GRECIA 2018 (autocar) - Insula Creta
Itinerariu
Ziua 1
BUCURESTI SOFIA SALONIC (700 km)
Intalnire in fata Garii de Nord (in fata Parcului Garii de Nord vis a vis de coloane), la ora 06.30, si plecare la ora 07.00, pe traseul Bucuresti Giurgiu Ruse Sofia. In Bulgaria, vom face o oprire in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski si la Biserica bizantina Sf. Sofia. Seara sosire in Salonic. Cazare la hotel 3* in Salonic.
Ziua 2
SALONIC VALEA TEMBI TERMOPILE ATENA (500 km)
Mic dejun. Dimineata realizam turul panoramic al orasului Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din sec. XVI). Plecam spre sudul Greciei, vizitand Valea Tembi cu Schitul Sfintei Vineri (Agia Paraskevi) si Termopile, unde vom putea admira statuia eroului spartan Leonidas, cunoscut datorita memorabilei batalii din anul 480 i.Hr. Seara, sosire in Atena si cazare la hotel 3*.
Ziua 3
MICENE EPIDAUR NAFPLIO CANALUL CORINT PORTUL PIREU INSULA CRETA
Dupa micul dejun pornim spre Peninsula Peloponez. Se viziteaza: Istmul si Canalul de Corint, Epidavros (cunoscut pentru teatrul cu o capacitate de aproximativ 6000 locuri, construit in 340 i.Hr, care functioneaza si astazi), Mycene, unde se vor vizita cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian) si intr-un final Nafplion oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani. Seara transfer in portul Pireu si imbarcare pe vapor. Vom calatori spre insula Creta noaptea iar cazarea se va efectua pe vapor, in cabine interioare cu 4 paturi si cu grup sanitar propriu plecare la ora 21:00 (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost).
Ziua 4
CRETA: Palatul KNOSSOS HERAKLION HERSONISSOS
Dimineata devreme ajungem in Insula Creta si debarcam in portul Heraklion. Vom incepe ziua cu o oprire la renumitul Palat Knossos, care este considerat centrul civilizatiei minoice; intrarea este optionala si se achita personal, la fata locului (tarif informativ: 15 euro/persoana); aici vom admira, printre altele: tronul regelui Minos si faimosul labirint in care se ascundea Minotaurul. In continuare tur panoramic cu autocarul, dar si pietonal al orasului Heraklion: santierele navale, Cetatea venetiana, Biserica venetiana Sf. Apostoli Petru si Pavel, Muzeul de istorie si arheologie, Catedrala Sf. Mina, Muzeul Arheologic, Piata Libertatii, strada comerciala Daedalus, Fantana lui Morozini, Biblioteca Municipala, Basilica Sf. Marc, Primaria, Biserica Sf. Titus, bazarul orasului. Dupa amiaza, pornim spre spre statiunea Hersonissos. Cina si cazare la hotel 3* in Hersonissos.
Ziua 5
EXCURSIE LA CRETAQUARIUM SI SEARA CRETANA (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Seara va propunem optional, incepand cu ora 17.30, vizita la unul dintre cele mai mari acvarii din zona Mediteranei si in continuare o Seara Cretana la taverna, unde vom putea descoperi bucataria locala, vinul si traditiile cretane, fiind acompaniati de muzica si dansuri. Pret informativ: 40 EURO/ persoana, minim 20 platitori; biletul de intrare la Cretaquarium se plateste la fata locului, separat, 9 EURO/ persoana adult, 6 EURO/ copil 5-16.99 ani, gratuit pentru copii 0-4.99 ani. Seara tarziu, intoarcere la hotel. Turistii care nu parcicipa la aceasta excursie optionala, vor lua cina la hotel conform programului. Turisti care participa la aceasta excursie optionala, vor beneficia de pranz la pachet pentru ultima zi in Creta.
Ziua 6
MANASTIREA KALIVIANI PLAJA MATALA
Dupa micul dejun, vom traversa insula de la nord la sud, plecand de la Marea Egee, pana la Marea Libiei. Pe traseu, prima oprire va avea loc la 45 km de Heraklion, la situl arheologic Gorthys, unde a existat prima capitala Cretana a Imperiului Roman si unde a fost scrisa prima legislatie a Europei, iar in continuare vom vizita Manastirea de maici Panaghia Kaliviani si golful Matala, unde se afla cea mai renumita plaja a insulei. Seara intoarcere pentru cazare si cina la hotel.
Ziua 7
INSULA SANTORINI (optional)
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in insula Santorini, unde se vor vizita panoramic si pietonal: Portul Athineos, localitatile Oia, Firostefani, capitala Fira si plaja cu nisip de culoare neagra. Santorini este formata din eruptie vulcanica. Fiind considerata perla Cicladelor, este un spectacol de lumini si culori, cu case albe, acoperisuri si ferestre albastre, strazi de marmura, nenumarate biserici. Nu ratati sansa de a descoperi o insula intreaga intr-o singura zi, impreuna cu un ghid in limba romana, care ne va descrie Santorini de la mitul Atlantidei pierdute, pana in ziua de astazi. Aproximativ la ora 17.30 ne imbarcam pe vapor si pornim inapoi spre insula Creta. Pret informativ: 140 EURO/ persoana, minim 20 platitori include transfer hotel port hotel, bilet de catamaran de mare viteza dus intors, turul insulei cu autocarul si ghid insotitor. Intoarcere la acelasi hotel pentru cina si cazare in statiunea Hersonissos.
Ziua 8
ELOUNDA SPINALONGA AGIOS NIKOLAOS (optional)
Mic dejun. Astazi va propunem, optional, o croaziera in minunatul Golf Mirabello, pana pe insula Spinalonga. Vom merge cu autocarul pana in portul Elounda, care se afla pe coasta de est, unde ne vom imbarca la bordul unei ambarcatiuni si vom naviga spre cetatea Spinalonga. Aici a existat o colonie de leprosi, pana in anul 1957. Dupa turul insulei impreuna cu ghidul local, croaziera continua in cea de-a doua insula numita Kolokitha (in traducere Dovleac), rezervatie naturala cu zone ecologice, plaje de nisip si ape de culoare turcoaz. La intoarcere, dupa-amiaza, relaxare si plimbare in oraselul Agios Nikolaos pe malul lacului Vulismeni care este unit cu marea printr-un canal in stil venetian. Pret informativ: 55 EURO/ persoana, minim 20 platitori (include transport cu autocarul, gratar si vin sau racoritoare, servit pe peninsula Kolokitha). Biletul de intrare la Spinalonga se achita separat, la fata locului (8 EURO/ persoana la fata locului. Seara cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 9
HERSONISSOS
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si baie in mare. Seara vom servi cina la hotel.
Ziua 10
LACUL KURNAS GEORGIUPOLIS CHANIA RETHYMNO
Dupa micul dejun, vom descoperi partea de vest a insulei. Excursia incepe cu o scurta oprire pe malul lacului Kurnas, intr-un peisaj deosebit, inconjurat de munti si maslini. Vom continua cu traversarea statiunii Georgiupolis, unde se afla o frumoasa plaja cu nisip, cu ape cristaline si un port pescaresc. In continuare vizitam orasul Chania, care este al doilea cel mai mare oras din Creta. A fost vechea capitala a insulei AZn perioada venetiana pana la cucerirea otomana. Cea mai mare atractie a orasului este vechiul port venetian, cu stradute inguste, intortocheate, cochete si cafenele pe toata lungimea falezei, care ofera o panorama unica. La intoarcere spre Hersonissos, vom face o scurta oprire in Rethymno, localitate care combina intr-un mod unic elementele traditionale, aristocratice si moderne, intr-un mod foarte pitoresc, cu un port venetian foarte frumos, case si strazi inguste, pavate cu pietre. Sosire la hotel si cina.
Ziua 11
PLATOUL LASITHI MANASTIREA KERA MUZEUL NIKOS KAZANTZAKIS PORTUL HERAKLION ATENA
Dupa micul dejun vom porni spre Platoul Lasithi, unde vom putea admira morile, peisajul si vom vizita pestera in care, conform mitologiei, s-a nascut Zeus. In continuare vom face scurte opriri la Manastirea Kera si in satul Myrtia la Muzeul Nikos Kazantzakis autorul celebrului roman Zorba Grecul. Dupa amiaza vom opri pentru plimbare si masa (optional) in centul orasului Heraklion. Seara transfer spre portul Heraklion, pentru imbarcare pe vas si plecare spre Pireu la ora 21.30. Cazarea pe feribot se face in cabine interioare de 4 persoane plecare ora 21:30 (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost).
Ziua 12
PIREU ATENA SALONIC (500 km)
Debarcand in portul Pireu din Atena, vom realiza turul capitalei Greciei: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki. Dupa turul de oras, optional vom vizita Acropole (bilet de intrare: 20 EURO/adult), leaganul civilizatiei antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza plecam spre nordul Greciei. Sosire in Salonic seara si cazare la hotel 3*.
Ziua 13
SALONIC BUCURESTI (700 KM)
Mic dejun. Plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.
Ziua 1
BUCURESTI SOFIA SALONIC (700 km)
Intalnire in fata Garii de Nord (in fata Parcului Garii de Nord vis a vis de coloane), la ora 06.30, si plecare la ora 07.00, pe traseul Bucuresti Giurgiu Ruse Sofia. In Bulgaria, vom face o oprire in centrul Sofiei, la Catedrala Aleksander Nevski si la Biserica bizantina Sf. Sofia. Seara sosire in Salonic. Cazare la hotel 3* in Salonic.
Ziua 2
SALONIC VALEA TEMBI TERMOPILE ATENA (500 km)
Mic dejun. Dimineata realizam turul panoramic al orasului Salonic cu autocarul, facand cate o scurta oprire la Catedrala Sfantul Dimitrie si la Turnul Alb (simbol al orasului, datand din sec. XVI). Plecam spre sudul Greciei, vizitand Valea Tembi cu Schitul Sfintei Vineri (Agia Paraskevi) si Termopile, unde vom putea admira statuia eroului spartan Leonidas, cunoscut datorita memorabilei batalii din anul 480 i.Hr. Seara, sosire in Atena si cazare la hotel 3*.
Ziua 3
MICENE EPIDAUR NAFPLIO CANALUL CORINT PORTUL PIREU INSULA CRETA
Dupa micul dejun pornim spre Peninsula Peloponez. Se viziteaza: Istmul si Canalul de Corint, Epidavros (cunoscut pentru teatrul cu o capacitate de aproximativ 6000 locuri, construit in 340 i.Hr, care functioneaza si astazi), Mycene, unde se vor vizita cetatea antica, teatrul si mormantul lui Agamemnon (cunoscut din Iliada lui Homer, regele cetatii Mycene, care a pornit Razboiul Troian) si intr-un final Nafplion oras port construit de venetieni, prima capitala a Greciei moderne, dupa eliberarea de sub otomani. Seara transfer in portul Pireu si imbarcare pe vapor. Vom calatori spre insula Creta noaptea iar cazarea se va efectua pe vapor, in cabine interioare cu 4 paturi si cu grup sanitar propriu plecare la ora 21:00 (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost).
Ziua 4
CRETA: Palatul KNOSSOS HERAKLION HERSONISSOS
Dimineata devreme ajungem in Insula Creta si debarcam in portul Heraklion. Vom incepe ziua cu o oprire la renumitul Palat Knossos, care este considerat centrul civilizatiei minoice; intrarea este optionala si se achita personal, la fata locului (tarif informativ: 15 euro/persoana); aici vom admira, printre altele: tronul regelui Minos si faimosul labirint in care se ascundea Minotaurul. In continuare tur panoramic cu autocarul, dar si pietonal al orasului Heraklion: santierele navale, Cetatea venetiana, Biserica venetiana Sf. Apostoli Petru si Pavel, Muzeul de istorie si arheologie, Catedrala Sf. Mina, Muzeul Arheologic, Piata Libertatii, strada comerciala Daedalus, Fantana lui Morozini, Biblioteca Municipala, Basilica Sf. Marc, Primaria, Biserica Sf. Titus, bazarul orasului. Dupa amiaza, pornim spre spre statiunea Hersonissos. Cina si cazare la hotel 3* in Hersonissos.
Ziua 5
EXCURSIE LA CRETAQUARIUM SI SEARA CRETANA (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in statiune. Seara va propunem optional, incepand cu ora 17.30, vizita la unul dintre cele mai mari acvarii din zona Mediteranei si in continuare o Seara Cretana la taverna, unde vom putea descoperi bucataria locala, vinul si traditiile cretane, fiind acompaniati de muzica si dansuri. Pret informativ: 40 EURO/ persoana, minim 20 platitori; biletul de intrare la Cretaquarium se plateste la fata locului, separat, 9 EURO/ persoana adult, 6 EURO/ copil 5-16.99 ani, gratuit pentru copii 0-4.99 ani. Seara tarziu, intoarcere la hotel. Turistii care nu parcicipa la aceasta excursie optionala, vor lua cina la hotel conform programului. Turisti care participa la aceasta excursie optionala, vor beneficia de pranz la pachet pentru ultima zi in Creta.
Ziua 6
MANASTIREA KALIVIANI PLAJA MATALA
Dupa micul dejun, vom traversa insula de la nord la sud, plecand de la Marea Egee, pana la Marea Libiei. Pe traseu, prima oprire va avea loc la 45 km de Heraklion, la situl arheologic Gorthys, unde a existat prima capitala Cretana a Imperiului Roman si unde a fost scrisa prima legislatie a Europei, iar in continuare vom vizita Manastirea de maici Panaghia Kaliviani si golful Matala, unde se afla cea mai renumita plaja a insulei. Seara intoarcere pentru cazare si cina la hotel.
Ziua 7
INSULA SANTORINI (optional)
Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala in insula Santorini, unde se vor vizita panoramic si pietonal: Portul Athineos, localitatile Oia, Firostefani, capitala Fira si plaja cu nisip de culoare neagra. Santorini este formata din eruptie vulcanica. Fiind considerata perla Cicladelor, este un spectacol de lumini si culori, cu case albe, acoperisuri si ferestre albastre, strazi de marmura, nenumarate biserici. Nu ratati sansa de a descoperi o insula intreaga intr-o singura zi, impreuna cu un ghid in limba romana, care ne va descrie Santorini de la mitul Atlantidei pierdute, pana in ziua de astazi. Aproximativ la ora 17.30 ne imbarcam pe vapor si pornim inapoi spre insula Creta. Pret informativ: 140 EURO/ persoana, minim 20 platitori include transfer hotel port hotel, bilet de catamaran de mare viteza dus intors, turul insulei cu autocarul si ghid insotitor. Intoarcere la acelasi hotel pentru cina si cazare in statiunea Hersonissos.
Ziua 8
ELOUNDA SPINALONGA AGIOS NIKOLAOS (optional)
Mic dejun. Astazi va propunem, optional, o croaziera in minunatul Golf Mirabello, pana pe insula Spinalonga. Vom merge cu autocarul pana in portul Elounda, care se afla pe coasta de est, unde ne vom imbarca la bordul unei ambarcatiuni si vom naviga spre cetatea Spinalonga. Aici a existat o colonie de leprosi, pana in anul 1957. Dupa turul insulei impreuna cu ghidul local, croaziera continua in cea de-a doua insula numita Kolokitha (in traducere Dovleac), rezervatie naturala cu zone ecologice, plaje de nisip si ape de culoare turcoaz. La intoarcere, dupa-amiaza, relaxare si plimbare in oraselul Agios Nikolaos pe malul lacului Vulismeni care este unit cu marea printr-un canal in stil venetian. Pret informativ: 55 EURO/ persoana, minim 20 platitori (include transport cu autocarul, gratar si vin sau racoritoare, servit pe peninsula Kolokitha). Biletul de intrare la Spinalonga se achita separat, la fata locului (8 EURO/ persoana la fata locului. Seara cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 9
HERSONISSOS
Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si baie in mare. Seara vom servi cina la hotel.
Ziua 10
LACUL KURNAS GEORGIUPOLIS CHANIA RETHYMNO
Dupa micul dejun, vom descoperi partea de vest a insulei. Excursia incepe cu o scurta oprire pe malul lacului Kurnas, intr-un peisaj deosebit, inconjurat de munti si maslini. Vom continua cu traversarea statiunii Georgiupolis, unde se afla o frumoasa plaja cu nisip, cu ape cristaline si un port pescaresc. In continuare vizitam orasul Chania, care este al doilea cel mai mare oras din Creta. A fost vechea capitala a insulei AZn perioada venetiana pana la cucerirea otomana. Cea mai mare atractie a orasului este vechiul port venetian, cu stradute inguste, intortocheate, cochete si cafenele pe toata lungimea falezei, care ofera o panorama unica. La intoarcere spre Hersonissos, vom face o scurta oprire in Rethymno, localitate care combina intr-un mod unic elementele traditionale, aristocratice si moderne, intr-un mod foarte pitoresc, cu un port venetian foarte frumos, case si strazi inguste, pavate cu pietre. Sosire la hotel si cina.
Ziua 11
PLATOUL LASITHI MANASTIREA KERA MUZEUL NIKOS KAZANTZAKIS PORTUL HERAKLION ATENA
Dupa micul dejun vom porni spre Platoul Lasithi, unde vom putea admira morile, peisajul si vom vizita pestera in care, conform mitologiei, s-a nascut Zeus. In continuare vom face scurte opriri la Manastirea Kera si in satul Myrtia la Muzeul Nikos Kazantzakis autorul celebrului roman Zorba Grecul. Dupa amiaza vom opri pentru plimbare si masa (optional) in centul orasului Heraklion. Seara transfer spre portul Heraklion, pentru imbarcare pe vas si plecare spre Pireu la ora 21.30. Cazarea pe feribot se face in cabine interioare de 4 persoane plecare ora 21:30 (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost).
Ziua 12
PIREU ATENA SALONIC (500 km)
Debarcand in portul Pireu din Atena, vom realiza turul capitalei Greciei: Stadionul Olimpic, Parlamentul si Piata Sintagma, Academia, Universitatea, Biblioteca, Pietele Omonia si Karaiskaki. Dupa turul de oras, optional vom vizita Acropole (bilet de intrare: 20 EURO/adult), leaganul civilizatiei antice elene, monument al arhitecturii mondiale, unde vom admira vestigiile pastrate de aproape 2500 de ani, precum templele Parthenon, Erechteion, Athena Nike, propileele, Odeonul. In continuare strabatem pietonal renumitul cartier Plaka spre Areios Pagos - primul tribunal din lume, loc de unde a cuvantat Apostolul Pavel prima data atenienilor, Agora, forumul Roman, Mitropolia. Timp liber pentru pranz in cartierul Plaka. Dupa amiaza plecam spre nordul Greciei. Sosire in Salonic seara si cazare la hotel 3*.
Ziua 13
SALONIC BUCURESTI (700 KM)
Mic dejun. Plecam spre casa. Sosire in Bucuresti seara in functie de trafic si formalitatile vamale.
Descriere
Destinatie: Grecia
Durata: 1 zi, fara cazare
Homer ne descrie in Iliada si Odiseea povestea Minotaurului si legenda Labirintului din Palatul Knossos al insulei Creta:
Regele Minos i-a cerut lui Poseidon sa-l asigure ca el va fi succesor la tron, iar zeul a fost de acord si i-a trimis un taur alb,
cu conditia ca regele sa-l sacrifice. Regele a fost fascinat de frumusetea animalului si a hotarat sa il pastreze si a sacrificat in locul lui un altul slab si urat, insa Poseidon a aflat si l-a pedepsit pe rege, facand-o pe sotia acestuia sa-si piarda mintile si sa se indragosteasca de taur. Pasiphae, sotia lui Minos, a cerut ajutorul lui Dedal, care i-a construit o vaca de lemn, goal ape interior si acoperita cu piele. Regina a intrat in aceasta constructie si prin uniunea ei cu taurul alb, a rezultat Minotaurul.
Itinerariu: Bucuresti Salonic Atena Termopile Canalul Corint Epidaur Micene Nafplio Heraklion Plaja Matala Santorini Spinalonga Chania Rethimno Agios Nikolaos Hersonissos Platoul Lasithi Portul Pireu
Supliment pentru cabina dubla interioara, cu baie proprie: 50 euro/ persoana dus-intors.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele:
1.Cluj Turda Sibiu Pitesti; 2.Brasov Valea Prahovei; 3.Iasi Bacau Focsani Urziceni.
SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 1 noapte in Atena si 7 nopti in insula Creta;
7 cine la hotel 3* in Hersonissos (Insula Creta);
2 nopti cazare pe feribot in cabine de 4 persoane fara fereastra (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost);
vizite conform programului;
insotitor roman de grup din partea agentiei.
NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie (cost total informativ pentru asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).
biletele de intrare la obiectivele turistice;
excursiile optionale cu ghid autorizat din zilele: 5, 8 si 9;
Supliment pentru cabina dubla interioara, cu baie proprie: 50 euro/ persoana.
taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de 3* = 1,50 EURO/zi/ camera. Se achita la receptie.
GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO /persoana
Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO /persoana
Pentru un grup de 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO /persoana
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTINATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu randul doi de banchete (locurile 5-6 pe partea stanga, 7-8 pe partea dreapta);
prezentl document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Grecia este cunoscuta inca din antichitate sub numele de Ellada iar conform recensamantului din anul 2011, are o populatie de cca 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oras al tarii este Atena, care numara 5,5 milioane de locuitori.
Palatul Knossos dateaza din epoca bronzului, a fost centrul politic si religios al culturii minoice si este unul dintre acele locuri de legenda unde vizitatorii sosesc pentru a descoperi secretele trecutului si a privi viitorul prin prisma lor. Knossos a fost capitala Civilizatiei Minoice in urma cu 4000 de ani, resedinta legendarului Rege Minos si de asemenea cel mai vechi si sofisticat oras al antichitatii. Cei mai multi au aflat de acest oras prin prisma legendei care povesteste despre labirintul din palat, despre Minotaur si printesa Ariadna. Cea de-a doua parte, cea referitoare la Minotaur asteapta inca sa fie confirmata, insa prima parte a povestii si anume grandoarea palatului, este adevarata. Palatul a fost descoperit in anul 1894, de catre britanicul Sir Arthur Evans.
Atena - este capitala Greciei. Orasul a cunoscut o evoluCie glorioasa, mai ales in Grecia Antica, fiind locuita inca din Epoca Bronzului si guvernata pana in jurul anului 1000 i.C. de regi ionieni. Orasul istoric Atena este locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Obiective turistice: Atena abunda in obiective turistice si istorice, astfel turistii isi pot crea o imagine cat mai verosimila asupra inceputului civilizatiei. Orasul istoric Atena este locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Cele mai importante atractii turistice din capitala Greciei sunt:
Acropole: Cel mai important si mai frumos templu din Atena numit si Piatra Sfanta a Atenei, dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, domina centrul orasului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole. Acropolele, datand din secolul V i. Ch., este cea mai buna reflectie a splendorii, puterii si bogatiei Atenei. Partenonul si alte cladiri principale ale Acropolelor au fost construite de Pericles in sec V i. Ch. ca monumente ale realizarilor politice si culturale ale locuitorilor Atenei. Ceea ce e fascinant la Partenon este ca iti creeaza senzatia ca este construit din piese ce pot fi modificate intre ele, dar acest lucru nu este posibil. Fiecare piesa din Partenon este unica si se potriveste cu locul unde este asezata ca in cel mai greu puzzle. Liniile ce par drepte, in realitate nu sunt. Partenonul este cea mai perfecta si cea mai imitata cladire din lume. Lucrarile de restaurare au durat 30 de ani si probabil ca vor mai dura inca atat.
Agora un centru religios si asezamantul justitiei. Locul a fost cucerit fara intrerupere in toate perioadele din istoria orasului. A fost folosit ca zona rezidentiala in anul 3000 i. Hr. La inceputul sec XI, Agora a devenit o zona publica. Incepand cu perioada bizantina si pana in anul 1834, atunci cand Atena a devenit capitala statului independent Grecia, Agora a fost din nou dezvoltata ca zona rezidentiala.
Destinatie: Grecia
Durata: 1 zi, fara cazare
Homer ne descrie in Iliada si Odiseea povestea Minotaurului si legenda Labirintului din Palatul Knossos al insulei Creta:
Regele Minos i-a cerut lui Poseidon sa-l asigure ca el va fi succesor la tron, iar zeul a fost de acord si i-a trimis un taur alb,
cu conditia ca regele sa-l sacrifice. Regele a fost fascinat de frumusetea animalului si a hotarat sa il pastreze si a sacrificat in locul lui un altul slab si urat, insa Poseidon a aflat si l-a pedepsit pe rege, facand-o pe sotia acestuia sa-si piarda mintile si sa se indragosteasca de taur. Pasiphae, sotia lui Minos, a cerut ajutorul lui Dedal, care i-a construit o vaca de lemn, goal ape interior si acoperita cu piele. Regina a intrat in aceasta constructie si prin uniunea ei cu taurul alb, a rezultat Minotaurul.
Itinerariu: Bucuresti Salonic Atena Termopile Canalul Corint Epidaur Micene Nafplio Heraklion Plaja Matala Santorini Spinalonga Chania Rethimno Agios Nikolaos Hersonissos Platoul Lasithi Portul Pireu
Supliment pentru cabina dubla interioara, cu baie proprie: 50 euro/ persoana dus-intors.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
La cerere putem oferi variante de transfer spre/dinspre Bucuresti (curse de linie), pe rutele:
1.Cluj Turda Sibiu Pitesti; 2.Brasov Valea Prahovei; 3.Iasi Bacau Focsani Urziceni.
SERVICII INCLUSE:
transport cu autocar (standard international) conform itinerariului;
10 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Salonic, 1 noapte in Atena si 7 nopti in insula Creta;
7 cine la hotel 3* in Hersonissos (Insula Creta);
2 nopti cazare pe feribot in cabine de 4 persoane fara fereastra (exista posibilitate pentru cabina dubla, contra cost);
vizite conform programului;
insotitor roman de grup din partea agentiei.
NU SUNT INCLUSE:
asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 24 lei/persoana (persoane sub 60 de ani);
asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie (cost total informativ pentru asigurare complexa storno+medicala: 57 lei/persoana, persoane pana la 60 ani).
biletele de intrare la obiectivele turistice;
excursiile optionale cu ghid autorizat din zilele: 5, 8 si 9;
Supliment pentru cabina dubla interioara, cu baie proprie: 50 euro/ persoana.
taxa de statiune conform clasificarii locale a unitatii de 3* = 1,50 EURO/zi/ camera. Se achita la receptie.
GRUP MINIM: 40 PERSOANE
Pentru un grup de 39-35 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO /persoana
Pentru un grup de 34-30 persoane, pretul se majoreaza cu 35 EURO /persoana
Pentru un grup de 29-25 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO /persoana
CONDITII FINANCIARE:
TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.
In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile - 46 zile inaintea plecarii;
60% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile - 30 zile inaintea plecarii;
100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii.
IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.
OBSERVATII:
DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: CARTE DE IDENTINATE SAU PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu randul doi de banchete (locurile 5-6 pe partea stanga, 7-8 pe partea dreapta);
prezentl document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Grecia este cunoscuta inca din antichitate sub numele de Ellada iar conform recensamantului din anul 2011, are o populatie de cca 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oras al tarii este Atena, care numara 5,5 milioane de locuitori.
Palatul Knossos dateaza din epoca bronzului, a fost centrul politic si religios al culturii minoice si este unul dintre acele locuri de legenda unde vizitatorii sosesc pentru a descoperi secretele trecutului si a privi viitorul prin prisma lor. Knossos a fost capitala Civilizatiei Minoice in urma cu 4000 de ani, resedinta legendarului Rege Minos si de asemenea cel mai vechi si sofisticat oras al antichitatii. Cei mai multi au aflat de acest oras prin prisma legendei care povesteste despre labirintul din palat, despre Minotaur si printesa Ariadna. Cea de-a doua parte, cea referitoare la Minotaur asteapta inca sa fie confirmata, insa prima parte a povestii si anume grandoarea palatului, este adevarata. Palatul a fost descoperit in anul 1894, de catre britanicul Sir Arthur Evans.
Atena - este capitala Greciei. Orasul a cunoscut o evoluCie glorioasa, mai ales in Grecia Antica, fiind locuita inca din Epoca Bronzului si guvernata pana in jurul anului 1000 i.C. de regi ionieni. Orasul istoric Atena este locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Obiective turistice: Atena abunda in obiective turistice si istorice, astfel turistii isi pot crea o imagine cat mai verosimila asupra inceputului civilizatiei. Orasul istoric Atena este locul de nastere al artei, stiintei si democratiei, rascrucea dintre civilizatia estica si cea vestica, este capitala si centrul politic, cultural si economic al Greciei. Cele mai importante atractii turistice din capitala Greciei sunt:
Acropole: Cel mai important si mai frumos templu din Atena numit si Piatra Sfanta a Atenei, dedicat initial protectoarei sale, zeita Atena, domina centrul orasului modern de pe piscul de piatra cunoscut ca Acropole. Acropolele, datand din secolul V i. Ch., este cea mai buna reflectie a splendorii, puterii si bogatiei Atenei. Partenonul si alte cladiri principale ale Acropolelor au fost construite de Pericles in sec V i. Ch. ca monumente ale realizarilor politice si culturale ale locuitorilor Atenei. Ceea ce e fascinant la Partenon este ca iti creeaza senzatia ca este construit din piese ce pot fi modificate intre ele, dar acest lucru nu este posibil. Fiecare piesa din Partenon este unica si se potriveste cu locul unde este asezata ca in cel mai greu puzzle. Liniile ce par drepte, in realitate nu sunt. Partenonul este cea mai perfecta si cea mai imitata cladire din lume. Lucrarile de restaurare au durat 30 de ani si probabil ca vor mai dura inca atat.
Agora un centru religios si asezamantul justitiei. Locul a fost cucerit fara intrerupere in toate perioadele din istoria orasului. A fost folosit ca zona rezidentiala in anul 3000 i. Hr. La inceputul sec XI, Agora a devenit o zona publica. Incepand cu perioada bizantina si pana in anul 1834, atunci cand Atena a devenit capitala statului independent Grecia, Agora a fost din nou dezvoltata ca zona rezidentiala.