VACANTA IN EGYPT , in vremea pandemiei !


VACANTA IN EGYPT , in vremea pandemiei !



Dupa o perioada aglomerata din toate punctele de vedere (mental, emotional si fizic), am decis ca este momentul pentru o relaxare. 
Si unde sa mergem sa fie si cald, si aproape, doar cu test Covid si fara sa stai in carantina la retur??? 
EGYPT !!!

Ca in ultimii 4 ani, am ales sa mergem tot in Hurghada – dar la alt hotel. De data aceasta am stat la hotel SUNRISE GARDEN BEACH 5* - un hotel bun, cu mai multe piscine - incalzite, plaja lata de nisip si intrarea in apa marii tot pe nisip.
 
La acest hotel, nu sunt corali – asa ca nu am putut face snorkeling la hotel. Mesele au fost diversificate, in sistem bufet , esti servit cu ce doresti de catre personalul hotelului iar mincarea este protejata de geamuri. 

Testul PCR se face cu 72h inainte de imbarcare (atentie, cele 72h trebuie sa fie pina la sosirea in Egypt). Rezultatul a venit in mai putin de 24h si iata-ne cu unde verde la facut bagaje. Agentia noastra Jasmine TRAVEL are contract cu mai multe laboratoare care fac acest test PCR si am platit numai 220lei/pers (adulti si copii).

Pentru ca exista si persoane care la test ies pozitiv, vreau sa fiti linistiti deoarece multe din programele noastre includ si asigurarea storno si de calatorie. Daca se petrece acest lucru se deschide dosar de dauna la firma de asigurare si se recupereaza integral banii achitati. 

Cum este in Egypt ?

Pe langa diferenta de minim 10 – 15 grade (in perioada IAN – APR) , fata de Bucuresti, Egyptul este o tara relaxata, poate si din prisma faptului ca toti turistii ajunsi in Egypt au teste negative. 

In Egypt e cald, oamenii sunt relaxati, turistii sint relaxati, piscinele in aceasta perioada (Ian – Apr) sint incalzite, iar apa marii are in jur de 25 grade.  
Datorita acestei pandemii, capacitatea maxima de ocupare este abia 50% , deci nu este aglomerat. 
Turistii nu sunt obligati sa poarte masca. In schimb masca este purtata de catre personalul hotelului, soferi, ghizi, etc. 

Ce poti face si ce nu poti face in Egypt? 

In Egypt te poti relaxa la plaja , sau poti sa te rasfeti la SPA ( masaj, sauna, Jacuzzi ) si bunenteles poti face excursii. 

Safari si cina in desert
Noi am ales sa facem, din nou, safari (am condus ATV-uri, buggy si am mers prin desertul pietros pina la satul beduinilor cu jeep-uri, si binenteles plimbare cu  camila). 

Tot acolo, in desert am ramas sa luam si cina (30 eur/pers, copii 50% reducere).  


Recomandare: 
Pentru cei care aleg sa mearga in Egypt si sa faca aceasta excursie, ar fi foarte indicat sa aiba la ei niste bombonele, sau jucarii de-ale copiilor lor pe care nu le mai folosesc, si sa faca o bucurie acelor copii care nu au vazut altceva, niciodata, in afara de desert, parinti, camile si vizitatatorii care ajung acolo. 
De asemenea am cumparat creme facute de beduini, care sint 100% naturale  si suveniruri facute de ei. 

Croaziera cu snorkeling
Am ales sa facem o croaziera cu reprize de snorkeling si cu timp de relaxare pe Insula Paradise ( 30eur/pers , copii au 50% reducere ) unde apa are o culoare incredibila. Masa este servita pe yaht chiar in timpul croazierei  


Recomandare: 
Pentru aceasta excursie as recomanda sa aveti mastile proprii pt snorkeling.

Calarie la malul marii
Fetele noastre, pentru ca sunt pasionate de calarie, au vrut sa calareasca in desert si pe malul Marii Rosii ( 2h calarie 35 eur / pers ),  si au venit foarte incantate de aceasta experienta. 

Excursie la Cairo

Alti prieteni de-ai nostri au fost la Cairo, excursie care se poate face atat cu avionul ( aprox 250 eur / pers ) cat si cu autocarul (aprox 65 eur/pers).
Aici se viziteaza Muzeul de Egyptogie, care are o colectie impresionanta de mumii ale Faraonilor, si mai ales multe din comorile descoperite in mormintele lor, apoi se merge catre Platoul Gizah unde se vad faimoasele piramide si mai ales celebrul Sfinx 


Excursie la Valea Regilor si Luxor 
Din Hurgada se ajunge mult mai usor in Luxor pentru a vizita celebrul Templu din Luxor si binenteles faimoasa Valea Regilor, cu binecunoscutele morminte ale faraonilor  .



In cardrul aceleasi excursii se mai viziteaza si templul Reginei Faraon Hatshepsut, 


Cumparaturi
Am mers si in oras sa cumparam ceai de hibiscus si mango, ulei de seminte negre si crema din lapte de camila (o crema hidratanta foarte buna pentru piele ). 


Ce nu putem face? 

Foarte putine lucruri nu le mai poti face in Egypt. In afara faptului ca nu iti mai poti lua singur mancarea de la bufet nu am identificat un alt lucru ce nu poate fi facut.
 
Ce este schimbat? 

In primul rand sunt mai putini turisti (capacitatea hotelurilor nu poate sa fie mai mare de 50%). Apoi, am intalnit  aceeasi disperare prezenta si in tara ca suntem singuri si neajutati de guverne si ca inchiderea multor servicii nu este un lucru benefic. Alta schimbare nu am remarcat.

De ce sa-ti iei vacanta in Egypt ? 

*Egyptul este o tara calda, foarte aproape de Romania – la doar 3 ore de zbor.

*In al doilea rand se zboara direct spre Hurghada si Sharm El Sheikh din Bucuresti, Craiova, Sibiu, Cluj, Iasi, iar calatoria cu avionul dureaza aproximativ 3.5ore 
*In al treilea rand  sunt sejururi accesibile fiecarei familii (pt noi 2 adulti + 2 copii de 9 si 12 ani – am platit 1382 eur). Este adevarat ca am prins o oferta speciala – cu aprox 3 saptamani inainte de plecare. 
*In al patrulea rand, nu stai in carantina la intoarcerea din Egipt si sper sa ramana asa :-) 
* Ca Bonus pana la 30.04.2021 taxa de viza este oferita de statul egiptean in mod gratuit.

In concluzie:

Egyptul este o tara ofertanta si este foarte atragatoare si pentru persoanele care doresc sa se relaxeze si pentru persoanele care doresc o vacanta activa cu excursii, vizite si istorie. 

Noi am fost a cincea oara in Egipt si mereu am descoperit ceva nou. 

CALATORIILE TE LASA FARA CUVINTE, APOI TE TRANSFORMA IN POVESTITOR!

SOURCE AND TAGS