursii optionale care va va purta in timpurile bizantine si medievale ale Calabriei.
Locri si Bivongi sunt doua localitati calabreze a caror origini sunt strans legate de civilizatia din Magna Grecia. Parcul si muzeul arheologic din Locri va vor convinge de radacinile grecesti ale acestei zone. Gerace este un orasel medieval cu un centru istoric renumit pentru bogatia sa artistica si culturala. In oras se afla Catedrala (cea mai mare biserica crestina din Calabria) si San Giovannello, o biserica bizantina crestin ortodoxa.
Orasul Stilo, o fosta colonie greaca, inclusa mai tarziu in Imperiul Bizantin, pastreaza si astazi marturii ale acestei perioade. Aici se va vizita biserica Cattolica di Stilo, cea mai importanta dovada a arhitecturii bizantine din sudul Italiei. Excursia din aceasta zi ne va purta mai departe spre Pazzano, oras ce adaposteste sanctuarul eremit al Sfintei Maria della Stella, un sanctuar construit in perioada bizantina in interiorul unei grote, acesta reprezentand la vremea respectiva un refugiu pentru calugarii greci crestini din zona. Aici se regasesc fresce datand din perioada bizantina. Acest sanctuar a fost descoperit in perioada excavatiilor facute in zona in 1995.
Cazare si cina in zona Tropea la hotel Solemare Resort 4* sau similar.

Ziua 5

TROPEA SCILLA REGGIO CALABRIA CATANIA (216 km)
Mic dejun. Astazi ne vom intoarce in Sicilia. In drumul spre Catania vom vizita Scilla, o statiune pitoreasca asezata pe doua etaje, unul aflat pe faleza, iar celalalt pe muntele din spatele plajei. Este o localitate micuta dar incarcata de frumusete, numita de localnici si Venetia Sudului. Deasupra marii se afla casele traditionale ale familiilor de pescari din zona iar pe stradutele pline de istorie veti vedea tot felul de artizani locali care va vor invita in magazinele lor. Excursia ne va purta mai departe spre Reggio Calabria, principalul centru comercial si economic al regiunii. Orasul este situat intr-o pozitie splendida, pe coasta estica a Stramtorii Messina, fiind supranumit si \\\'curcubeul Italiei\\\' datorita culorilor marii din jurul acestuia. Aici se afla muzeul arheologic care adaposteste unele dintre cele mai importante vestigii legate de Grecia Antica (doua statui de bronz de origine greaca descoperite in mare si care au devenit simbolurile orasului). Iar la finalul vizitei, vom face o plimbare pe promenada orasului, supranumita de scriitorul Corso Garibaldi si cel mai frumos kilometru al Italiei.
In localitatea Villa San Giovani, ne vom imbarca pe feribot pentru a trece la Messina in Sicilia. Calatoria cu feribotul va dura aproximativ 30 de minute. Dupa amiaza ne vom caza la hotelul Rasula Alta 3* (sau similar) din Catania. Cina la hotel.

Ziua 6

CATANIA SIRACUZA ORTIGIA CATANIA (excursie optionala)
Mic dejun. Excursie optionala la Siracuza. Azi vom descoperi impreuna Siracuza, celebrul oras al lui Arhimede. Aici se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si urechea lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. Centrul istoric al orasului Siracuza este situat pe insula Ortigia. Aici vom putea vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena. Noto este ultima oprire in aceasta zi. Pitorescul oras sicilian, la baza o fosta colonie greaca, surprinde prin zestrea baroca pe care o afiseaza la fiecare pas. Cina si cazare in Catania, la hotel Rasula Alta 3* (sau similar).

Ziua 7

CATANIA AGRIGENTO PIAZZA ARMERINA CATANIA (excursie optionala)
Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala, in care vom vizita unele dintre cele mai importante vestigii istorice ale zonei. Vom vedea Villa Romana del Casale, o vila romana din secolul al IV-lea d.Hr, foarte bine pastrata. Aceasta vila este simbolul exploatarii rurale din perioada romana, pe care se baza economia agricola a Imperiului Roman de Vest. Vila, una dintre cele mai luxoase de felul sau, este remarcabila pentru bogatia si calitatea mozaicurilor policrome cu care sunt decorate aproape toate incaperile; acestea sunt cele mai fine mozaicuri in situ din toata lumea romana. Plecam spre Agrigento unde vom vedea ruinele orasului grec Akragas infiintat de colonistii greci in sec. VI i.Hr. Orasul a devenit rapid unul dintre cele mai importante si bogate din Magna Graecia, colonie greceasca ce cuprindea tot sudul Italiei. In interiorul sitului arheologic Agrigento putem vedea templele foarte bine pastrate, iar cele mai frumoase sunt: templul Herei, templul lui Heracle si templul Concordia.
Cina si cazare in Catania, la hotel Rasula Alta 3* (sau similar).

Ziua 8

CATANIA BUCURESTI
Mic dejun. Dupa predarea camerelor, la ora 12:00 se va face transferul catre aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora locala 14:50. Sosire in Bucuresti la ora 17:55.

Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Catania Taormina Tropea Scilla Pizzo Reggio Calabria Catania Siracuza Agrigento Piazza Armerina Catania

Splendida insula Sicilia continua sa isi seduca vizitatorii cu diversitatea impresionanta a peisajelor si a comorilor culturale. Sicilia ne frapeaza prin diversitatea sa culturala, aceasta fiind stapanita pe rand de greci, romani, bizantini, normanzi si arabi, popoare care si-au lasat amprenta culturala asupra acestor locuri. Calabria este o combinatie surprinzatoare de cultura bizantina si medievala. Tropea incanta prin farmecul aparte pe care il afiseaza vizitatorilor, iar manastirea Santa Maria dellIsola sau Palatul Vescovile sunt doar o parte dintre obiectivele ce asteapta sa fie vizitate aici. Pizzo sau orasul Tartuffo se remarca prin vederile frumoase asupra coastei, castelul Aragonez si nu il ultimul rand, prin celebra inghetata calabreza Tartuffo. Sudul Italiei te asteapta sa il explorezi si sa te bucuri de plaje frumoase, peisaje spectaculoase si vestigii istorice inconfundabile.

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul  Bucuresti Catania Bucuresti cu compania BLUE AIR, inclusiv bagaj de cala;
7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri de 4* si 3*: 4 nopti in Catania la hotel de 3* si 3 nopti in Tropea la hotel de 4*;
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
vizita cu ghid local in centrul istoric al orasului Catania;
vizita cu ghid local  in centrul istoric al orasului Taormina;
biletele de feribot Taormina Calabria si retur;
vizita a orasului Tropea;
vizita cu ghid local a satului traditional Scilla si a orasului Reggio Calabria;
intrari la obiectivele turistice: Capela Bizantina Bonajuto (Catania), Teatrul grec (Taormina), Castello Ruffo, Muzeul Arheologic din Reggio Calabria
transport cu autocar local conform programului;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
cateringul in timpul zborului;
taxele de oras/ statiune pentru Italia: 3 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Catania, 2 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Tropea (aceste taxe se achita direct la hotel);
excursiile optionale;
asigurarea medicala;
asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 30 EURO/ persoana, se achita prin insotitorul de grup, la sosire);
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
10.10.2018:    Otopeni 12:50 Catania 14:05
17.10.2018:       Catania 14:50 Otopeni 17:55

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
Excursie Serra San Bruno Zungri - Pizzo cu autocar si ghid local: 55 EURO/persoana; pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante;
Excursie Locri Gerace Stillo Pazzano - Bivongi cu autocar si ghid local: 60 EURO/persoana; pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante;
Siracuza: 65 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul si ghid local;
Agrigento di Piazza Armenina: 65 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul si ghid local;

TARIFE INFORMATIVE PENTRU BILETELE DE INTRARE LA EXCURSIILE OPTIONALE:
Certosa San Bruno: 3 EURO/persoana, Zungri: 3.5 EURO/persoana, Castelul Aragonez: 2 EURO/persoana, Piedigrotta: 2 EURO/persoana;
Parcul si muzeul arheologic din Locri: 4 EURO/persoana, Catedrala din Gerace: 2 EURO/persoana, Cattolica di Stilo: 1.5 EURO/persoana;
Villa Romana del Casale (Piazza Armerina): 10 EURO/ persoana;
Valea templelor Agrigento: 10 EURO/ persoana;
GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 22 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 21 zile - 14 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoitatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Itinerariu: Catania Taormina Tropea Scilla Pizzo Reggio Calabria Catania Siracuza Agrigento Piazza Armerina Catania

Splendida insula Sicilia continua sa isi seduca vizitatorii cu diversitatea impresionanta a peisajelor si a comorilor culturale. Sicilia ne frapeaza prin diversitatea sa culturala, aceasta fiind stapanita pe rand de greci, romani, bizantini, normanzi si arabi, popoare care si-au lasat amprenta culturala asupra acestor locuri. Calabria este o combinatie surprinzatoare de cultura bizantina si medievala. Tropea incanta prin farmecul aparte pe care il afiseaza vizitatorilor, iar manastirea Santa Maria dellIsola sau Palatul Vescovile sunt doar o parte dintre obiectivele ce asteapta sa fie vizitate aici. Pizzo sau orasul Tartuffo se remarca prin vederile frumoase asupra coastei, castelul Aragonez si nu il ultimul rand, prin celebra inghetata calabreza Tartuffo. Sudul Italiei te asteapta sa il explorezi si sa te bucuri de plaje frumoase, peisaje spectaculoase si vestigii istorice inconfundabile.

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul  Bucuresti Catania Bucuresti cu compania BLUE AIR, inclusiv bagaj de cala;
7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) la hoteluri de 4* si 3*: 4 nopti in Catania la hotel de 3* si 3 nopti in Tropea la hotel de 4*;
transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
vizita cu ghid local in centrul istoric al orasului Catania;
vizita cu ghid local  in centrul istoric al orasului Taormina;
biletele de feribot Taormina Calabria si retur;
vizita a orasului Tropea;
vizita cu ghid local a satului traditional Scilla si a orasului Reggio Calabria;
intrari la obiectivele turistice: Capela Bizantina Bonajuto (Catania), Teatrul grec (Taormina), Castello Ruffo, Muzeul Arheologic din Reggio Calabria
transport cu autocar local conform programului;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
cateringul in timpul zborului;
taxele de oras/ statiune pentru Italia: 3 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Catania, 2 Euro/ persoana/ noapte la hotelul din Tropea (aceste taxe se achita direct la hotel);
excursiile optionale;
asigurarea medicala;
asigurarea storno (recomandata), se incheie odata cu semnarea contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;
bacsisurile pentru soferi si ghizi locali (recomandate, aprox 30 EURO/ persoana, se achita prin insotitorul de grup, la sosire);
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
10.10.2018:    Otopeni 12:50 Catania 14:05
17.10.2018:       Catania 14:50 Otopeni 17:55

PRETURI INFORMATIVE EXCURSII OPTIONALE:
Excursie Serra San Bruno Zungri - Pizzo cu autocar si ghid local: 55 EURO/persoana; pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante;
Excursie Locri Gerace Stillo Pazzano - Bivongi cu autocar si ghid local: 60 EURO/persoana; pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante;
Siracuza: 65 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul si ghid local;
Agrigento di Piazza Armenina: 65 EURO/persoana. Pretul este valabil pentru minim 20 persoane participante si include transport cu autocarul si ghid local;

TARIFE INFORMATIVE PENTRU BILETELE DE INTRARE LA EXCURSIILE OPTIONALE:
Certosa San Bruno: 3 EURO/persoana, Zungri: 3.5 EURO/persoana, Castelul Aragonez: 2 EURO/persoana, Piedigrotta: 2 EURO/persoana;
Parcul si muzeul arheologic din Locri: 4 EURO/persoana, Catedrala din Gerace: 2 EURO/persoana, Cattolica di Stilo: 1.5 EURO/persoana;
Villa Romana del Casale (Piazza Armerina): 10 EURO/ persoana;
Valea templelor Agrigento: 10 EURO/ persoana;
GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20 - 24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 30 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile - 22 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 21 zile - 14 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES
NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTITATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU PASAPORT TEMPORAR, VALABILE CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoitatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.