Oamenii care au mai multe vacanțe trăiesc mai mult


Oamenii care au mai multe vacanțe trăiesc mai mult – concluzia unui studiu


Pentru unii angajați vacanțele sunt un drept, alții le văd ca pe o plăcere vinovată – din cauza căreia ar putea plăti cu locul de muncă.



John Morrey, vice-președintele și managerul general al expedia,com, explică: „Un echilibru sănătos al vieții profesionale este decisiv, nu doar pentru a oferi angajaților o șansă de a se bucura de viața lor în afara biroului, dar, de-asemenea, pentru a se reîncărca și pentru a deveni mai productivi atunci când se întorc la muncă”.



Acest lucru este susținut de un studiu și, în afară de fericire și productivitate, s-a constatat că persoanele care își iau concediu mai des, trăiesc mai mult!

Studiul

Un grup de bărbați de vârstă medie, care sunt predispuși la boli cardiace coronariene, au fost recrutați. Li s-au dat chestionare în care erau întrebați dacă au avut o vacanță și modul în care s-au simțit după.



Concluziile

S-a stabilit că frecvența vacanțelor anuale, o formă comună de răgaz, este asociată cu reducerea riscului mortalității de orice tip, mai ales când vine vorba de mortalitatea provocată de bolile cardiace. Vacanțele, se pare, sunt benefice pentru sănătate.



Raportul cercetării scrie:
„ Există câteva mecanisme posibile prin care vacanțele ar putea avea un efect protector asupra sănătății. În primul rând, pot anxietatea prin eliminarea factorilor de stres. Stresul puternic și bolile cardiace sunt strâns înrudite cu cancerul. În al doilea rând, vacanțele oferă acea perioadă de „siguranță”, îndepărtând potențialele amenințări asupra sănătății.”

În cele din urmă, vacanțele anuale pot oferi o oportunitate pentru restabilirea comportamentului.



Atunci când te pregătești pentru o vacanță, asigură-te că te deconectezi pe deplin de la viața profesională și alte obligații. Dacă îți iei cu tine telefonul, laptop-ul și alte dispozitive, cu siguranță le vei folosi pentru a verifica situația de la locul de muncă și nu vei reuși să iei cu adevărat o pauză.



Lasă toate gadgeturile acasă și fă un efort de a te ține deconectat de la toate. Oferă-ți tot timpul ție. Limpezește-ți mintea, scapă de stres, încarcă-te cu energie și bucură-te de viață. Fii total prezent. 


sursa articol: psihologiadeazi.ro
sursa foto: pixabay.com

SOURCE AND TAGS