4 locuri de poveste in care sa petreci Sarbatorile Pascale in 2021


4 locuri de poveste in care sa petreci Sarbatorile Pascale in 2021


Sarbatorile de Pasti te invita la liniste, relaxare, la a te uita in interiorul tau, de a fi cu familia si a pregati preparate specific acestei sarbatori.
Multi dintre romani doresc sa petreaca aceste sarbatori acasa, dar sunt din ce in ce mai multi romani care doresc sa cunoasca traditiile altor zone si sa se bucure de preparatele din zonele respective si de cunoasterea unor noi locuri. 

Astfel doresc sa va prezint cateva destinatii unde mie mi-a placut sa ajung in calatoriile pe care le-am facut  prin Romania.
 
1. O sa incep cu locul in care noi ne vom petrece sarbatorile de Pasti in acest an – Albac – la Perla Apusenilor, unde am ajuns anul trecut pentru prima data, si este un loc magnific. In Apuseni ne bucuram de natura, de bunatatea oamenilor si ospitalitatea lor. 

Se fac drumetii, iar admirarea peisajelor iti da o stare de bine, se poate vizita Casa memoriala Avram Iancu, se poate merge la Cascada Pisoaia si Dealul cu Melci
de asemenea in zona  se pot vizita si pesterile care ne uimesc de fiecare data cu legendele si frumusetea lor.
Una dintre ele este Huda lui Papara - se povesteste ca ar fi fost refugiul  lui Zamolxes-Zeul Dacilor, sau Scarisoara -  care are dupa ultimele masuratori cel mai mare ghetar subteran din lume, cu o vechime de peste 10.000 ani si peste 120.000 metri cubi de gheata.

2. Un alt loc care te atrage este zona Costesti  in Muntii Orastiei - Judetul Hunedoara. Imi place foarte mult la Pensiunea Cotiso, unde curtea generoasa te invita la multe activitati, este amenajata cu mai multe foisoare, locuri de joaca si iti face o reala placere sa asculti susurul raului din spatele curtii.

Aici se poate face drumetie pana la Cetatea Costesti loc cu o incarcatura energetica mare, la 19 km se afla Cetatea Sarmisegetusa Regia, iar intr-o excursie de 1 zi se poate vizita Castelul Corvinilor, Rezervatia de Zimbri si Geoparcul Dinozaurilor din Hateg.


3. O alta zona foarte frumoasa, si cu multe locuri de vizitat este SIGHISOARA.
Noi mergem la pensiunea Venesis House.
Este asa de ofertanta zona. Pe langa Cetatea Sighisoarei care farmeca orice vizitator, la mica distanta puteti vizita Manastirea Viscri, Saschiz, Malancrav, Cetatea Rupea, dar si Racos - vulcanul stins cu peisaje selenare, lacul de smarald si  coloanele de bazalt - anul trecut am descoperit acest loc minunat. 
Toate aceste obiective se afla la scurta distanta de Sighisoara. 


4. Pentru cei care doresc sa se relaxeze in natura, sa se bucure de produsele traditionale de Pasti  dar iubesc si jocul de golf in Pianu de Jos - judet Alba, se afla cel mai mare teren natural de golf, acesta se numeste Paul Tomita ( dupa numele celui care a  fost profesorul de golf al Regelui MIhai ), se intinde pe 70ha si are 18 gauri. 

Poti vizita si Cetatea Alba Carolina si Cheile Rametului. In Pianu mie imi place foarte tare Pensiunea Iedera, pentru un sejur rustic si in mijlocul naturii cu parau in fata curtii si padurea care strajuieste spatele curtii, iar pentru cei mai pretentiosi sau care vor sa petreaca un sejur romantic si relaxant recomand Casa Dives, care ere piscina si ciubar, un adevarat cuib de relaxare. 

Jasmine TRAVEL va susține si va consiliaza in planificarea vacantelor de neuitat. 

Pentru rezervare puteti accesa pagina de contact  , sa ne sunați la nr 0744 644 548 sau puteti transmite un mesaj la adresa - rezervari(@)asminetravel.ro


SOURCE AND TAGS