Dubai, paradisul din mijlocul deșertului


Dubai, paradisul din mijlocul deșertului

Dubai este un loc pe care merită să îl descoperi măcar o data în viață. Lux la superlativ, o zonă a extravaganței, un loc inedit, cu clădiri înalte, puncte de shopping îndrăznețe, magazine opulente, hoteluri de lux.


Toate acestea transformă locul într-o destinație de vacanță perfectă pentru cei ce iubesc soarele, plajele cu nisip auriu, dar și pentru cei ce doresc să se răsfețe în camere de hotel amenajate așa cum nicăieri în altă parte nu poți întâlni.


Dubai, inițial un sat pescăresc, un loc simplu, s-a transformat după descoperirea petrolului într-un oraș inedit, unde luxul este dus la extrem, unde chiar și turist de-ai fi te poți simți asemenea unui împărat.

 Este cea mai luxoasă zonă din cele 7 emirate ce alcătuiesc Emiratele Arabe Unite, unde privirea oricărui turist este ațintită asupra clădirilor imense, de o înălțime de-a dreptul copleșitoare, dar și către zonele de shopping.


De aceea, Dubai reprezintă un adevărat magnet pentru toți cei ce iubesc luxul, bunăstarea, dar și pentru cei ce doresc să descopere o parte frumoasă a Emiratelor Arabe.

 Plănuiește o vacanță în Dubai!

Dubai este un oraș situat în Orientul Mijlociu, pe coasta Golfului Persic.

Dacă rezervi o vacanță în Dubai trebuie să știi că nu poți ajunge aici decât cu avionul, distanța fiind parcursă foarte ușor, în numai 5 ore.

Cea mai potrivită perioadă pentru o vacanță în Dubai este octombrie-aprilie, atunci când aici este plin sezon turistic, plajele sunt invadate de-a dreptul de turiști din întreaga lume.

În această perioadă te poți bucura și de Dubai Shopping Festival sau de Dubai Summer Surprise, două evenimente spectaculoase.

În perioada de vară temperaturile cresc destul de mult, iar clima devine destul de greu de suportat de către turiști, de aceea, cei mai mulți preferă perioada rece de la noi pentru a plănui o vacanță caldă la ei.

Dacă plănuiești să rezervi o vacanță în Dubai, trebuie să știi că vei beneficia de asistenta turistica pe tot parcursul sejurului si îți vor fi prezentate îndeaproape toate frumusețile zonei.

Ofertele de cazare în Dubai sunt generoase. Noi iți recomandăm hotelul Madinat Jumeirah – Al Naseem 5*, acesta fiind cel mai nou resort de lux din Dubai, beneficiind de o plajă privată, dar și de cele mai bune condiții de cazare. 
Acest hotel te impresionează, pornind de la exterior și până la camerele spațioase, preparatele culinare din restaurant și ospitalitatea gazdelor
Detalii despre acest hotel aflati cu un CLICK!


O altă recomandare este hotelul Nassima Royal 5*, situat foarte convenabil pe Sheikh Zayed Road, foarte aproape de turnurile World Trade Center. Camerele spațioase, restaurantul cu preparatele tradiționale, zona SPA sunt câteva motive care ar trebui să te îndemne să rezervi o vacanță în aceste locuri.

Descriere si informatii poti afla AICI !


 Movenpick Hotel Ibn Battuta Gate 5* este un hotel impresionant, fiind situat foarte aproape de Dubai Marina. Camerele spațioase, lux și opulență, dar și zona spa, restaurantele cu specific tradional te determină să faci o rezervare în aceste locuri de AICI !

 

Specialități culinare în Dubai

 

Mâncarea arabă a început a fi din ce în ce mai populară și la noi. Shaorma sau  Shaworma, cum ii spun localnicii, din carne de pui sau de miel este o specialitate cât se poate de cunoscută. La fel se întâmplă și cu falafel, preparat cu multe condimente, dar , nu poți trece prin Dubai fără să nu guști Roti, pâinea arabă, o specialitate delicioasă, asemenea unei lipii care are un gust bun, așa cum nu vei mai găsi nicăieri în această lume.


 

Atracții turistice în Dubai

 

1. Burj Khalifa

Aceasta este cea mai spectaculoasă atracție a acestei regiuni. Majoritatea turiștilor atunci când plănuiesc vacanța în Dubai au în minte acest turn semeț, clădirea cu 160 de etaje, cea mai înaltă din lume. Nu ai cum să ajungi în Dubai și să nu vizitezi Burj Khalifa, o clădire ce a fost construită în 5 ani din momentul construcției și a costat 1,4 miliarde de dolari, fiind finalizată în data de 1 octombrie 2009, inaugurarea având loc în 4 ianuarie 2010.


 

Ceea ce oferă o panoramă inedită este etajul 124, acolo unde poți vedea întreg orașul, deșertul și oceanul deolaltă.

Dacă ajungi aici, restaurantul Atmosphere este un alt punct de atracție, fiind situat la etajul 122, la fel cum și At the Top Skylounge, de la etajul 148 este un alt loc surpriză pentru turiști.

Așadar, o vacanță în Dubai este de neînchipuit fără o vizită în acest loc. Nu trebuie să uităm nici de spectacolul de fântâni, un loc inedit și neînchipuit de frumos.

 

2. Dubai Mall

Acesta se află situat foarte aproape de Burj Khalifa, fiind un centru comercial de amploarea unui adevărat oraș, având circa 1200 de magazine și peste 150 de restaurante. Mai exact, aflându-te aici, nu vei avea timp într-o singură zi să îl străbați dintr-o parte în cealaltă. Tot în Dubai Mall se află cel mai frumos acvariu din lume – Aquarium and Underwater Zoo, un loc pe care trebuie să îl plasați pe lista obiectivelor de vizitat atunci când plănuiți o vacanță în aceste locuri.

 

3. Palm Jumeirah

Aceasta este o insulă artificială, având forma unui palmier. Construcția în sine este spectaculoasă și ajuns aici nu ai cum să nu o vizitezi sau să te plimbi de jur împrejurul său cu o barcă. În Palm Jumeirah, o opta minune a lumii, așa cum am putea-o denumi, întâlnești numeroase hoteluri de lux, așa cum este Fairmont, The Palm, Atlantis, Waldorf Astoria, dar și multe altele.


 

4. Dubai Old Souk 

Acesta reușește să conserve cât mai bine elementele tradiționale. În Dubai Old Souk vei putea să observi ceea ce făceau locuitorii vremii, pescari de origine, ce găseau perle și mai apoi își asigurau nevoile familiei. Te poți plimba printr-o piață mare, unde poți găsi bijuterii, mirodenii și multe materiale arăbești. Totul te va încânta destul de mult.


 

5. Dubai Marina

Aceasta este o zonă pe care nu ai cum să nu o vizitezi mai ales dacă iubești yachturile. Aici, vei putea observa frumusețea lor, fiind considerată o marină de lux, un loc de promenadă, o zonă de plimbare, admirând cele mai frumoase yachturi din lume.


 

6. Burj Al Arab

Acesta este unul dintre cele mai înalte hoteluri din lume, al patrulea mai exact. Este un hotel de un lux aparte, ușor de recunoscut și de cele mai multe ori a primit definiția de a fi singurul hotel de 7 stele din lume. Nu ai cum să nu te simți fantastic atunci când te cazezi aici, totul impresionându-te. Este un hotel scump, însă dacă nu rezervi o vacanță aici, merită măcar să îl treci pe lista de atracții turistice ale zonei, făcând o rezervare la unul dintre restaurante.

 

7. Moscheea Jumeirah

Aceasta este o atracție importantă pentru zonă. Se ajunge foarte ușor și este una dintre cele mai frumoase moschei din lume, aici putând fi 1.200 de credincioși, a fost ridicată numai din piatră albă în tradiția medievală Fatimid. Nu ai cum să nu fii surprins de frumusețea locului, dar și arhitectură.

8. Legoland

Acesta este un parc perfect pentru cei mici, dar si pentru cei mari, cu numeroase obiective construite chiar din piese lego.

Vei putea observa clădiri emblemă din Dubai construite din aceste piese mici de lego, iar rezultatul este unul extraordinar.
De asemenea, cum am mai spus Legoland trebuie privit ca o zonă de distracție atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

 

9. Excursie in desert
Daca ati ajuns in Dubai este obligatoriu sa faceti o excursie in desert.
Excursiile in desert sunt de mai multe feluri, Jeep safari printre dunele de nisip fin, cu c
ămila, cu ATV'ul, cină si spectacol cu beduinii, sa incercati un tatuaj traditional cu henna, sau toate la un loc !


Rezervă acum o vacanța ta în Dubai, AICI !


sursa foto : pixabay,com  pexels,com 


 


SOURCE AND TAGS