Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Hotel Metropolitan


Descriere

Metropolitan beneficiază de o locație centrală în orașul Salonic si ofera spatii de cazare confortabile pentru clientii sai. Toate camerele de la Metropolitan sunt dotate cu TV cu canale prin satelit. Fiecare cameră are minifrigider și uscător de păr. Articolele de toaletă sunt oferite gratuit.

Program Detaliat

Ziua 1 | Vineri 14.04.2023 | BUCURESTI – SALONIC

Intalnire la ora 05:30 cu reprezentantul agenției în Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Naţională de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd. Eroilor. Plecare la ora 06:00 pe ruta Giurgiu – Ruse – Veliko – Sofia – Kulata – Promachonas – Seres – Salonic. Seara cazare in Salonic la hotelul ales.

Ziua 2 | Sambata 15.04.2023 | SALONIC - MANASTIREA SOUROTI

Dupa servirea micului dejun, timp liber in Salonic sau va invitam sa participati la excursia optionala la Manastirea Souroti. Sihastria de maici de la Suroti este inchinata Sfantului Ioan Teologul si Sfantului Arsenie Capadocianul. Supranumit „al doilea Athos pentru romani”, manastirea reprezinta un important loc de pelerinaj pentru ortodocsi, in acest colt de rai odihneste Sfantul Paisie Arghioritul, cunoscut pentru profetiile si minunile sale.La intoarcere vom face turul orasului Salonic, al doilea oras ca marime si ca importanta din Grecia. Aici ne inchinam la moastele din Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir patronul ocrotitor al orasului, care a fost constuita in secolul al IV-lea d.Hr., chiar pe locul intemnitarii,val martiriului si ingroparii sfantului. Acesta a fost soldat roman, dar si-a pastrat credinta crestina in timpul persecutiilor din vremea lui Diocletian. Biserica se afla pe lista Patrimoniului UNESCO si are sase mozaicuri rare, din secolele V si VII, care au supravietuit perioadei iconoclaste si care sunt printre cele mai frumoase din Grecia. Ne asteapta, apoi, „Arcul lui Galerius”, construit in 297-299 d.Hr., o fosta poarta de intrare spre VIA Egnatia, drumul istoric ce lega Rasaritul cu Apusul,decorata cu basoreliefuri ce infatisau imagini din lupta impotriva persilor. Alaturi vom admira „Rotonda lui Galerius”, construita in 306 d.Hr., dupa victoria asupra persilor si transformata ulterior (in secolul al IV-lea) in Biserica Sfantul Gheorghe – astazi, cea mai veche biserica din oras. Pregateste-ti apoi aparatul foto, pentru ca vom admira simbolul orasului, Turnul Alb sau Turnul Insangerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. Si cum alaturi de Turnul Alb se afla si Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregateste-te pentru o serie frumoasa de fotografii. Seara participam la slujba de Inviere.

 

                                                                                  Hristos a inviat !

Ziua 3 | Duminica 16.04.2023 | SALONIC - OLIMP - MANASTIREA SF EFREM SIRUL

Dupa micul dejun, va invitam intr-o excursie optionala la Olimp, sa patrundeti in lumea legendara a celor 12 zei ai Olimpului. Vom face o plimbare in Litochoro pe strazile pitoresti ale “orasului de piatra”, catre “cada lui Zeus”. La intoarcerea spre Paralia Katerini ne vom ruga la Manastirea Sf. Efrem Sirul - ce adaposteste si cinsteste moastele sfantului, mai precis parti din mana dreapta, cea cu care a scris nenumarate rugaciuni si cuvinte de invatatura. La pranz servim masa traditionala greceasca de Paste de la care nu vor lipsi preparatele de miel, cozonacul si ouale rosii. Cazare in Salonic.

Ziua 4 | Luni 17.04.2023 | SALONIC - EDESSA – POZAR

A treia zi, dupa micul dejun, puteti avea o zi libera pentru odihna sau optional excursie catre Edessa, muzeul in aer liber plin cu vechi mori de apa, pentru a admira cea mai mare cadere de apa din Europa de Est. Veti vedea un loc deosebit cu cascade spectaculoase formate de-a lungul raului Vodas si a afluentilor sai. Vizitand Parcul Natural Edessa veti avea parte de o zi de neuitat in mijlocul naturii. Apoi ne indreptam spre baile termale de la Pozar, unde avem timp liber pentru baie in piscine cu apa termala . Cazare in Salonic.

Ziua 5 | Marti 18.04.2023 | SALONIC

Dupa micul dejun, incepem deplasarea spre casa pe ruta -Serres – Kulata – Promachonas - Sofia – Ruse – Giurgiu – Bucuresti. În timpul noptii, in functie de trafic si formalitatile vamale, vom sosi in Bucuresti.

 

 

ATENTIE: Grup minim 35 pers.

  • Toate intrarile la obiectivele turistice din Grecia se achita in moneda nationala – Euro. Vizitele mentionate in program NU includ taxele de intrare la obiectivele turistice.
  • In cazul nerealizării numărului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar.
  • In cazul unui grup mai mic de 35 pers se va achita un supliment de 30 Euro/persoana.
  • Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fara a afecta insa si structura programului
  • Persoanele care vor calatori singure pot opta pentru partaj in camera dubla/tripla, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, o persoana pentru partaj fiecarui solicitant. In situatia in care agentia nu reuseste sa completeze partajul, turistii vor achita suplimentul de camera Single. Eventualele neintelegeri intre solicitantii de partaj nu sunt imputabile agentiei. Pentru partaj garantat turistii pot achita un supliment de 59 Euro. Copii cu varsta intre 0-2,99 ani nu beneficiaza de mese sau de pat suplimentar.

 

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.