O zi in Rm Valcea - Ocnele Mari


ramnicu-valcea-jasminetravel
Ce sa faci in Rm Valcea intr-o zi?

Judetul Valcea este foarte ofertant si acest lucru nu-l spun doar pt ca eu sint din Rm Valcea, ci chiar asa este. 
Pe linga celelbrele statiuni balneoclimaterice Calimanesti – Caciulata, Olanesti, Govora, partia de schi TRansalpina, in Horezu si Brezoi se organizeaza de citiva ani concerte, si mai sint foarte multe Manastiri si locuri de vizitat. 

In acest articol vreau sa va povestesc despre ce sa facem daca avem la dispozitie o zi in Rm Valcea. 
Va propun sa mergeti la Ocnele Mari – localitate situata la doar 7 km de municipiul Rm Valcea. 

Ce putem face in Ocnele Mari? 

- putem incepe cu salina care se intinde pe o suprafata de 20.000mp, temperatura fiind relativ constanta intre 13 – 15 grade.  In aceasta salina gasim biserică, muzeu, restaurant, magazin de suveniruri, cramă, teren de fotbal, teren de baschet, teren de tenis, masă de biliard, karting adulţi, locuri de joacă pentru copii (minigolf copii, air hockey, karting cu pedale).
Pretul unui bilet este de 45 lei / adult si 30 lei / copil 3 – 18 ani - continuam cu Parcul de aventura Buridava , care dispune de 12 trasee pentru copii ( de la 4 ani in sus ) si adulti . Parcul este format atit din trasee suspendate, platforme, cit si tiroliene. 
Pretul unui bilet este de 50 lei / copil – pentru 3 ore , si 70 lei / adult – pentru 3 ore ( 6 trasee ). - poti sa te relaxezi la Strandul fara fund de la Ocnele Mari, care dispune de 2 bazine mari – cu apa sarata , un bazin pt copii cu apa sarata si un bazin micut pt copii cu apa dulce. 
Primul dintre aceste bazine este pus pe gura unei foste mine de sare – si se stie ca ar avea in jur de 80 m adincime
Aceste bazine sint recunoscute pentru beneficiile pe care le au asupra corpului: 
- ajuta la cresterea imunitatii 
- trateaza reumatismul 
- efect antiinflamator 
- creste mobilitatea articulara 
Noi am stat doar in apa, 2 ore jumate si am fost foarte surprinsa sa observ, ca nu aveam deloc pielea incretita asa cum se intimpla cind stai in cada, sau in apa dulce) . 
Complexul mai este dotat cu loc de joaca pentru copii, restaurant, unitati de cazare cu baie proprie si TV. 
Pretul unui bilet cu o singura intrare = 35 lei / adult / zi  si 15 lei / copil 3 – 14 ani / zi - daca esti pasionat de echitatie, puteti face o vizita la Ecvestria Ranch. 

Ranch-ul are in dotare si loc de joaca pentru copii, un perete de catarare,  restaurant, bar, terasa.
Se pot face ture in manej sau se pot face trasee in livada ( pentru nivel incepator si mediu ) sau trasee pe deal ( pentru nivel mediu si avansat ) 
Pretul pentru vizita ranch: 10 lei / pers / zi 
Pentru 5 ture in manej prêt aprox 20 lei , si pentru plimbari 120 lei / pentru copii.Avem foarte multe locuri in Romania, unde putem sa ne si tratam, sau pur si simplu sa ne bucuram de aceste locuri, sa ne umplem de frumusetea lor sis a ne relaxam. 

Calatorii minunate sa avem.


SOURCE AND TAGS