Top destinații perfecte pentru un city break în Europa


Top destinații perfecte pentru un city break în Europa


Dacă ești pasionat de călătorii și nu îți dorești să cheltui prea mulți bani ai putea alege un city break, petrecându-ți timpul din weekend cum nu se poate mai bine. 
Un city break este o alegere potrivită pentru cei ce nu au foarte mult timp la dispoziție pentru planificarea călătoriilor sau pentru cei ce nu doresc să cheltuiască prea mult pentru a vizita o anumită destinație.

De ce să alegi un city break?
Un city break înseamnă un sejur scurt, dar plăcut într-o destinație aleasă de tine, ce include transportul cu avionul și cazarea. 
City break-urile, așa cum te și aștepți, sunt sejururi în destinații urbane, benefice pentru a călători. De aceea, fie că pornești în weekend, fie atunci când ai un weekend prelungit de vacanța de 1 mai, Rusalii sau alte sărbători legale, ai putea alege ca în loc să stai acasă sau să vizitezi o destinație apropiată din țara noastră să ajungi într-un loc la care ai visat dintotdeauna să îl descoperi. 
City break-urile nu sunt scumpe deloc și includ transport cu avion, cu bagaj de mână, dar și cazare pentru două sau trei nopți.

Iată mai jos câteva destinații de senzație, potrivite pentru un city break:

Barcelona – în topul celor mai căutate destinații

Barcelona este o destinație unde ajungi relativ repede, fiind nevoie de circa 3 ore de zbor, dar și un loc unde poți descoperi cele mai frumoase monumente de arhitectură. 



Pornind de la Sagrada Familia, La Pedrera, casa Batllo sau pur și simplu o plimbare prin oraș până în cartierul La Barceloneta, toate acestea te vor încânta și te vor determina să revii în anii următori. 
Planificarea unui city break în Barcelona ar trebui să se facă din timp, beneficiind astfel de prețuri accesibile.

Roma – orașul cetate

Cine nu își dorește să viziteze măcar odată Roma, locul unde fiecare turist găsește ceva potrivit pentru el, un loc unde civilizația lumii antice se împletește cu cea modernă, un loc bogat în istorie și în multe specialități culinare. 



Roma este un oraș potrivit pentru un city break petrecut cu familia, dar și pentru cei îndrăgostiți. Nu îi uităm nici pe cei ce iubesc cumpărăturile, Roma fiind destinația perfectă pentru a face acest lucru.
Colloseum-ul, Fontana di Trevi, Pantheonul, bisericile grandioase ale Vaticanului, Columna lui Traian, Bazilica Sfântul Petru, Capela Sixtină, toate aceste așează Roma în topul destinațiilor perfecte pentru un city break.



Aici, poți beneficia de un ghid vorbitor de limba română, contra cost, care te poate ajuta să ajungi mai repede în locurile preferate și să îți prezinte adevărata civilizație italiană.
Dacă îți dorești poți opta pentru ghid vorbitor de limba română, contra cost, acesta ajutându-te să descoperi mai ușor adevărata tradiție și istorie a orașului.

Milano, capitala modei

Milano este capitala modei, este o destinație demnă de avut în vedere, un oraș cosmopolit, perfect pentru un city break. 



Pentru a descoperi Milano nu aveți nevoie de un sejur mai mare de trei zile, în tot acest timp poți ajunge la Scala din Milano, Dom-ul, la biserica Santa Maria delle Grazie și cu siguranță în zona de shopping a orașului, acolo unde cei mai vestiți creatori de modă din Italia își pun la vedere în vitrinele magazinelor creațiile.



Poți beneficia de ghid turistic vorbitor de limba română, contra cost, care îți poate arăta cele mai frumoase locuri de vizitat din această zonă, pornind de la atracțiile turistice ale orașului și până la împrejurimile acestuia, lacul Como fiind un alt loc unde trebuie să ajungi.

Londra, un oraș perfect pentru un city break

Londra este un oraș plin de viață, o zonă vizitată de turiști din întreaga lume, un loc care te încântă mai mult ca sigur. 



Londra este orașul în care poți descoperi Tower Bridge, London Eye, Big Ben, Catedrala St Paul, dar și cele mai renumite muzee din întreaga lume, precum Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Științe sau chiar Muzeul de Ceară. 



Trafalgar Square, Picadilly Circus, Notting Hill, Portobello, dar și Hyde Psrk, St James Park (situat aproape de palatul Buckingham) sunt câteva dintre locurile pe care nu poți să le ratezi.

Amsterdam, locul spre o altă civilizație

Atunci când spui Amsterdam te gândești mai mult ca sigur la viața de noapte, așa că mulți evită să ajungă aici. Cu toate acestea, Amsterdam este un loc mult mai plăcut, cu multă cultură și tradiție, un oraș de top pentru city break-urile din Europa. 



Pornind de la muzee și până la piețele cu flori, Amsterdam este un oraș bogat în surprize, așa că ar fi bine să alegi să ajungi într-un city break aici. 



Ai putea vizita Vondelpark, locul unde poți întâlni cei mai mulți bicicliști, piața Dam, Cartierul Roșu, cartierul Jordaan sau canalele orașului, loc unde te poți plimba cu barca. Ai putea alege să vizitezi Muzeul Van Gogh sau Rijksuseum sau chiar fabrica de bere sau Heineken – ce îți dezvăluie o experiență pe cinste. 
Dacă vrei să vezi sediul Heineken ar fi bine să faci rezervări din timp, Jasmine TRAVEL ajutându-te în acest sens. 



Dacă vrei să vizitezi Amsterdam și să fii cu adevărat încântat îți recomandăm perioada pentru un city break în perioada 20 martie – 10 mai, pentru a putea vizita Keukenhof, o expoziție de flori, ce poate fi vizitată lângă Amsterdam, la o distanță de circa 40 de minute cu autobuzul. Este un punct de atracție important al orașului.

Venetia, un oraș enigmatic

Veneția se numără printre destinațiile preferate de turiști fie pentru plănuirea unei vacanțe, fie pentru un city break. 



Veneția este un oraș plin de surprize, un loc cât se poate de frumos, o zonă în care trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Piața San Marco, Canalul Grande, Podul Rialto ori plimbările cu vaporetto și gondola – toate acestea te vor încânta odată ajuns aici. 



Veneția este un oraș de o frumusețe copleșitoare, un oraș enigmatic, frumos de descoperit. 
Poți beneficia de experiența unui ghid vorbitor de limba română, contra cost și vei afla toate locurile frumoase din oraș. Odata ajunsi la Venetia puteti vizita Murano și Burano, două insule cu adevărat mirifice ale locului. În Murano poți observa cum se lucrează bijuteriile din sticla de Murano, iar în Burano poți admira arhitectura orașului, fiecare casă având o altă culoare.



Ai putea alege o călătorie de weekend în Veneția în luna februarie pentru a vizita Carnavalul de la Veneția, însă zona este foarte aglomerată.
Alege un city break în Veneția și mai mult ca sigur vei purta amintirea acestui oraș pe viață.

Berlin, locul ce separă Europa

Berlin este orașul care separă Europa de Est de cea de Vest, un oraș cu o bogată încărcătură istorică, un spațiu cosmopolit, ce te surprinde prin tradiție și civilizație. 



Berlinul poate fi o destinație de familie, ai putea vizita Zidul Berlinului, un simbol al orașului, dar și unul pentru întreaga lume, Poarta Brandenburg sau Reichstag-ul. 



Insula Muzeelor, clădirea Parlamentului, Kollhoff Tower sau Fernsehturm sunt alte obiective pentru care ar fi bine să alegi acest oraș pentru o destinație de weekend. Și dacă alegi să mergi într-un city break cu copiii ai putea opta pentru Tropical Island.

Paris, eternul Paris

Nu trebui să spunem foarte multe despre Paris, fiind o destinație populară. Ajuns aici, poți vizita Turnul Eiffel, clădirea simbol a orașului, dar și Notre Dame, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, cartierul Latin, Moulin Rouge, Champs Elysees sau te poți bucura de o croazieră pe Sena. 
Străzile Parisului sunt alte obiective de descoperit. 
Dacă alegi un city break cu Jasmine TRAVEL împreună cu copiii ai putea alege să vizitezi Parc D'Acclimatation, grădinile Luxemburg sau Fontainebleau, acolo unde castelul va impresiona mai mult ca sigur.

Atena, un oraș cald

Atena este o destinație perfectă pentru un city break. Aceasta te încântă pornind de la ospitalitatea gazdelor și până la tot ceea ce urmează să descoperi. 



Cartierul și piața Monastiraki, strada Pittaki, piața Syntagma, palatul Parlamentului, grădina Națională a Atenei, Templul lui Zeus, Arcul lui Hadrian, Muzeul și Acropolele: Panthenon-ul, Templul Zeiţei Atena şi Templul lui Poseidon, dar și templul lui Hefaistos, stadionul Panathenaic sunt locuri ce pot fi vizitate într-un city break plănuit la Atena pentru perioada următoare, doar cu Jasmine TRAVEL. 



Poți beneficia de ghid vorbitor de limba română contra cost ce te va ajuta să afli mai ușor toate lucrurile frumoase de vizitat ale acestui oraș. 
De asemenea, ai putea opta pentru o vizită la Sf Nectarie pe insula Egyna, ajungând cu metroul până la Port Piraeus și mai apoi vei traversa cu ferryboat-ul pe insulă.

Îți dorești să rezervi un city break? Încearcă Jasmine TRAVEL!

sursa foto:www.flickr.com / pixabay.com


SOURCE AND TAGS