Palma de Mallorca, o perlă a stațiunilor baleare


Palma de Mallorca, o perlă a stațiunilor baleare


Palma de Mallorca te încântă din primele minute, odată ce pășești aici și te determină să te întorci de fiecare dată cu gândul la noi și noi descoperiri. Dacă partea de nord est a insulei este un loc unde te poți bucura de multă istorie și cultură, în zona de est te poți relaxa la soare, pe plajele de-a dreptul fermecătoare. Pe de o parte, descoperi o Mallorca cu păduri de migdali, plaje întinse, apă cristalină, iar pe de altă parte te poți bucura de frumusețea satelor de altă dată, de specialitățile culinare deosebite, de zona sălbatică și atât de captivantă.


Cum ajungi aici și unde te cazezi?

Rezervă o vacanță în Palma de Mallorca și mai mult ca sigur te vei întoarce acasă cu gândul la aceste locuri frumoase. Ai putea alege varianta charter, în costurile de vacanță existând incluse și costurile transportului cu avionul, dar și transferul de la aeroport spre hotel și invers, ba chiar vei beneficia și de asistență turistică .

Dacă optezi pentru un transport individual va fi nevoie să iți alegi singur varianta de transfer, care nu este deloc ieftină, așa că ar fi bine să ai deoparte câteva economii pentru această deplasare.


Una din recomandările noastre este hotelul Sol House Trinidad 4*, acolo unde poți petrece pe de o parte o vacanță alături de familie și copii, iar pe de altă parte te poți răsfăța de cele mai bune condiții de cazare și masă. Hotelul a fost recent renovat și astăzi beneficiază de camere spațioase, de o zonă de piscine modernizată, de un restaurant cu bucătărie internațională, dar și de terase sau de zona spa interioară.



O altă recomandare este hotelul Fergus Club Europa 4*, situat pe coasta de sud vest a insulei, fiind foarte aproape de aeroport. Hotelul dispune de camere spațioase, de condiții bune de cazare, dar și de o zonă de relaxare, creată special pentru adulți.



Las Arenas 4* este un hotel situat chiar pe plajă, fiind foarte aproape de Palma. Oferă vedere la mare, astfel că turiștii vor fi încântați la maxim de ceea ce vor vedea. Plaja beneficiază de nisip fin și de apă în culori turcoaz.



Ce poți vizita in Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca este capitala insulei, un oraș unde poți regăsi numeroase obiective turistice recunoscute la nivel internațional, așa precum este catedrala La Seu sau Palatul Almudaina. Plimbându-te pe străzile orașului nu ai cum să nu remarci numeroasele palate, moschei, băi arabe, dar și numeroasele catedrale, toate acestea fiind puncte de atracție principale. Tot Palma de Mallorca este un pol de shopping important, dar și un adevărat centru al distracțiilor, astfel că dacă vii aici nu ai cum să nu te bucuri de seri pline, concerte, evenimente, cluburi, toate fiind create pentru a fi pe placul turiștilor.



Rambla, loc de shopping ideal pentru turiști

Dacă alegi să te plimbi prin oraș nu ai cum să treci indiferent pe lângă Rambla, o destinație de shopping inedită, un bulevard plin de oferte, o zonă extraordinar de vizitată. Tot un loc de shopping este și mall-ul Porto Pi, fiind situat foarte aproape de portul din Palma de Mallorca.




Palatul La Almudaina

Palatul La Almudaina a fost inițial ridicat pentru a fi fort, iar mai apoi acesta a fost renovat de James al II-lea, fiind considerat sediu al Curții Regale. Palatul folosește astăzi drept parte a comandamentului Militar al Insulelor Baleare, iar o altă parte este folosită de regele Juan Carlos a Spaniei drept reședință pentru vacanța de vară. De aceea, nu se poate vizita în întregime, fiind disponibilă doar o parte a palatului, restul rămânând închisă.



Catedrala La Seu

Catedrala La Seu este una dintre cele mai frumoase catedrale din lume, fiind considerat al patrulea obiectiv cel mai frumos de acest gen din lume. Catedrala a fost ridicată de regele Jaume care a dorit să mulțumească divinității pentru ajutor, câștigând lupta împotriva musulmanilor, în 1229. 

Catedrala este o construcție impunătoare, o adevărată capodoperă arhitecturală, având coloane înalte de 22 metri și 2 metri lățime. Lucrările de construcție au durat 350 ani.

 


Muzeul de Artă Modernă și Contemporană

Muzeul de Artă Modernă și Contemporană este un alt obiectiv turistic pe care ar fi bine să îl vizitezi atunci când ajungi în Palma de Mallorca, situat foarte aproape de catedrala La Seu. Cuprinde lucrări ale celor mai mari oameni de cultură. Amintim pe Polke, Gauguin, Miro, Picasso, dar și mulți alții.

 


La Lonja, bijuterie arhitecturală din Palma de Mallorca

Aceasta este o clădire cu o bogată istorie, fiind ridicată acum mai bine de câteva secole în urmă (secolul 15), având drept scop de a organiza numeroase întâlniri pentru cei ce vindeau pește. Mai exact, La Lonja fusese creată pentru a fi o bursă a peștelui, reușind astfel să însuflețească comerțul din port. Astăzi, La Lonja este o clădire care găzduiește numeroase evenimente, concerte sau expoziții, schimbându-și astfel definitiv destinația.



Munții Tramuntana

Pentru a ajunge aici ar fi bine să te lași în seama ghidului de turism, pus la dispoziție odată cu rezervarea vacanței. Vei fi impresionat de frumusețea locului, de satele pitorești, de golfurile insulei, de plajele perfecte. Odată ajuns aici, ai putea vizita un sat ce mai păstrează încă vii tradițiile locului – Valldemossa.



Plaja Formentor – cea mai frumoasă din Mallorca

Aproape orice turist care ajunge în aceste locuri nu ratează această plajă, de o frumusețe aparte. Nisipul este foarte fin, de culoare albă, iar apa pare să aibă nuanțe turcoaz. De aici poți admira frumusețea munților, văzuți destul de aproape.



Alcudia, stațiunea scumpă din Mallorca

Alcudia este o zonă exclusivistă din Mallorca, un loc unde poți să te bucuri de priveliști minunate, de vile cochete, de plaje largi cu nisip fin și alb, de petreceri nocturne, dar și de multe cluburi. Alcudia este una dintre cele mai atrăgătoare zone din insulele Baleare, fiind situată destul de aproape de Palma de Mallorca, la circa 54 kilometri distanță.


 

Sa Calobra, o zonă pe care nu ai cum să o ratezi

Șoseaua este destul de înaltă, iar priveliștile dezvăluite îți taie de-a dreptul răsuflarea. Ceea ce te va surprinde este locul unde vei ajunge, acolo unde marea se învecinează cu țărmurile abrupte, cu marea de un albastru deschis, de golfuri frumos conturate.



Portocristo, satul pescăresc transformat în stațiune

Acesta este un sat pescăresc de altădată care, astăzi, s-a transformat într-o stațiune ascunsă parcă printre palmieri, un loc liniștit, o destinație de vacanță perfectă mai ales pentru familiile cu copii. În zonă te poți bucura de Cuevas del Drach, o peșteră ce are unul dintre cele mai mari lacuri subterane din lume – lacul Martel.


 

Plajele și marea, ținta oricărui turist

Dacă ajungi în Mallorca faci acest lucru pentru că iubești soarele, marea și bălăceala. Mallorca are mai mult de 200 de plaje bine amenajate, unde să te poți răsfăța în condițiile cele mai bune. Se consideră că Magalluf, Santa Ponsa, Cala Mayor, Es Caragol, Palmanova sunt cele mai frumoase plaje din Mallorca, ce merită vizitate.

 

Rezervă o vacanță în Palma de Mallorca și nu vei regreta!


sursa foto: pixabay.com

 

 


SOURCE AND TAGS