9 motive pentru a alege Bodrum pentru vacanța de vară


9 motive pentru a alege Bodrum pentru vacanța de vară

Bodrum înseamnă o vacanță reușită alături de familie, petreceri pe plajă, peisaje minunate, multă istorie și tradiție, dar și cele mai luxoase hoteluri de 5 stele.


În Bodrum nu ai cum să te plictisești fie că vii însoțit de prieteni, fie de familie. Vacanța petrecută aici este cât se poate de reușită, iar priveliștile sunt de-a dreptul senzaționale. Plajele și nisipul fin de la Mareea Egee nu fac altceva decât să te ademenească să mai revii și altă dată, planificându-ți o altă vacanță cât de curând.

Poți ajunge în Bodrum fie cu avionul, cu autocarul sau cu mașina într-un sejur individual.

Iată mai jos 9 motive care transformă Bodrum în destinația de vacanță perfectă pentru o vară caldă:

1. Frumusețea clădirilor

Imediat ce pășești în stațiune nu ai cum să nu remarci frumusețea clădirilor, toate de culoare albă, în stil mediteranean, cu flori la geam, aproape identice ca și arhitectură. Tot ceea ce s-a construit aici intră într-un veritabil contrast cu marea de culoare albastră intens, așa că nu ai cum să nu te bucuri și să te răsfeți în același timp cu peisaje minunate.


2. Hoteluri de 5 stele – servicii de 5 stele

În Bodrum poți găsi cele mai bune oportunități de cazare. Hotelurile de 5 stele te vor ademeni întotdeauna să le alegi, predominând luxul și extravaganța, astfel că te poți simți asemenea unui rege în timpul vacanței de vară.


Serviciile sunt ireproșabile, pornind de la confortul camerelor și până la serviciile de masă, acolo unde predomină meniuri de tip all inclusive, perfecte pentru cei ce merg cu familia.

În Bodrum te poți considera un răsfățat din acest punct de vedere și mai ales cu siguranță vei găsi repede un hotel care să îți satisfacă toate cerințele, pornind de la arhitectură, priveliștile către mare și până la condițiile de cazare, masă și relaxare.

Recomandarea noastră este hotelul Kefaluka Resort 5*, fiind situat pe malul mării, la doar 10 kilometri de orasul Turgutreis. Este o locație exclusivistă, ce beneficiază de camere spațioase, restaurante în aer liber, zonă de relaxare și de distracție acvatică. 


Vogue Hotel Bodrum 5* este o altă destinație perfectă pentru vacanța ta din Bodrum. Este o locație de 5 stele, situată foarte aproape de stațiune la doar 8km de orasul Bodrul , fiind construit pe 120.000 mp. Beneficiază de camere extravagante, de 7 restaurante și o multime de baruri în aer liber, piscine interioare și exterioare, zone de divertisment și mișcare.


 3. Introspecție în istorie

Ai nevoie de puțină istorie? În Bodrum te poți bucura de tot ceea ce a fost odată, de ruinele lumii antice, de poveștile cu prinți și cavaleri. Atunci când ajungi aici și vrei să faci o scurtă pauză de la relaxarea ta de pe plajă ai putea alege să vizitezi Mausoleul din Halikarnas, distrus în anul 1494 de un cutremur, însă ruinele sale se păstrează încă la fel de bine, fiind o dovadă vie a tot ceea ce a fost odată. De asemenea, poți vizita Castelul Sf Petru, construit la intrarea în golf de cavalerii din Rhodos, muzeul de Arheologie, dar și Amfiteatrul din Bodrum, amprenta perioadei romane. Și tot la acest capitol ar fi bine să bifezi drept loc de vizitat terenul cu un albastru etern, un loc pe care Homer l-a denumit astfel.

 

4. Vizitează morile de vânt

Acestea se află situate foarte aproape, pe dealul dintre Bodrum și Gumbet, fiind construite din lemn și piatră și datează încă din secolul al XVIII-lea, fiind utilizate de localnici pentru sfărâmarea grâului. Este bine să ajungi aici pentru că vei observa, de sus, o priveliște care aproape că îți taie respirația, vei privi către mare, dar și către întreaga stațiune și aproape că nu îți va mai veni să pleci din aceste locuri.

 

5. Taxi-ul acvatic, o altă atracție locală

Cu siguranță, mijloacele clasice de transport sunt deja testate de către tine, însă, în Bodrum ai ocazia să te bucuri de o plimbare cu taxiul acvatic, în direcția portului. Nu este deloc scump, însă vei avea parte de o deplasare inedită.


 

6. Încearcă shopping-ul

Bodrum, la fel ca și alte stațiuni turcești, reprezintă locația ideală pentru shopping. Mergând pe străduțele înguste ale orașului mai mult ca sigur vei găsi numeroase magazine, cu oferte care mai de care mai tentante. Te poți bucura de diferitele oportunități, de reduceri, dar mai ales de suveniruri. Și dacă tot ești aici, nu rata o mică plimbare prin port, pentru a admira cele mai luxoase iahturi.


 

7. Marea și plaja, un alt motiv pentru care ar fi bine să alegi Bodrum


Iată un alt motiv pentru care ar fi bine să alegi Bodrum și poate cel mai important. Apele limpezi, nisipul auriu și plajele întinse sunt motive serioase pentru care Bodrum devine destinația ta perfectă de vacanță. Poți alege călătorii cu vaporul, poți face scufundări, poți înota în apele limpezi și te vei bucura de niște zile însorite și mai ales reușite.

 8. Distracție pe cinste în cluburi

Bodrum este o stațiune renumită pentru viața de noapte, este o stațiune mereu „trează”, fiind denumită și Saint Tropez-ul Turciei. De aceea, încă de pe înserat, poți să pornești către locurile unde se întâlnesc tinerii, către cele mai populare cluburi ale orașului. Poți alege Halikarnas, Bodrum Club Caaraman, două cluburi mari și spectaculoase.


9. Nu rata Gumbet, un sat de vacanță din apropiere

Dacă iubești lucrurile inedite, ai putea încerca Gumbet, un sat de vacanță din apropiere. Această zonă este renumită în Turcia, fiind asaltată mai ales de turiștii englezi. Priveliștile către mare sunt spectaculoase, te poți plimba cu cămila pe plajă și te vei bucura de ospitalitatea gazdelor care îți vor pune la dispoziție cele mai gustoase meniuri locale.


Dacă vrei sa decoperi Gumbetul ai putea alege să te cazezi in aceasta zona. Recomandarea noastră este hotelul WOW BODRUM RESORT 5*, ce beneficiază de cele mai bune  servicii de cazare și masă, de camere spațioase, de răsfăț la piscină, dar și de meniuri sofisticate. Hotelul se află situat pe o plajă privată, astfel că vei ajunge la mare foarte ușor. Detalii poti gasi AICI !


 În concluzie, Bodrum este o altfel de stațiune, una în care te vei bucura de tot ceea ce vezi, de ospitalitatea gazdelor, de meniuri sofisticate, de resorturi de lux, dar și de multă voie bună și de plaje perfecte. Pentru cei ce iubesc istoria, Bodrum înseamnă o destinație cu numeroase puncte de atracție. De aceea, fie că vizitezi Bodrum cu familia, fie că alegi o vacanță alături de prieteni, mai mult ca sigur Bodrum reprezintă „poarta” de intrare spre vacanța perfectă.

Rezervă vacanța ta în BODRUM cu un click !


Sursa foto : flickr.com , pixabay.com 


SOURCE AND TAGS