Rhodos, un paradis grecesc


Nisipuri albe, plantații de măslin, apa de un albastru turcoaz, plajele întinse și locurile retrase, dar și mult soare ... Iată Rhodos, un paradis grecesc, o insula cum nu e alta, în care tot ceea ce vezi îți inspiră multă bucurie, dorința de a mai rămâne sau de a te reîntoarce.

Rhodos este o insulă în care poți încerca scuba diving, bucurându-te de soarele puternic și prietenos, dar și de lagunele idilice ce se întrezăresc peste tot. Se spune despre Rhodos că a fost binecuvântată să aibă cel mai mult soare, peste 300 de zile însorite pe an, astfel că peisajele reușesc să te surprindă prin frumusețea lor, pornind de la plajele întinse și până la satele de pescari ori până la clădirile istorice ce poartă amprentele cavalerilor Ioaniți de altă dată.


Fiind binecuvântată cu mult soare, aceasta este și cea mai fertilă insulă grecească. Tufele de hibiscus roșu și trandafiri au transformat-o în insula rozelor. Acest peisaj intră într-un contrast aproape perfect cu casele pescarilor, dar și cu bărcile acestora ce stau așezate pe nisipul arămiu, asemenea celor din epocile medievale.

Cum ajungi în Rhodos?

Rhodos este o destinație relativ aproape de țara noastră, astfel că poți ajunge aici atât cu transportul individual, cât și cu avionul. De asemenea, în Rhodos mai poți ajunge și cu ferryboat-ul, din Turcia (Marmaris), durata transportului fiind de aproximativ 1 oră. În acest timp, te poți bucura de cele mai frumoase peisaje. Recomandarea noastră este rezervarea unei vacanțe din timp, cu avionul, economisind astfel timpul necesar deplasării cu mașina.

Ai putea rezerva AICI , vacanța ta în Rhodos 

Unde te cazezi în Rhodos?

Recomandarea noastră din Rhodos este Costa Linda, un hotel de 5 stele, un resort ce se adresează familiilor cu copii, dar și tinerilor căsătoriți. Este construit în golful Lardos, iar arhitectura acestuia nu are cum să nu te încânte, fiind asemenea unui mic sat grecesc. Camerele dispun de o arhitectură specifică locului și reușesc să te ademenească prin mult confort, restaurantul îți oferă cele mai bune preparate culinare ale locului, iar zona SPA, dar și piscinele exterioare sunt alte motive pentru care ar trebui să alegi să petreci o vacanță AICI.


O altă recomandare este Athena Hotel, situat în centrul orașului, la circa 50 metri de plajă. Condițiile de cazare sunt foarte bune, pornind de la camerele cochet amenajate și până la zonele de relaxare ale hotelului. De asemenea, gazdele sunt răsfățate cu preparate culinare specific grecești. Puteti descoperi aceste lucruri cu un click AICI!


Hotelul Lomeniz 3* este ideal pentru plănuirea unei vacanțe cu familia. Se află aproape de plaja Zefiros, foarte aproape de cetate, fiind recent renovat și modernizat. Piscina exterioară, restaurantele, preparatele tradiționale, camerele frumos amenajate și ospitalitatea gazdelor sunt motive serioase pentru care poți alege să petreci un sejur AICI.


Locuri de vizitat atunci când ajungi în Rhodos

Iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să vizitezi Rhodos:

Cetatea Rhodos spune povestea de altădată

Nu poți să ajungi în Rhodos fără să dai piept cu tot ceea ce a fost odată. Se află în patrimoniul UNESCO, fiind printre puține orașe cetate, în care se mai poate locui. Cetatea este bine conservată de cei ce locuiesc aici, pornind de la Palatul Marilor Maeștri și până la Porțile Fortificate ale cetății sau drumul cavalerilor. Biserici, clădiri de patrimoniu cultural și istoric pot fi văzute peste tot, doar întorcând o privire îți dai seama că te afli înconjurat de multă tradiție și multă istorie. Și tot aici, în centrul vechi al insulei se află și zeci de tarabe și comercianți, gata să te încânte cu produsele tradiționale, cu suveniruri atent lucrate pentru ca bucuria ta să fie și mai mare.


Prasonisi, un loc de vizitat

De ce este atât de special acest loc, pe care nu poți să îl vezi nicăieri în altă parte decât în Rhodos? Pentru că este zona în care Marea Mediterană se întâlnește cu Marea Egee, doar o limbă de nisip fiind tot ceea ce le desparte. Se numește Prasonisi, o peninsulă cu peisaje frumoase, unde poți admira pe de o parte o mare calmă și caldă, iar pe de altă parte valuri agitate, perfecte pentru cei ce iubesc surfing-ul.


Valea Fluturilor, locul perfect pentru îndrăgostiți

Dacă vrei să admiri natura în toată splendoarea ei, pornind de la plantele și arbuștii ornamentali și până la izvoarele cristaline sau cascadele locului, ar fi bine să alegi Rhodos și Valea Fluturilor, un loc desprins parcă din lumea ireală. Fluturii ajung aici de peste tot și întregesc astfel peisajul, fiind atrași de mirosul plantelor.


Acropola din Lindos se află situată în orașul vechi Lindos si langa golful Sf. Pavel, despre care se spune ca Apostolul Pavel a poposit, și este un obiectiv ce merită vizitat,  atunci când ajungi aici. Lindos a fost un centru comercial de renume în vremurile de altă dată, grație poziției sale strategice, fiind foarte aproape de țările Orientului Mijlociu. Era un oraș bogat, iar acest lucru se poate observa chiar din vestigiile Acropolei din Lindos. Foarte aproape de aceste locuri se află Castelul Medieval, două dintre zidurile sale putând fi văzute și astăzi. Tot în aceste locuri poți vedea rămășițele arhitecturale ale teatrului antic, ce putea găzdui până la 1800 de spectatori. În Lindos poți urca fie pe jos, fie cu măgărușii, costul fiind de aproximativ 5 euro/persoană.


Dacă ajungi în Lindos și ești impresionat de tot ceea ce vezi, poți alege să te cazezi la hotelul Mitsis Lindos Memories 5*, unul dintre cele mai extravagante hoteluri din această regiune, ce beneficiază de condiții de confort de cea mai bună calitate. Este recomandat atât tinerilor căsătoriți, cât și familiilor cu copii. Pentru mai multe detalii click AICI


Acropola din Rhodos poate fi admirată în partea de vest a orașului. De jur împrejurul său poți observa ruinele templelor de altădată. Acropola din Rhodos este considerată una dintre cele mai frumoase din Grecia, așa că nu ai cum să nu treci prin aceste locuri fără să nu o vizitezi.


Faliraki Waterpark este locul perfect pentru distracție pentru părinți și copii, fiind unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din Europa. Vei putea petrece ore bune în acest loc fără să te plictisești nicio clipă.



Ixia, o zonă preferată de familiile cu copii

Ixia este o stațiune din Rhodos, des vizitată de familiile cu copii ce te încântă cu plaje frumoase, peisaje superbe și cu atmosfera specific grecească.

Dacă alegi să te cazezi aici, îți recomandăm hotelul Amathus Beach, un hotel luxos, la doar 100 metri de plajă și la numai 4 kilometri de orașul Rhodos. Hotelul oferă camere spațioase, cu vedere la munte, mare sau la grădină, restaurante, baruri, dar și piscine frumos amenajate. Mai multe detalii, gesiti AICI .


Rezervă-ți vacanța în RHODOS, numai cu Jasmine Travel!

sursa foto : pixabay,com  pexels,com 





SOURCE AND TAGS