Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

INDONEZIA 2018 - Spiritualitate a Insulei Java, misterul Insulei Bali


Itinerariu

Ziua 1

BUCURESTI DOHA JAKARTA
Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00, pentru imbarcare cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Jakarta, cu schimbarea cursei la Doha.

Ziua 2

JAKARTA
Sosire in Jakarta la ora locala 07:35. Capitala Indoneziei are peste 10 milioane de locuitori, este dinamica zi si noapte, de la zgarie-nori pana la stilul vechi olandez iar arhitectura ofera peisaje interesante. Este situata in nord vestul Insulei Java, la varsarea Fluviului Liwung in Golful Jakarta este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial si cultural al tarii. Fondat intre 1619 - 1621 cu numele de Batavia de catre olandezi, orasul a capatat actualul nume in 1949 la 4 ani dupa proclamarea independentei, devenind si capitala a tarii. Dupa sosirea la aeroport vom merge catre Sunda Kelapa (in Jakarta de Nord) - port si piata de peste. Acest port a fost un punct comercial intre portughezi si Regatul Hindu Pajajaran la inceputul secolului XVI.
Cea mai frumoasa parte a capitalei Indoneziei este fara indoiala Kota Tua, Orasul Vechi sau mai bine zis vechea Batavia. Aici si-au stabilit colonistii olandezi baza de operaCdz''iuni din care isi conduceau colonia. Din acest motiv, in aceasta zona pot fi admirate numeroase cladiri coloniale olandeze, precum si impresionanta Piata Fatahillah, cu un edificiu care a funcCdz''ionat in trecut ca primarie a orasului si sediu a Companiei Olandeze a Indiilor de Est, transformat in prezent in muzeu de istorie. Transfer la hotel Santika Premiere Jakarta 4* (sau similar).

Ziua 3

JAKARTA BANDUNG (180 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Bandung. Pe drum vizitam Monumentul National, o emblema a acestei tari, fiind ridicat in memoria celor ce si-au pierdut viata in conflictele militare impotriva dominatiei colonistilor. Urmeaza Gradina Botanica Bogor, fondata in 1817, cu o colectie de peste 10.000 de specii diferite de plante tropicale. Gradina Botanica Bogor se afla langa Palatul Prezidential din centrul orasului Bogor, oras aflat pe Insula Java la circa 60 km sud de Jakarta. Vom continua drumul nostru catre Bandung. Este al treilea oras ca marime al Indoneziei. Zona Bandung este cunoscuta inca din perioada coloniala pentru intinsele sale plantatii de ceai, iar orasul atestat documentar inca din 1488 a fost renumit pentru locuintele particulare ale boerimei coloniale, restaurante, hoteluri, cafenele si magazine luxoase, fiind numit si Parisul Javei. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar).

Ziua 4

BANDUNG
Mic dejun. Vom incepe turul de astazi cu vizitarea vulcanului Tangkuban Perahu, situat la nord de Bandung. Pe masura ce va apropiati de craterul acestui vulcan inalt de 2076 metri, veti simti norii de sulf care ies din gaurile din interiorul vulcanului. Vom putea vizita si izvoarele termale din satele apropiate. Continuam cu Saung Angklung, centru traditional al lemnului de bambus si ne vom bucura de un spectacol sustinut cu instrumente muzicale realizate manual din bambus. Ne vom intoarce in Bandung iar pe drum se pot observa plantatiile de ceai ce inconjoara orasul. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar).

Ziua 5

BANDUNG YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata vom merge catre gara din Bandung si vom merge cu trenul catre Yogyakarta. Ajungi in Yogyakarta vom avea transferul la hotel. Yogyakarta este capitala culturala a tarii si totodata cel mai vizitat loc din insula Java, cei mai mulCdz''i turiCdz''ti venind aici in special pentru cele doua mari temple: Prambanan si Borobudur. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 6

YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam pentru a vizita Palatul Sultanului (Kraton), Taman Sari (Palatul de Apa) si magnificul templu hindu Prambanan. Palatul sultanului construit in secolul al XVII-lea este de fapt un complex vast de cladiri cu pavilioane de lux in care sultanul actual inca mai locuieste si este centrul vietii traditionale din Yogya. In fiecare zi la ora 11 dimineata se organizeaza in curtea palatului un mini-spectacol in care poti admira costumele si dansurile traditionale. Castelul de Apa Taman Sari a fost contruit la mijlocul secolului al XVIII-lea la comanda sultanului, avand scop dublu de fortareata si loc de odihna. Vom continua cu Templul Prambanna, templul hindus construit in secolul al IX-lea in cinstea lui Brahma, zeul creator, Vishnu, zeul suprem si Shiva, zeul distrugator. Situl, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, este cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei. Aici vei putea admira arhitectura clasica hindusa a templelor, caracterizata de acoperisurile proeminente si inaltimile impresionante la care ajung acestea. In centrul sitului veti putea vedea un templu de 47 m inaltime, care in trecut era inconjurat de alte 240 de temple de dimensiuni mai mici. Ne vom intoarce la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 7

YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam catre cele doua tempe erotice aflate pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh. Conform arheologilor acestea sunt ultimele temple hindu construite in Java, in perioada in care islamizarea a cuprins intreaga insula (dupa secolul al XV-lea). Vom merge apoi catre Piata Triwindu, unde vom gasi diverse obiecte de arta, antichitati, ceramica, bijuterii, diverse figurine care amintesc de zei. Cazare la hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 8

YOGYAKARTA
Mic dejun. Ne vom deplasa in apropierea orasului, in zona Kotagede, unde vom gasi cele mai reusite obiecte de argint. Vizitam apoi muzeul Sonobudoyo unde vom gasi o colectie complexa de artefacte culturale precum ceramica din era neolitica, statui din bronz din secolele VIII X, colectie de arme dar si de carti vechi ale culturii Java. Dupa amiaza ne indreptam catre templul Ratu Boko unde vom vedea si apusul (in functie de conditiile meteo). Ratu Boko este impartit in patru parti care contin porti, crematoriu, sala de audienLLe, sala publict, pavilioane, altare AZn miniatura si chiar un bazin numit cartierul femeilor. Se pare ca, in epoca de inflorire de la Ratu Boko, hindusii Ldz''i budistii aborigeni traiau AZn toleranta imprumutand forme de manifestare spirituala unii de la altii. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 9

YOGYAKARTA
Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul si cel mai mare templu budist Borobudur, construit in forma de stup. A fost propus de mai multe ori ca una dintre minunile lumii fiind inclus in patrimoniul Unesco. A fost construit in secolul al IX-lea deasupra dealului ca o piramida in trepte, din mai mult de 2 milioane de roci de andezit. Mii de reliefuri sculptate si 504 statui ale lui Buddha impodobesc cele 3 lumi de la Borobudur: lumea dorintelor (locul unde oamenii sunt legati de dorinte lumesti), lumea formelor si lumea celor fara forma, si nirvana, sfera unde se atinge perfectiunea. Numele de Borobudur vine de la Vihara Buddha Uhr, care inseamna Manastirea budista de pe deal, in limba sanscrita. Templul a fost construit intre anii 750 842, cu 300 de ani inainte de constructia Angkor Wat. Dupa zece secole in care a fost neglijat si supus capriciilor naturii, a fost redescoperit in 1815, ingropat sub cenusa vulcanica. BudiStii din India, Cambodgia, Tibet Si China vin aici pentru meditatie si iluminare.
Mult mai interesanta este filosofia in care Borobudur a fost construit. Astrologilor curtii li s-a ordonat sa afle de indata care era locul din marele regat unde Soarele-barbat se impreuna cu Pamantul-femeie. S-au facut numeroase calcule, s-a cercetat horoscopul, s-au urmat cele mai nebatatorite cai, pana cand, intr-un final, lucrurile s-au clarificat: evenimentul divin se petrecea pe un deal ce semana cu un templu din centrul insulei Java. In cele din urma, cam pe la jumatatea secolului al VIII-lea, s-a gasit locul perfect pentru construirea unei replici a muntelui mitologic Meru, in jurul caruia, potrivit hindusilor, intreaga lume se invartea. Crezut ca fiind un kumagar adica structura acoperita si servind drept casa lui Buddha Sakyamuni in timp ce se afla in pantecele mamei sale, templul Borobudur sugereaza puterea cosmica infinita a lui Buddha. Planul acestei magnifice si deopotriva mistice structuri a fost proiectat in jurul unei axe centrale denumita axis mundi, adica centrul universului, de unde si simbolistica templului. Seara vom participa la spectacolul de dansuri Ramayana. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 10

YOGYAKARTA - BALI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa interna de la Yogyakarta Denpasar Bali. Transfer si cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). Denumita dz''TInsula Zeilordz''t sau dz''TDimineata lumiidz''t, insula Bali este destinatia turistica numarul unu a Indoneziei. Apele linistite ale Oceanului Indian, bungalow-urile de pe plajele largi, coastele accidentate, orezariile in terase, dansatoarele exotice, templele si cultura traditionala au facut din Bali una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din intreaga lume. Plajele din Bali se impart in doua: cele din sud (cu nisip alb) si cele din nord, cu nisip negru, de provenienta vulcanica. Peste tot insa veti descoperi peisaje spectaculoase si apa curata, excelenta pentru inot. Intre flux si reflux nivelul apei se schimba considerabil.

Ziua 11

BALI LOVINA
Mic dejun. Parasim zona sudica a insulei si ne indreptam catre nord. In drum vizitam fostul templu regal Taman Ayun din Mengwi inconjurat de un lac cu nuferi. Pornim pe un drum cu orezarii, panorame superbe asupra vailor, peisaje pitoresti. Vizitam apoi templul Ulun Danu construit pe malul lacului Beratan, dedicat zeului fertilitatii. Dupa amiaza ajungem in Lovina si vom avea timp liber la dispozitie. Cazare hotel The Lovina 4* (sau similar).

Ziua 12

BALI CANDIDASA
Mic dejun. Plecam catre zona Candidasa, una dintre cele mai linistite statiuni ale insulei Bali, o zona perfecta pentru relaxare. Vizitam in drum templul Beji din Sangsit, un templu care atunci cand a fost construit a fost conectat la sistemul de irigatii al campurilor de orez. Templul este plin de sculpturi tipic balineze. Continuam cu satul de munte Kintamani ce are o vedere minunata asupra vulcanului Munte Batur si asupra lacului ce il inconjoara, templul Besakih, cel mai mare complex de temple localizat pe muntele Agung. Dupa amiaza ajungem in Candidasa. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).

Ziua 13

BALI UBUD
Mic dejun. Astazi vom pleca catre zona Ubud si vom vizita satul Tenganan. Locuitorii acestui sat, denumiti Bali Aga, inca traiesc dupa obiceiurile stravechi. Populatia Bali Aga este cea mai veche din Bali, fiind aici inca inainte de venirea populatiei hinduse. Traditiile lor s-au AZmpletit cu cele hinduse de-a lungul timpului. Se viziteaza palatul Tirta Gangga, construit in 1946 de regele Karangasem-ului. O oprire se poate face si la templul Goa Lawah (pestera liliecilor) si pe plaja Candi Dasa. Dupa amiaza timp liber. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).

Ziua 14

BALI
Mic dejun. Plecam catre zona de sud a insulei dar pana atunci vizitam Goa Gajah (pestera elefantului) un templu construit in secolul XI, urmeaza Tampaksiring care gazduieste unul dintre cele mai mari temple din Bali. Spre deosebire de multe alte temple, aici, balinezii vin sa se purifice, spalandu-se intr-unul din bazinele sacre din complex. Vom ajunge in zona de sud a insulei unde ne vom putea bucura de plaja. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 15

BALI
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala. Propunerea noastra este rafting pe raul Ayung, o experienta unica pentru toate varstele in cadrul careia veti putea admira flora si fauna uimitoare, dar si numeroase cascade. Aventura se va incheia un zona Ubud cu o masa de pranz delicioasa si o bautura rece. Retur la hotel. Cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 16

BALI
Mic dejun. Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Pentru a doua parte a zilei va propunem o alta excursie optionala catre punctul cel mai sudic al insulei unde se afla templul Uluwatu. La apusul soarelui avem posibilitatea de a admira dansul Kekak, apoi vom servi cina cu peste si fructe de mare pe plaja Jimbaran. Ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 17

BALI - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme transfer la aeroport. Plecare din Bali Denpasar la ora 09:35 sosire in Doha la 15:00. Vom pleca din Doha la 16:00 si ajungem in Bucuresti la ora locala 20:15.

Ziua 1

BUCURESTI DOHA JAKARTA
Intalnire cu insotitorul de grup roman la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 10:00, pentru imbarcare cursa QATAR AIRWAYS cu destinatia Jakarta, cu schimbarea cursei la Doha.

Ziua 2

JAKARTA
Sosire in Jakarta la ora locala 07:35. Capitala Indoneziei are peste 10 milioane de locuitori, este dinamica zi si noapte, de la zgarie-nori pana la stilul vechi olandez iar arhitectura ofera peisaje interesante. Este situata in nord vestul Insulei Java, la varsarea Fluviului Liwung in Golful Jakarta este principalul centru politic, administrativ, comercial, financiar, industrial si cultural al tarii. Fondat intre 1619 - 1621 cu numele de Batavia de catre olandezi, orasul a capatat actualul nume in 1949 la 4 ani dupa proclamarea independentei, devenind si capitala a tarii. Dupa sosirea la aeroport vom merge catre Sunda Kelapa (in Jakarta de Nord) - port si piata de peste. Acest port a fost un punct comercial intre portughezi si Regatul Hindu Pajajaran la inceputul secolului XVI.
Cea mai frumoasa parte a capitalei Indoneziei este fara indoiala Kota Tua, Orasul Vechi sau mai bine zis vechea Batavia. Aici si-au stabilit colonistii olandezi baza de operaCdz''iuni din care isi conduceau colonia. Din acest motiv, in aceasta zona pot fi admirate numeroase cladiri coloniale olandeze, precum si impresionanta Piata Fatahillah, cu un edificiu care a funcCdz''ionat in trecut ca primarie a orasului si sediu a Companiei Olandeze a Indiilor de Est, transformat in prezent in muzeu de istorie. Transfer la hotel Santika Premiere Jakarta 4* (sau similar).

Ziua 3

JAKARTA BANDUNG (180 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Bandung. Pe drum vizitam Monumentul National, o emblema a acestei tari, fiind ridicat in memoria celor ce si-au pierdut viata in conflictele militare impotriva dominatiei colonistilor. Urmeaza Gradina Botanica Bogor, fondata in 1817, cu o colectie de peste 10.000 de specii diferite de plante tropicale. Gradina Botanica Bogor se afla langa Palatul Prezidential din centrul orasului Bogor, oras aflat pe Insula Java la circa 60 km sud de Jakarta. Vom continua drumul nostru catre Bandung. Este al treilea oras ca marime al Indoneziei. Zona Bandung este cunoscuta inca din perioada coloniala pentru intinsele sale plantatii de ceai, iar orasul atestat documentar inca din 1488 a fost renumit pentru locuintele particulare ale boerimei coloniale, restaurante, hoteluri, cafenele si magazine luxoase, fiind numit si Parisul Javei. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar).

Ziua 4

BANDUNG
Mic dejun. Vom incepe turul de astazi cu vizitarea vulcanului Tangkuban Perahu, situat la nord de Bandung. Pe masura ce va apropiati de craterul acestui vulcan inalt de 2076 metri, veti simti norii de sulf care ies din gaurile din interiorul vulcanului. Vom putea vizita si izvoarele termale din satele apropiate. Continuam cu Saung Angklung, centru traditional al lemnului de bambus si ne vom bucura de un spectacol sustinut cu instrumente muzicale realizate manual din bambus. Ne vom intoarce in Bandung iar pe drum se pot observa plantatiile de ceai ce inconjoara orasul. Cazare hotel Prama Preanger Bandung 4* (sau similar).

Ziua 5

BANDUNG YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata vom merge catre gara din Bandung si vom merge cu trenul catre Yogyakarta. Ajungi in Yogyakarta vom avea transferul la hotel. Yogyakarta este capitala culturala a tarii si totodata cel mai vizitat loc din insula Java, cei mai mulCdz''i turiCdz''ti venind aici in special pentru cele doua mari temple: Prambanan si Borobudur. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 6

YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam pentru a vizita Palatul Sultanului (Kraton), Taman Sari (Palatul de Apa) si magnificul templu hindu Prambanan. Palatul sultanului construit in secolul al XVII-lea este de fapt un complex vast de cladiri cu pavilioane de lux in care sultanul actual inca mai locuieste si este centrul vietii traditionale din Yogya. In fiecare zi la ora 11 dimineata se organizeaza in curtea palatului un mini-spectacol in care poti admira costumele si dansurile traditionale. Castelul de Apa Taman Sari a fost contruit la mijlocul secolului al XVIII-lea la comanda sultanului, avand scop dublu de fortareata si loc de odihna. Vom continua cu Templul Prambanna, templul hindus construit in secolul al IX-lea in cinstea lui Brahma, zeul creator, Vishnu, zeul suprem si Shiva, zeul distrugator. Situl, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, este cel mai mare complex de temple hinduse din Indonezia si totodata unul dintre cele mai mari din sud-estul Asiei. Aici vei putea admira arhitectura clasica hindusa a templelor, caracterizata de acoperisurile proeminente si inaltimile impresionante la care ajung acestea. In centrul sitului veti putea vedea un templu de 47 m inaltime, care in trecut era inconjurat de alte 240 de temple de dimensiuni mai mici. Ne vom intoarce la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 7

YOGYAKARTA
Mic dejun. Dimineata plecam catre cele doua tempe erotice aflate pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh. Conform arheologilor acestea sunt ultimele temple hindu construite in Java, in perioada in care islamizarea a cuprins intreaga insula (dupa secolul al XV-lea). Vom merge apoi catre Piata Triwindu, unde vom gasi diverse obiecte de arta, antichitati, ceramica, bijuterii, diverse figurine care amintesc de zei. Cazare la hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 8

YOGYAKARTA
Mic dejun. Ne vom deplasa in apropierea orasului, in zona Kotagede, unde vom gasi cele mai reusite obiecte de argint. Vizitam apoi muzeul Sonobudoyo unde vom gasi o colectie complexa de artefacte culturale precum ceramica din era neolitica, statui din bronz din secolele VIII X, colectie de arme dar si de carti vechi ale culturii Java. Dupa amiaza ne indreptam catre templul Ratu Boko unde vom vedea si apusul (in functie de conditiile meteo). Ratu Boko este impartit in patru parti care contin porti, crematoriu, sala de audienLLe, sala publict, pavilioane, altare AZn miniatura si chiar un bazin numit cartierul femeilor. Se pare ca, in epoca de inflorire de la Ratu Boko, hindusii Ldz''i budistii aborigeni traiau AZn toleranta imprumutand forme de manifestare spirituala unii de la altii. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 9

YOGYAKARTA
Mic dejun. Astazi vom vizita celebrul si cel mai mare templu budist Borobudur, construit in forma de stup. A fost propus de mai multe ori ca una dintre minunile lumii fiind inclus in patrimoniul Unesco. A fost construit in secolul al IX-lea deasupra dealului ca o piramida in trepte, din mai mult de 2 milioane de roci de andezit. Mii de reliefuri sculptate si 504 statui ale lui Buddha impodobesc cele 3 lumi de la Borobudur: lumea dorintelor (locul unde oamenii sunt legati de dorinte lumesti), lumea formelor si lumea celor fara forma, si nirvana, sfera unde se atinge perfectiunea. Numele de Borobudur vine de la Vihara Buddha Uhr, care inseamna Manastirea budista de pe deal, in limba sanscrita. Templul a fost construit intre anii 750 842, cu 300 de ani inainte de constructia Angkor Wat. Dupa zece secole in care a fost neglijat si supus capriciilor naturii, a fost redescoperit in 1815, ingropat sub cenusa vulcanica. BudiStii din India, Cambodgia, Tibet Si China vin aici pentru meditatie si iluminare.
Mult mai interesanta este filosofia in care Borobudur a fost construit. Astrologilor curtii li s-a ordonat sa afle de indata care era locul din marele regat unde Soarele-barbat se impreuna cu Pamantul-femeie. S-au facut numeroase calcule, s-a cercetat horoscopul, s-au urmat cele mai nebatatorite cai, pana cand, intr-un final, lucrurile s-au clarificat: evenimentul divin se petrecea pe un deal ce semana cu un templu din centrul insulei Java. In cele din urma, cam pe la jumatatea secolului al VIII-lea, s-a gasit locul perfect pentru construirea unei replici a muntelui mitologic Meru, in jurul caruia, potrivit hindusilor, intreaga lume se invartea. Crezut ca fiind un kumagar adica structura acoperita si servind drept casa lui Buddha Sakyamuni in timp ce se afla in pantecele mamei sale, templul Borobudur sugereaza puterea cosmica infinita a lui Buddha. Planul acestei magnifice si deopotriva mistice structuri a fost proiectat in jurul unei axe centrale denumita axis mundi, adica centrul universului, de unde si simbolistica templului. Seara vom participa la spectacolul de dansuri Ramayana. Cazare hotel Santika Premiere Jogja 4* (sau similar).

Ziua 10

YOGYAKARTA - BALI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare cursa interna de la Yogyakarta Denpasar Bali. Transfer si cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar). Denumita dz''TInsula Zeilordz''t sau dz''TDimineata lumiidz''t, insula Bali este destinatia turistica numarul unu a Indoneziei. Apele linistite ale Oceanului Indian, bungalow-urile de pe plajele largi, coastele accidentate, orezariile in terase, dansatoarele exotice, templele si cultura traditionala au facut din Bali una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din intreaga lume. Plajele din Bali se impart in doua: cele din sud (cu nisip alb) si cele din nord, cu nisip negru, de provenienta vulcanica. Peste tot insa veti descoperi peisaje spectaculoase si apa curata, excelenta pentru inot. Intre flux si reflux nivelul apei se schimba considerabil.

Ziua 11

BALI LOVINA
Mic dejun. Parasim zona sudica a insulei si ne indreptam catre nord. In drum vizitam fostul templu regal Taman Ayun din Mengwi inconjurat de un lac cu nuferi. Pornim pe un drum cu orezarii, panorame superbe asupra vailor, peisaje pitoresti. Vizitam apoi templul Ulun Danu construit pe malul lacului Beratan, dedicat zeului fertilitatii. Dupa amiaza ajungem in Lovina si vom avea timp liber la dispozitie. Cazare hotel The Lovina 4* (sau similar).

Ziua 12

BALI CANDIDASA
Mic dejun. Plecam catre zona Candidasa, una dintre cele mai linistite statiuni ale insulei Bali, o zona perfecta pentru relaxare. Vizitam in drum templul Beji din Sangsit, un templu care atunci cand a fost construit a fost conectat la sistemul de irigatii al campurilor de orez. Templul este plin de sculpturi tipic balineze. Continuam cu satul de munte Kintamani ce are o vedere minunata asupra vulcanului Munte Batur si asupra lacului ce il inconjoara, templul Besakih, cel mai mare complex de temple localizat pe muntele Agung. Dupa amiaza ajungem in Candidasa. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).

Ziua 13

BALI UBUD
Mic dejun. Astazi vom pleca catre zona Ubud si vom vizita satul Tenganan. Locuitorii acestui sat, denumiti Bali Aga, inca traiesc dupa obiceiurile stravechi. Populatia Bali Aga este cea mai veche din Bali, fiind aici inca inainte de venirea populatiei hinduse. Traditiile lor s-au AZmpletit cu cele hinduse de-a lungul timpului. Se viziteaza palatul Tirta Gangga, construit in 1946 de regele Karangasem-ului. O oprire se poate face si la templul Goa Lawah (pestera liliecilor) si pe plaja Candi Dasa. Dupa amiaza timp liber. Cazare hotel Rama Candidasa 4* (sau similar).

Ziua 14

BALI
Mic dejun. Plecam catre zona de sud a insulei dar pana atunci vizitam Goa Gajah (pestera elefantului) un templu construit in secolul XI, urmeaza Tampaksiring care gazduieste unul dintre cele mai mari temple din Bali. Spre deosebire de multe alte temple, aici, balinezii vin sa se purifice, spalandu-se intr-unul din bazinele sacre din complex. Vom ajunge in zona de sud a insulei unde ne vom putea bucura de plaja. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 15

BALI
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala. Propunerea noastra este rafting pe raul Ayung, o experienta unica pentru toate varstele in cadrul careia veti putea admira flora si fauna uimitoare, dar si numeroase cascade. Aventura se va incheia un zona Ubud cu o masa de pranz delicioasa si o bautura rece. Retur la hotel. Cazare la hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 16

BALI
Mic dejun. Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Pentru a doua parte a zilei va propunem o alta excursie optionala catre punctul cel mai sudic al insulei unde se afla templul Uluwatu. La apusul soarelui avem posibilitatea de a admira dansul Kekak, apoi vom servi cina cu peste si fructe de mare pe plaja Jimbaran. Ne intoarcem la hotel. Cazare hotel Bali Dynasty Resort 4* superior (sau similar).

Ziua 17

BALI - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata devreme transfer la aeroport. Plecare din Bali Denpasar la ora 09:35 sosire in Doha la 15:00. Vom pleca din Doha la 16:00 si ajungem in Bucuresti la ora locala 20:15.

Descriere

Destinatie: Indonesia

Durata: 1 zi, fara cazare

Indonezia este o tara imensa, atat ca populatie cat si ca suprafata, cu o diversitate culturala si geografica semnificativa. Cu peste 18000 insule, 6000 dintre ele fiind locuite, este cel mai mare arhipelag din lume. Populatia tarii, care insumeaza 240 de milioane de locuitori, deriva din 300 de grupuri etnice care vorbesc peste 250 de limbi diferite. Daca Bali este destinatia cea mai populara in randul turistilor straini, exista si alte atractii de top care abia te asteapta sa le descoperi. Indonezia se faleste cu una dintre cele 7 minuni vechi ale lumii, leagsnului suprem al lui Buddha - Borobudur.

Itinerariu:  Jakarta Bandung Yogyakarta Prambanan Borobudur Bali

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Jakarta si Bali Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS, via Doha;
15 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 1 noapte Jakarta, 2 nopti Bandung, 5 nopti Yogyakarta,  4 nopti Bali sud, 1 noapte Bali Lovina, 2 nopti Bali Candidasa;
transport cu avionul zbor intern Yogyakarta Denpasar Bali;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
transport cu autocarul conform intinerariu;
transport cu trenul Bandung Yogyakarta;
vizitele mentionate in program: turul orasului Jakarta, Gradina Botanica Bogor, vulcanul Tangkuban Perahu, centrul traditional Saung Angklung, Palatul Sultanului, Taman Sari, Prambanan, tempele de pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh, zona Kotagede cu muzeul Sonobudoyo si templul Ratu Boko, centrul Borobudur, spectacol de dansuri Ramayana, turul insulei Bali cu principalele obiective;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering in timpul zborului (pot suferi modificari);

NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile (se practica in Asia): 50 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei la fata locului;
taxa de  viza (viza pentru Indonezia se obtine si se plateste pe aeroport);
asigurarea medicala si storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 12:55 - Doha 17:50                            durata zbor 4h 55min
Doha 18:50  Jakarta 07:35 (a doua zi)          durata zbor 8h 45min
Bali Denpasar 09:30 - Doha 15:00                    durata zbor 10h 30min
Doha 16:00 - Bucuresti 20:15                            durata zbor 5h 15min

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 95 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI (Atentie, nu se accepta pasaport temporar); TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single saupentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna februarie 2018; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Destinatie: Indonesia

Durata: 1 zi, fara cazare

Indonezia este o tara imensa, atat ca populatie cat si ca suprafata, cu o diversitate culturala si geografica semnificativa. Cu peste 18000 insule, 6000 dintre ele fiind locuite, este cel mai mare arhipelag din lume. Populatia tarii, care insumeaza 240 de milioane de locuitori, deriva din 300 de grupuri etnice care vorbesc peste 250 de limbi diferite. Daca Bali este destinatia cea mai populara in randul turistilor straini, exista si alte atractii de top care abia te asteapta sa le descoperi. Indonezia se faleste cu una dintre cele 7 minuni vechi ale lumii, leagsnului suprem al lui Buddha - Borobudur.

Itinerariu:  Jakarta Bandung Yogyakarta Prambanan Borobudur Bali

SERVICII INCLUSE:
transport cu avionul Bucuresti Jakarta si Bali Bucuresti cu compania QATAR AIRWAYS, via Doha;
15 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4*: 1 noapte Jakarta, 2 nopti Bandung, 5 nopti Yogyakarta,  4 nopti Bali sud, 1 noapte Bali Lovina, 2 nopti Bali Candidasa;
transport cu avionul zbor intern Yogyakarta Denpasar Bali;
transferuri aeroport - hotel - aeroport;
transport cu autocarul conform intinerariu;
transport cu trenul Bandung Yogyakarta;
vizitele mentionate in program: turul orasului Jakarta, Gradina Botanica Bogor, vulcanul Tangkuban Perahu, centrul traditional Saung Angklung, Palatul Sultanului, Taman Sari, Prambanan, tempele de pe muntele Lawu: Templul Cetho si Sukuh, zona Kotagede cu muzeul Sonobudoyo si templul Ratu Boko, centrul Borobudur, spectacol de dansuri Ramayana, turul insulei Bali cu principalele obiective;
insotitor roman de grup;
taxele de aeroport si catering in timpul zborului (pot suferi modificari);

NU SUNT INCLUSE:
bacsisurile (se practica in Asia): 50 EURO/persoana, se achita reprezentantului agentiei la fata locului;
taxa de  viza (viza pentru Indonezia se obtine si se plateste pe aeroport);
asigurarea medicala si storno (optionala, se incheie la semnarea contractului de prestari servicii turistice).

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
Bucuresti 12:55 - Doha 17:50                            durata zbor 4h 55min
Doha 18:50  Jakarta 07:35 (a doua zi)          durata zbor 8h 45min
Bali Denpasar 09:30 - Doha 15:00                    durata zbor 10h 30min
Doha 16:00 - Bucuresti 20:15                            durata zbor 5h 15min

GRUP MINIM: 25 persoane.
Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 95 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20%  din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile - 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):
20 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI
25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE
30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU
35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA
40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI
45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA
50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL
55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS
65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU
70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU
80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS
95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI (Atentie, nu se accepta pasaport temporar); TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single saupentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/dolar valabile in luna februarie 2018; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.