Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

ITALIA circuit cu sejur la RIMINI Autocar 2022


Descriere

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Belgrad -Zagreb -Padova -Rimini -Assisi -Siena -Ravena -Bologna -Florenta -Venetia -Ljubljana
Servicii incluse:
- Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale
- 6 cazari cu mic dejun in hotel 4* la Rimini
- 4 cazari intermediare cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la:Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audioghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1 €/zi/persoana)


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -TIMISOARA -BELGRAD (cca. 695 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu- Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, capitala Serbiei, pentru cazare.

Ziua 2. BELGRAD - ZAGREB (cca. 395 km)

Mic dejun. Incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailova ne va oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Continuam spre Zagreb, unde vizitam Piata Tomislav, cu statuia primului rege croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National - cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist). Cazare la Zagreb.

Ziua 3. ZAGREB - RIMINI (cca. 625 km)

Mic dejun. Traseul continua spre Slovenia si Italia pentru cazare la un hotel de 4* in zona Rimini.

Zilele 4-8. RIMINI, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Soare, plaja, mare si o adiere placuta de vant, iata cateva conditii pentru minunate momente de relaxare in aceste zile de sejur, pe care le putem alterna cu zile mai antrenante, alegand excursiile optionale unde vom vizita splendori ale arhitecturii si artei incarcate de secole sau chiar milenii de istorie. Cazare la hotelul ales.

Optional (20 €) Excursie de jumatate de zi la San Marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful Muntelui Titano unde parcurgem un tur pietonal pe stradutele inguste, care ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. Intram prin Poarta San Francesco spre Piazza della Liberta cu Palazzo Publico (sediul institutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber, in acest paradis taxfree. Turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone. De aici se poate urca spre Basilica di San Marino cu mostele Sf. Marinus intemeitorul Republicii, Torre Guaita (sec. XI) - unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, Pasul Vrajitoarelor - un drum spectaculos din sec XIV care duce spre Torre Cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere pentru cazare la Rimini.

Ziua 5. ASSISI - SIENA - RIMINI (cca. 525 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (45 €) la Siena - rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, unde pietonal vom descoperi Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico ce conserva arhitectura gotica din sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia - una dintre cele mai frumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Continuam excursia optionala cu vizita in Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al Italiei si fondatorul Ordinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de Giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria Renasterii. Pentru turistii care au mai vizitat Assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinele vechiului For Roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre Basilica Santa Chiara (fondatoare a Ordinului Clariselor), contruita in sec. XIII, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de la Rimini.

Ziua 6. RAVENA - BOLOGNA - RIMINI (cca. 275 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (30 €) la Ravena si Bologna. Ravena, fosta capitala (402-476 d.Hr.) a Imperiului Roman de Apus si important avampost bizantin in perioada de glorie din timpul imparatului Justinian, este o destinatie turistica cu nu mai putin de 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, cele mai importante datand din sec. V si VI. Incepem turul cu San Giovanni Evangelista (sec. V), cea mai veche biserica din oras, apoi Basilica di Sant'Apollinare Nuovo, biserica paleocrestina ariana ridicata intre 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeaza vizita la mormantul lui Dante (Tomba di Dante), langa care se afla Museo Dantesco. Ne indreptam spre Piazza Garibaldi (cu statuia celebrului revolutionar si neoclasicul Teatro Alighieri), apoi in Piazza del Popolo, marginita de Primaria orasului (din Palazzo Comunale) si Bis. Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construita intre 525-547 d.Hr, minunat decorata in interior cu marmura, fresce si mai ales celebrele mozaicuri. Tot aici se afla mausoleul Galla Placidia (fiica imparatului Theodosius I, luata prizoniera de vizigoti in anul 410, ulterior intoarsa la Ravenna cu fiul sau, viitorul imparat Valentinian III). In a doua parte a zilei continuam excursia optionala vizitand Bologna, faimoasa pt. mostenirea medievala si renascentista, pentru cei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche Universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a Italiei. Pornim de la Basilica Sf. Francisc (sec. XIII) spre Piazza Maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla Basilica San Petronio, care la momentul constructiei era planificat sa fie mai mare decat bazilica de la Vatican. Papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot e a cincea cea mai grandioasa biserica din lume. Tot aici se afla si Fontana di Nettuno, Palazzo Communale si Palazzo del Podesta, iar in apropiere incheiem excursia la Catedrala Metropolitana San Pietro. Cazare la hotelul din zona Rimini.

 

Ziua 7. FLORENTA - RIMINI (cca. 330 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Excursie optionala (45 €) la Florenta -“orasul artelor”, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pt. numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce - “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 personalitati ilustre ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galielei), Domul Santa Maria del Fiore - cel mai mare Dom din caramida construit de Bruneleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria - impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: Palazzo Vecchio - cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio - cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti - fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Cazare la hotelul din zona Rimini.

 

Ziua 8. RIMINI, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din zona Rimini.

 

Ziua 9. RIMINI - VENETIA - PADOVA (cca. 235 km)

Dupa micul dejun, la ora 9.00 transfer spre aeroportul din Bologna,apoi pornim spre Tronchetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 12+18 €) in vaporas privat, si, navigand pe canal Giudeca, sosim in Piata San Marco, apreciata de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor, continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Cazare in zona Padova.

 

Ziua 10. PADOVA - LJUBLJANA - BUDAPESTA (cca. 735 km)

Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (15 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Plecare spre Ljubljana pentru a parcurge turul capitalei Sloveniei: Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care domina orasul cu silueta sa masiva. Seara, pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (40 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala. Cazare in zona Budapesta.

 

Ziua 11. BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Destinatie: Italia

Durata: 1 zi, fara cazare

Belgrad -Zagreb -Padova -Rimini -Assisi -Siena -Ravena -Bologna -Florenta -Venetia -Ljubljana
Servicii incluse:
- Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale
- 6 cazari cu mic dejun in hotel 4* la Rimini
- 4 cazari intermediare cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*)
- Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu
- Deplasare pentru vizite la:Belgrad, Zagreb, Venetia, Ljubljana
Servicii neincluse:
- Asigurare medicala si storno (cu extensie COVID) ;
- Vizitele optionale, ghizii locali si intrarile la obiectivele turistice ;
- Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete)
- Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
- Sistem audioghid profesional (1,5 €/pers/zi)
- Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1 €/zi/persoana)


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -SIBIU -TIMISOARA -BELGRAD (cca. 695 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu- Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, capitala Serbiei, pentru cazare.

Ziua 2. BELGRAD - ZAGREB (cca. 395 km)

Mic dejun. Incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailova ne va oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Continuam spre Zagreb, unde vizitam Piata Tomislav, cu statuia primului rege croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National - cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist). Cazare la Zagreb.

Ziua 3. ZAGREB - RIMINI (cca. 625 km)

Mic dejun. Traseul continua spre Slovenia si Italia pentru cazare la un hotel de 4* in zona Rimini.

Zilele 4-8. RIMINI, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Soare, plaja, mare si o adiere placuta de vant, iata cateva conditii pentru minunate momente de relaxare in aceste zile de sejur, pe care le putem alterna cu zile mai antrenante, alegand excursiile optionale unde vom vizita splendori ale arhitecturii si artei incarcate de secole sau chiar milenii de istorie. Cazare la hotelul ales.

Optional (20 €) Excursie de jumatate de zi la San Marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful Muntelui Titano unde parcurgem un tur pietonal pe stradutele inguste, care ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. Intram prin Poarta San Francesco spre Piazza della Liberta cu Palazzo Publico (sediul institutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber, in acest paradis taxfree. Turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone. De aici se poate urca spre Basilica di San Marino cu mostele Sf. Marinus intemeitorul Republicii, Torre Guaita (sec. XI) - unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, Pasul Vrajitoarelor - un drum spectaculos din sec XIV care duce spre Torre Cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. XVII ca punct de observatie. Intoarcere pentru cazare la Rimini.

Ziua 5. ASSISI - SIENA - RIMINI (cca. 525 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune, sau excursie optionala (45 €) la Siena - rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, unde pietonal vom descoperi Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico ce conserva arhitectura gotica din sec. XII-XIV dominat de Torre de Mangia, si Fontana Gaia - una dintre cele mai frumoase din Italia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Continuam excursia optionala cu vizita in Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al Italiei si fondatorul Ordinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de Giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria Renasterii. Pentru turistii care au mai vizitat Assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinele vechiului For Roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre Basilica Santa Chiara (fondatoare a Ordinului Clariselor), contruita in sec. XIII, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat Sf. Francisc. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel de la Rimini.

Ziua 6. RAVENA - BOLOGNA - RIMINI (cca. 275 km)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala (30 €) la Ravena si Bologna. Ravena, fosta capitala (402-476 d.Hr.) a Imperiului Roman de Apus si important avampost bizantin in perioada de glorie din timpul imparatului Justinian, este o destinatie turistica cu nu mai putin de 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, cele mai importante datand din sec. V si VI. Incepem turul cu San Giovanni Evangelista (sec. V), cea mai veche biserica din oras, apoi Basilica di Sant'Apollinare Nuovo, biserica paleocrestina ariana ridicata intre 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeaza vizita la mormantul lui Dante (Tomba di Dante), langa care se afla Museo Dantesco. Ne indreptam spre Piazza Garibaldi (cu statuia celebrului revolutionar si neoclasicul Teatro Alighieri), apoi in Piazza del Popolo, marginita de Primaria orasului (din Palazzo Comunale) si Bis. Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construita intre 525-547 d.Hr, minunat decorata in interior cu marmura, fresce si mai ales celebrele mozaicuri. Tot aici se afla mausoleul Galla Placidia (fiica imparatului Theodosius I, luata prizoniera de vizigoti in anul 410, ulterior intoarsa la Ravenna cu fiul sau, viitorul imparat Valentinian III). In a doua parte a zilei continuam excursia optionala vizitand Bologna, faimoasa pt. mostenirea medievala si renascentista, pentru cei 36 de km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche Universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a Italiei. Pornim de la Basilica Sf. Francisc (sec. XIII) spre Piazza Maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla Basilica San Petronio, care la momentul constructiei era planificat sa fie mai mare decat bazilica de la Vatican. Papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot e a cincea cea mai grandioasa biserica din lume. Tot aici se afla si Fontana di Nettuno, Palazzo Communale si Palazzo del Podesta, iar in apropiere incheiem excursia la Catedrala Metropolitana San Pietro. Cazare la hotelul din zona Rimini.

 

Ziua 7. FLORENTA - RIMINI (cca. 330 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Excursie optionala (45 €) la Florenta -“orasul artelor”, locul de nastere al Renasterii, faimoasa pt. numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce - “panteon national”, unde sunt inmormantati 270 personalitati ilustre ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galielei), Domul Santa Maria del Fiore - cel mai mare Dom din caramida construit de Bruneleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria - impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si prin cladirile monumentale: Palazzo Vecchio - cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio - cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti - fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Cazare la hotelul din zona Rimini.

 

Ziua 8. RIMINI, plaja, mare, relaxare

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice. Cazare la acelasi hotel din zona Rimini.

 

Ziua 9. RIMINI - VENETIA - PADOVA (cca. 235 km)

Dupa micul dejun, la ora 9.00 transfer spre aeroportul din Bologna,apoi pornim spre Tronchetto, de unde ne imbarcam contra cost (se incaseaza la inscriere 12+18 €) in vaporas privat, si, navigand pe canal Giudeca, sosim in Piata San Marco, apreciata de Napoleon drept cel mai elegant salon al Europei. Admiram Palatul Dogilor, continand capodopere ale lui Tintoretto, Veronese, Titian, Tiepolo, Pisanello, Carapaccio, Bellini, apoi Basilica San Marco, renumita prin mozaicurile sale aurite de inspiratie bizantina, si Campanilla, inalta de aproape 100 m. Timp liber pentru plimbare spre Podul Rialto si cautarea de suvenire pentru cei dragi de acasa, printre multitudinea de magazine si tarabe cu artizani de la baza podului. Cazare in zona Padova.

 

Ziua 10. PADOVA - LJUBLJANA - BUDAPESTA (cca. 735 km)

Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel sau excursie optionala (15 €) la Padova, unde vizitam Basilica Sf. Anton, renumit centru de pelerinaj, care pastreaza moastele sfantului. Plecare spre Ljubljana pentru a parcurge turul capitalei Sloveniei: Piata Congresului, Biserica Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Timp liber in Ljubljana, pentru a putea urca cu funicularul (optional), pana la Castelul din sec. XII care domina orasul cu silueta sa masiva. Seara, pentru a marca cum se cuvine finalul unei excursii reusite, va propunem optional (40 €) o seara ungureasca plina de savoare, cu muzica folclorica si cina traditionala. Cazare in zona Budapesta.

 

Ziua 11. BUDAPESTA -ARAD -SIBIU -BUCURESTI (cca. 815 km)

Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.