Creta , o insula la superlativ


Creta, o insulă la superlativ

 În zilele reci gândul nostru zboară către destinațiile de vacanță perfecte pentru vară, dar și către plajele cu nisip fin ale Greciei. Este momentul potrivit poate pentru a plănui o vacanță și pentru a face o rezervare din timp. De aceea, pentru a-ți veni în ajutor, îți recomandăm Creta, o insulă la superlativ, ce îți oferă plaje exotice, dar și peisaje ce te fac să rămâi de cele mai multe ori fără cuvinte, o insulă ce te cucerește din prima și care îți deschide porțile către ospitalitatea grecească.


În Creta, turiștii ajung devreme, odată cu sărbătorile pascale și încheie sezonul estival în luna octombrie, atunci când temperaturile nu mai permit distracțiile nautice, ci mai degrabă perioada este ideală pentru drumeții.


Cum ajungi în Creta?

Creta este o destinație perfectă fie pentru tinerii căsătoriți, fie pentru familiile cu copii. Se poate ajunge ușor, fie cu mașina, autocarul sau avionul, în funcție de opțiunile fiecăruia.

Variantele de călătorie spre Creta sunt destul de numeroase. Ai putea alege un charter, poți zbura cu avionul în Heraklion sau în Chania sau te-ai putea opri la Atena, pentru ca mai apoi să continui traseul cu feribotul, luat din portul Piraeu.

Dacă alegi un pachet de vacanță cu autocarul, atunci durata transportului este de 24 de ore din București și până în portul Piraeu. Traseul se continuă cu deplasarea cu feribotul.

Pentru a te bucura de fiecare moment de vacanța ta poate că ar fi bine să alegi din timp pachetele noastre de vacanță și poți beneficia de zbor inclus, cazare, servicii de masă, dar și de excursii de vis, organizate cu ajutorul unui ghid turistic local autorizat.

 

Ce poți vizita în Creta și unde te cazezi?

Creta este împărțită în 4 regiuni – Chania, Rethimno, Heraklion și Lasithi. Toate acestea surprind turiștii prin peisaje minunate, prin plaje ce par uneori ireal de frumoase, turiștii revenind aici de fiecare dată cu aceeași bucurie. Nu uităm nici de Platanias, una dintre cele mai frumoase și populare stațiuni turistice din Creta, situată foarte aproape de Chania, lângă Agia Mariana.


Platanias este o zonă de care se pot bucura atât tinerii căsătoriți, cât mai ales familiile cu copii, beneficiind de numeroase facilități, mai ales la cazare și masă.

Hotelul pe care îl vei alege reprezintă poate cheia unei vacanțe perfecte. De aceea, vă recomandăm hotelul Minoa Palace Resort, situat foarte aproape de orașul Chania și la doar 30 kilometri de Aeroportul din Chania. Condițiile de cazare sunt foarte bune, pornind de la dormitoarele atent amenajate, servicii de masă de bună calitate, răsfăț la zona spa, dar și la piscinele în aer liber ori la locurile de joacă. Odată ajuns aici poți beneficia de numeroase activități, pornind de la lecțiile de zumba, la cele de gătit, yoga sau petreceri organizate chiar pe plajă. Fă o rezervare AICI 


O altă recomandare este Hotel Porto Platanias Beach, situat chiar pe plajă în stațiunea Platanias. Hotelul beneficiază de facilități de cazare de 5 stele, centru spa, 5 restaurante, 5 piscine exterioare, piscină și loc de joacă pentru copii, dar și de multe alte servicii, toate de cea mai bună calitate. Detalii gasesti AICI


Hersonissos este o zonă frumoasă din Creta, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Creta. Aici te poți bucura de hoteluri de lux, dar și de servicii mult peste așteptări. Odată ajuns în Hersonissos te poți bucura de o vacanță ca de poveste, de locuri de cazare deosebite, de restaurante și magazine frumoase, dar și de multe baruri și discoteci, special create pentru tineri. Cu toate acestea, Hersonissos este considerată o zonă potrivită și pentru familiile cu copii, unitățile de cazare oferindu-le cele mai bune condiții, atent create pentru nevoile lor.


Dacă alegi un sejur Charter de la Jasmine Travel cu destinația Chania, pe care îl poți regăsi AICI , iată câteva dintre atracțiile pe care le poți vizita.


Plaja Elafonissi

Aceasta este una dintre cele mai frumoase atracții turistice ale Cretei. Cei mai mulți turiști aleg Creta pentru plajele exotice, pentru peisajele ce te lasă mut de uimire, dar și pentru vacanțele cât se poate de active. Dacă ești unul dintre cei ce iubesc să se relaxeze la soare, atunci nu trebuie sub nicio formă să ratezi Elafonissi, o plajă cu apa turcoaz și cu nisip roz, o adevărată surpriză pentru turiști. Cei mai mulți aproape că nu doresc să se desprindă din aceste locuri, totul în jur fiind mână în mână cu perfecțiunea.



Plaja Seitan Limania Beach

Această plajă nu este foarte aglomerată și acest lucru pentru că deplasarea se face cu mașina. Nu există acces într-acolo cu mijloacele de transport în comun, însă dacă urmezi traseul până la final vei ajunge într-un loc așa cum rar îți este dat să vezi. Plaja este mică și ai senzația că te afli izolat, într-o zonă care îți aparține doar ție, o zonă care te bucură nespus de mult prin frumusețea sa, prin plajele cu nisip fin și apele turcoaz.


Gramvousa Balos

Pentru cei ce iubesc răsfățul soarelui, dar și pentru cei ce doresc să simtă cu adevărat frumusețile Cretei, le recomandăm croaziera către Gramvousa Balos, ce se desfășoară cu vaporul ce poate fi luat din portul turistic Kissamos. În timpul croazierei, turiștii vor fi încântați de pauzele pentru înotat, de scufundările în apele cristaline, dar și de ruinele unui zid de apărare. Plaja Balos este oprirea finală a turiștilor și mai mult ca sigur aceștia vor fi fericiți să se bucure de peisaj, dar și de nisipul fin.



Defileul San Maria Gorge

Iată o zonă cunoscută din Creta, un defileu ce se întinde pe o distanță de 16 kilometri, un adevărat spectacol al naturii, ce te va lăsa fără răsuflare odată ce îl vei parcurge. Pornește în călătorie alături de ghidul turistic local din Chania către muntele Lefka Ori și poposește aproape de defileu. Ai nevoie de circa 8 ore pentru a parcurge defileul și pentru a te bucura cu adevărat de peisajele ce par a fi un adevărat joc al naturii.


Defileul Katoliko Gorge

Acesta este mai scurt decât defileul San Maria Gorge din Creta, de doar 4 kilometri și pornește de la mănăstirea Gourverneto. Peisajul este spectaculos, iar pe drum te poți bucura de o baie în mare sau de vizitarea Peșterii Urșilor.


Portul turistic Chania din Creta

Portul turistic este un punct de atracție pentru toți turiștii ajunși aici. Ar fi bine să nu ratezi o vizită prin port pentru a te bucura de tavernele grecești, de mâncarea tradițională, dar și pentru a cumpăra anumite suveniruri sau produse tradiționale. Și dacă iubești cumpărăturile poți trece prin piața centrală sau ai putea să parcurgi un traseu pe înserat pe Leather Street.



Arghiroupoli Watherfalls

Un loc cu numeroase taverne, în care te poți bucura de muzica și dansurile grecești, de tradițiile spectaculoase ale poporului, un loc de unde vei pleca cu amintiri plăcute, dar și unde te vei încânta din preparatele de pește, gătite conform bucătăriei locale.


Grădina Botanică din Creta

Aceasta este o altă atracție locală. Este situată pe versantul unui munte și oferă peisaje spectaculoase. Poți observa culturile de portocali, poți să te bucuri de păuni, iar mai apoi te poți răsfăța culinar cu deliciile restaurantului propriu. O vizită aici poate fi planificată după amiaza, iar mai apoi ai putea să te bucuri de atmosfera tavernei.


Parcurile de distracție din Creta sunt alte puncte de atracție. Poți vizita CretAquarium, Aquaworld Aquarium&Reptile Rescuie Centre sau Limnoupolis Water Park.


Nu uita nici de vizita la cetatea Rethimo sau de Palatul Knossos din Heraklion, acolo unde te poți bucura de imagini spectaculoase. Și dacă tot ajungi în Heraklion, îți recomandăm să vizitezi portul turistic sau centrul orașului, toate acestea oferindu-ți o zi specială.



Creta este o insulă la superlativ, destinația de vacanță perfectă, așa că ar fi ideal să o incluzi în planul de vacanță pentru acest an.

Planifică-ți vacanța! Alege sejurul perfect în CHANIA sau HERAKLION din Insula CRETA !!!

https://www.jasminetravel.ro/contact 


sursa foto : pixabay,com  pexels,com 


 

 


SOURCE AND TAGS